Το Νεπάλ καθαίρεσε την πρέσβειρά του στο Κατάρ

Το Νεπάλ καθαίρεσε την πρέσβειρά του στο Κατάρ

Με αφορμή δηλώσεις της για την εκμετάλλευση των εργατών του Νεπάλ στο Κατάρ

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης
Το Νεπάλ καθαίρεσε την πρέσβειρά του στο Κατάρ
Το Νεπάλ αποφάσισε να ανακαλέσει την πρέσβειρά του στο Κατάρ επειδή χαρακτήρισε τη χώρα αυτή "ανοιχτή φυλακή" για τους εργάτες από το Νεπάλ, υποστηρίζοντας ότι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, εργαζόμενοι κάτω από δύσκολες συνθήκες και κινδυνεύοντας να χάσουν τη ζωή τους καθώς το εμιράτο προετοιμάζεται εντατικά για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022.

Οι δηλώσεις της Μάγια Κουμάρι Σάρμα έγιναν πριν από έξι μήνες, ωστόσο μόλις τώρα τράβηξαν το φως της δημοσιότητας καθώς τις αναπαρήγαγε η βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν σε ένα ρεπορτάζ για τους θανάτους εργατών από το Νεπάλ στο Κατάρ το περασμένο καλοκαίρι.
Κλείσιμο

Το υπουργικό συμβούλιο του Νεπάλ αποφάσισε να καθαιρέσει την Σάρμα μετά τις έντονες διαμαρτυρίες του Κατάρ για τα σχόλιά της. "Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακαλέσει την πρέσβειρα γιατί τα σχόλια και η συμπεριφορά της ξεπέρασαν τα διπλωματικά όρια", ανέφερε ο Μπιμάλ Γκαουτάμ, σύμβουλος του πρωθυπουργού Χιλ Ρατζ Ρέγκμι.

Πολλές χιλιάδες εργάζονται στη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Τα εμβάσματα των μεταναστών αποτελούν περίπου το ένα πέμπτου του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του Νεπάλ.

Στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδα, που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, αναφερόταν ότι χιλιάδες εργάτες από το Νεπάλ πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης καθώς το Κατάρ δίνει μάχη με το χρόνο για να προλάβει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις αναγκαίες υποδομές για το Μουντιάλ του 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης