Παρά το «λουκέτο», ο Ομπάμα φεύγει ταξίδι για δουλειές

Παρά το «λουκέτο», ο Ομπάμα φεύγει ταξίδι για δουλειές

Οι Ρεπουμπλικάνοι προσάπτουν στον αμερικανό πρόεδρο ότι πάνω από τη χώρα του, βάζει τις εμπορικές συμφωνίες με τους Κινέζους

Παρά το «λουκέτο», ο Ομπάμα φεύγει ταξίδι για δουλειές
Τα πυρά των Ρεπουμπλικανών δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Μπαράκ Ομπάμα για το επικείμενο ταξίδι του για «μπίζνες» στην Ασία, αν και το συντόμευσε «κόβοντας» δύο σταθμούς.

Το «λουκέτο» στη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους δε φαίνεται να συγκινεί τον Αμερικανό πρόεδρο, επισημαίνουν στελέχη των Ρεπουμπλικανών και του προσάπτουν ότι,  πάνω από τη χώρα του βάζει τις εμπορικές συμφωνίες με τους Κινέζους.

Κλείσιμο
Μετά την αναμενόμενη αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ Ομπάμα και Γερουσιαστών για την άρση του αδιεξόδου, ο πλανητάρχης εξέφρασε την οργή του, ωστόσο, οι «μπίζνες είναι μπίζνες».

Εξάλλου, το να μην παρευρισκόταν στην Σύνοδο Κορυφής Ασίας - Ειρηνικού όπου θα είναι σύσσωμη η κινεζική ηγεσία, θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα για την εξωτερική πολιτικής της Ουάσινγκτον.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβαλε τις επισκέψεις του στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες, τις οποίες θα πραγματοποιούσε στο πλαίσιο της περιοδείας του σε τέσσερις ασιατικές χώρες, εξαιτίας της διακοπής της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Για να μην είναι «ακέφαλη» η χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο Ομπάμα στα δύο αυτά ταξίδια.

«Τα ταξίδια αυτά δεν είναι δυνατόν να οργανωθούν εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των ομοπονδιακών υπηρεσιών. Ωστόσο, θα τεθούν εκ νέου στο πρόγραμμα του προέδρου, ο οποίος ελπίζει να τα πραγματοποιήσει στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κέιτλιν Χάιντεν.

Στο πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα εντάσσονται δύο διεθνείς συνόδοι κορυφής: Η πρώτη είναι η σύνοδος Ασίας-Ειρηνικού (Apec) που αρχίζει την προσεχή Δευτέρα στο Μπαλί της Ινδονησίας και η δεύτερη της ανατολικής Ασίας στο Μπρουνέι.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», ο Αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να κάνει ένα βήμα πίσω και  δεν θα διαπραγματευτεί  με τους Ρεπουμπλικάνους ούτε για το «λουκέτο» στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ούτε για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ .Ωστόσο, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική στο θέμα του πρϋπολογισμού.

Από το ταξίδι του στην Ασία, ο Ομπάμα αναμένεται να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη την προσεχή Τρίτη και να προετοιμαστεί για την 17η Οκτωβρίου,  όταν οι ΗΠΑ θα υπερβούν το όριο δανεισμού τους κιδυνεύοντας να βρεθούν αντιμέτωπες με μία ιστορική χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα, τα αμερικανικά ΜΜΕ αναρωτιούνται για το αν το προεδρικό γκολφ θα βγει εκτός προγράμματος αφού οι εγκαταστάσεις στις οποίες ο Ομπάμα απολαμβάνει το αγαπημένο του άθλημα, έχουν βάλει λουκέτο. «Κατά πόσο είναι απαραίτητο το γκολφ του Ομπάμα;» διερωτάται ο αμερικανικός ιστότοπος «drudgereport».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης