Η Σλοβενία επικύρωσε τη Συνθήκη Λανζαρότε για την κακοποίηση των παιδιών

Η Σλοβενία επικύρωσε τη Συνθήκη Λανζαρότε για την κακοποίηση των παιδιών

Οι χώρες που την υπογράφουν πρέπει να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τη σεξουαλική βία, να προστατεύσουν τα παιδιά και να διώκουν τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων

Η Σλοβενία επικύρωσε τη Συνθήκη Λανζαρότε για την κακοποίηση των παιδιών
Η Σλοβενία επικύρωσε τη Συνθήκη Λανζαρότε για την προστασία των παιδιών από κάθε είδους κακοποίηση, ανακοίνωσε ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών Γκρέγκορ Βίραντ, ο οποίος υπέγραψε εκ μέρους της χώρας.

Η Συνθήκη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση απαιτεί την ποινικοποίηση κάθε είδους σεξουαλικών εγκλημάτων κατά των παιδιών.
Κλείσιμο

Οι χώρες που υπογράφουν τη Συνθήκη πρέπει να υιοθετήσουν συγκεκριμένη νομοθεσία και να λάβουν μέτρα για να εμποδίσουν τη σεξουαλική βία, να προστατεύσουν τα παιδιά και να διώκουν τους δράστες τέτοιων εγκλημάτων.

Η Συνθήκη «άνοιξε» προς υπογραφή στην 28η Διάσκεψη των υπουργών Δικαιοσύνης στο Λανζαρότε της Ισπανίας στις 25 Οκτωβρίου του 2007 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου του 2010.

Συνολικά 46 κράτη έχουν υπογράψει τη Συνθήκη και η Σλοβενία, που ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που την υπέγραψαν, έγινε το 29ο κράτος που την επικυρώνει.

Η Συνθήκη Λανζαρότε θα αρχίσει να έχει νομική ισχύ στη χώρα εντός του 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης