Μνημείο προς τιμήν του... «αγνώστου στρατιωτικού σκύλου» στο Τέξας

Μνημείο προς τιμήν του... «αγνώστου στρατιωτικού σκύλου» στο Τέξας

Απεικονίζει τα αγάλματα τεσσάρων σκύλων, με το άγαλμα του στρατιώτη-εκπαιδευτή τους να στέκεται ανάμεσά τους

Μνημείο προς τιμήν του... «αγνώστου στρατιωτικού σκύλου» στο Τέξας
Το πρώτο εθνικό μνημείο αφιερωμένο στον καλύτερο φίλο του στρατιώτη, τον στρατιωτικό σκύλο, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τον αμερικανικό στρατό στην Αεροπορική Βάση Λάκλαντ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας.

Το μνημείο κατασκευάστηκε σε ένδειξη αναγνώρισης των θυσιών του στο πεδίο της μάχης και η ύψους σχεδόν τριών μέτρων μπρούτζινη βάση του -που φέρει πάνω της χαραγμένη τη φράση «Φρουροί της Ελευθερίας της Αμερικής»- απεικονίζει τα αγάλματα τεσσάρων σκύλων, με το άγαλμα του στρατιώτη-εκπαιδευτή τους να στέκεται ανάμεσά τους.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, το άγαλμα, που κατασκευάστηκε από ιδιωτικές δωρεές, απεικονίζει τις τέσσερις κυριότερες ράτσες που χρησιμοποιούνται στο στρατό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο: ντόμπερμαν, γερμανικός ποιμενικός, λαμπραντόρ και βελγικός ποιμενικός μαλινουά.



Κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένα μπουλντόγκ, ο Στάμπι, μύρισε τα θανατηφόρα αέρια και για τον λόγο αυτόν προήχθη σε λοχία, τιμήθηκε με παράσημο ανδρείας από το Στρατηγό Τζον Πέρσινγκ κι έγινε η μασκότ του πανεπιστημίου Τζόρτζτάουν στην Ουάσινγκτον.

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Κορέα και το Βιετνάμ, οι σκύλοι χρησιμοποιούνταν ως φύλακες και ως ανιχνευτές ναρκών. Στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στρατιωτικοί σκύλοι έχουν εντοπίσει αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες που τοποθετούνται στους δρόμους.

Σημειώνεται ότι στη Βάση Λάκλαντ βρίσκεται το κέντρο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που εκπαιδεύει σκύλους και για τα τρία όπλα του στρατού από το 1958.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης