H μεγαλύτερη απειλή για τον Λευκό Οίκο είναι τα... ποντίκια

H μεγαλύτερη απειλή για τον Λευκό Οίκο είναι τα... ποντίκια

Ακόμα και οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές την έντονη δυσφορία τους για τα ζωύφια και τα ποντίκια- Αυτό που προβληματίζει είναι όχι μόνο η παρουσία τους αλλά και το μέγεθός τους

H μεγαλύτερη απειλή για τον Λευκό Οίκο είναι τα... ποντίκια
Κι όμως, η μεγαλύτερη απειλή για τον Λευκό Οίκο δεν είναι η εγχώρια ή η ξένη τρομοκρατία αλλά τα... ζωύφια και τα τρωκτικά που κυκλοφορούν ανενόχλητα εντός του ιστορικού κτιρίου .  

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αμερικανικού περιοδικού "Νationaljournal. com" , όσοι κινούνται στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου γνωρίζουν καλά το μέγεθος του προβλήματος το οποίο δεν λέει να λυθεί τα τελευταία 213 χρόνια, όσο δηλαδή είναι η ηλικία του κτιρίου.

Κλείσιμο
Δημοσιογράφοι, αξιωματούχοι ακόμα και οι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν εκφράσει ουκ ολίγες φορές την έντονη δυσφορία τους για τα ζωύφια και τα ποντίκια . Αυτό που προβληματίζει τους παρευρισκομένους είναι όχι μόνο η παρουσία τους αλλά και το μέγεθός τους . Αν και έχουν γίνει  απεντομώσεις, το πρόβλημα παραμένει σκοντάφτοντας πολλές φορές στην... γραφειοκρατία, επισημαίνει το περιοδικό.

Ωστόσο, η υγρασία αλλά και τα χαλιά που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια στο εσωτερικό του κτιρίου ευνοούν την παρουσία και την παραμονή των τρωκτικών στο κτίριο, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Η Μάρθα Τζόιντ Κούμαρ, καθηγήτρια πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Towson που συντονίζει επί 40 χρόνια τους δημοσιογράφους που μπαινοβγαίνουν στον Λευκό Οίκο πρότεινε την σύσταση μίας υπηρεσίας, της "General Services Administrations", που θα έφερε την πλήρη ευθύνη για το εσωτερικό του κτιρίου  .Μάταια όμως.   Ακόμα και οι πρόεδροι των ΗΠΑ δυσανασχετούσαν με την παρουσία των ενοχλητικών επισκεπτών.

 Ο Τζίμι Κάρτερ είχε διαμαρτυρηθεί  εντονότατα στην υπηρεσία  GSA , η οποία , έκανε ότι έκανε , και εν συνεχεία έσπευδε να τον διαβεβαιώσει πως είχε εξολοθρεύσει ότι κινείται εντός του κτιρίου. Οταν όμως τα ποντίκια άρχισαν να κυκλοφορούν υπό το φως της ημέρας ανενόχλητα πάνω στα γραφεία , τότε ο Κάρτερ δεν άντεξε και διαμαρτυρήθηκε εκ νέου στην υπηρεσία η οποία τον...παρέπεμψε στο υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο όπως υποστήριξε, ήταν αρμόδιο για ότι κινείται εκτός του κτιρίου.

Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ αλλά και η υπηρεσία GSA αρνούνταν να βάλουν παγίδες εκτός κι εκτός του Λευκού Οίκου γιατί, όπως δήλωναν, μία τέτοια κίνηση θα έβρισκε αντίθετες τις φιλοζωικές οργανώσεις. Υπό τις ασφυκτικές απειλές του Κάρτερ, τοποθετήθηκαν τελικά παγίδες και η η GSA ανακοίνωσε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1977 τη "νίκη του Λευκού Οίκου επί των εχθρών". 

Εκτός από τον Κάρτερ,  και η πρώην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ, Μπάρμπαρα Μπους, είχε δει -καθώς απολάμβανε το μπάνιο της στην πισίνα του Λευκού Οίκου- έναν ευμεγέθη αρουραίο , που όπως, είχε πει , "σίγουρα δεν 'έμοιαζε με φίλο της Walt Disney"


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης