Μπαίνει «ασπίδα» η Deutche Telekom στην κατασκοπεία των Γερμανών πολιτών

Μπαίνει «ασπίδα» η Deutche Telekom στην κατασκοπεία των Γερμανών πολιτών

Το «γερμανικό Ίντερνετ» σχεδιάζει η εταιρεία-κολοσσός των τηλεπικοινωνιών

Μπαίνει «ασπίδα» η Deutche Telekom στην κατασκοπεία των Γερμανών πολιτών
Την ώρα που μαίνεται ο διπλωματικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αφορμή τον "Μεγάλο Αδερφό" της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA), ο γερμανικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών, Deutsche Telekom, αναλαμβάνει το ρόλο του "προστάτη" των Γερμανών πολιτών, με στόχο τη δημιουργία του "γερμανικού Ίντερνετ".

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το BBC, η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης αναμένεται να διαραταράξει τη συνεργασία τους στον αγώνα για την πάταξη της διεθνούς τρομοκρατίας.      

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Deutsche Telekom προσανατολίζεται στη δημιουργία του "γερμανικού Ίντερνετ", προκειμένου να θωρακίσει τους Γερμανούς πολίτες και το δικαίωμά τους στην ιδιωτικότητα, αφού όλα δείχνουν πως είναι ευεπίφοροι στην ξένη κατασκοπεία -και δεν είναι οι μόνοι.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκαλύπτει ότι η Deutsche Telekom έχει ζητήσει από γερμανικές εταιρείες τηλεπικοινωνιών να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δίχτυ ασφαλείας στο Διαδίκτυο, που θα θωρακίζει τις ηλεκτρονικές επαφές των Γερμανών χρηστών από ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η πρωτοβουλία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας, μόλις δύο 24ωρα μετά την αποκάλυψη των γερμανικών αρχών ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει πέσει θύμα παρακολούθησης της NSA.

H κίνηση αυτή φαίνεται να βρίσκει ανταπόκριση και σε άλλες χώρες της γηραιάς ηπείρου. Το Reuters γράφει ότι, αν άλλες ευρωπαϊκές χώρες ακολουθήσουν τα χνάρια του Βερολίνου, τότε θα οδηγηθούμε σε μία "βαλκανοποίηση του Ίντερνετ".

Στο σημείο αυτό, ο Νταν Καμίτσκι, Αμερικανός επιστήμονες, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα σημάνει την απαρχή μία προβληματικής κατάστασης που θα παραπέμπει σε χώρες όπως η Κίνα και το Ιράν, οι κυβερνήσεις των οποίων λογοκρίνουν το περιεχόμενο που διακινείται στο Ίντερνετ, βάζοντας φρένο ακόμα και σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter.    

"Η πρωτοβουλία της Deutsche Telekom είναι αξιοσημείωτη, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία κίνηση με δημόσιο χαρακτήρα" υπογραμμίζει ο Γερμανός επιστήμονας, Τόρστεν Γκέρποτ, καθηγητής με ειδικευση σε θέματα επιχειρήσεων και τηλεπικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο της Έσσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deutsche Telekom, το 32% της οποίας ανήκει στο κράτος, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο τη λειτουργία μιας καινοτότομου υπηρεσίας, υπό τον τίτλο: "Ε-mail made in Germany", η οποία προωθεί και στέλνει ηλεκτρονικά μηνύματα μόνο σε Γερμανούς χρήστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης