Σαν σκουλαρίκι φόρεσε το ροζάριο ο Πάπας

Σαν σκουλαρίκι φόρεσε το ροζάριο ο Πάπας

Κάλεσε τους Χριστιανούς να πλησιάσουν τους αλλόθρησκους – Έδωσε συμβουλές για επιτυχημένες σχέσεις

Εξι νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κρήτη από την Positive Energy
Σαν σκουλαρίκι φόρεσε το ροζάριο ο Πάπας

Με γέλια και ευχάριστη διάθεση αντιμετώπισε ένα τυχαίο περιστατικό ο Πάπας Φραγκίσκος. Την ώρα που χαιρετούσε τους πιστούς που είχαν συρρεύσει στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ένας άνδρας από το πλήθος του πέταξε ένα ροζάριο, το οποίο κατέληξε στο δεξί αυτί του Ποντίφικα.

Ο Πάπας αφού γέλασε με την απότομη προσγείωση του ροζαρίου, το πήρε και αφού έπαιξε λίγο, συνομίλησε ευχάριστα με τον πιστό που του το πέταξε και στη συνέχεια το έβαλε στην τσέπη του.

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του, κάλεσε τους Χριστιανούς να προσεγγίσουν και τις υπόλοιπες θρησκείες.

«Οι Χριστιανοί πρέπει να πλησιάσουν τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγώντας ότι κάθε Χριστιανός καλείται να πλησιάσει τις υπόλοιπες θρησκείες, να πραγματοποιήσει διάλογο με εκείνους που «δεν σκέφτονται όπως εμείς, με εκείνους που έχουν διαφορετική πίστη από εμάς ή με όσους δεν πιστεύουν καθόλου».

Παράλληλα, αποκάλυψε κάποια μυστικά για την πορεία των σχέσεων, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν λέξεις-κλειδιά για την επιτυχή έκβαση μίας συμβίωσης.

«Ευχαριστώ, συγγνώμη, παρακαλώ, αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά της συμβίωσης. Αν χρησιμοποιούνται, η οικογένεια προχωράει», τόνισε ο ποντίφικας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης