ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρουάντα για τους αντάρτες της Μ23

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρουάντα για τους αντάρτες της Μ23

Ο ΟΗΕ κατηγορεί συχνά τη Ρουάντα και την Ουγκάντα ότι στηρίζουν το Μ23, κάτι που και οι δύο χώρες διαψεύδουν κατηγορηματικά

Ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος
ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρουάντα για τους αντάρτες της Μ23
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι επέβαλαν κυρώσεις στη Ρουάντα για τη στρατολόγηση παιδιών στο αντάρτικο κίνημα M23 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

"Περάσαμε ένα νόμο για την προστασία των παιδιών-στρατιωτών. Με βάση αυτόν το νόμο, πολλές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ρουάντα, υπόκεινται σε κυρώσεις", ανέφερε μέσω του διαδικτύου η νέα υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Αφρικής, Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ.

Κλείσιμο
Η υφυπουργός δεν διευκρίνισε ούτε από πότε χρονολογείται αυτός ο νόμος, ούτε ποιες είναι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρουάντα.

Οι αντάρτες του Κινήματος της 23ης Μαρτίου (Μ23) δρουν στην ανατολική ΛΔ του Κονγκό. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για πρώην αντάρτες Τούτσι του Κονγκό οι οποίοι εντάχθηκαν στο στρατό της χώρας το 2009, με την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας. Εξεγέρθηκαν όμως τον Απρίλιο του 2012, θεωρώντας ότι οι όροι της συμφωνίας δεν τηρήθηκαν.

Ο ΟΗΕ κατηγορεί συχνά τη Ρουάντα και την Ουγκάντα ότι στηρίζουν το Μ23, κάτι που και οι δύο χώρες διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης