Η Χεζμπολάχ απειλεί για χτύπημα στο Ισραήλ με ορμητήριο τη Συρία

Η Χεζμπολάχ απειλεί για χτύπημα στο Ισραήλ με ορμητήριο τη Συρία

Η οργάνωση δεν επιθυμεί την ανάμειξη του Λιβάνου αν πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση - Για κινητοποίηση των μελών της κάνει λόγο η λιβανέζικη εφημερίδα Άκμπαρ

Η Χεζμπολάχ απειλεί για χτύπημα στο Ισραήλ με ορμητήριο τη Συρία

Απειλές εξαπολύει η Χεζμπολάχ που υποστηρίζει ότι θα έχει ως ορμητήριό της τη Συρία για πλήξει το Ισραήλ αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση, αναφέρει μερίδα του Τύπου του Λιβάνου και αναπαράγει η εφημερίδα Times of Israel.

Πηγή από την ομάδα κοινών επιχειρήσεων ανάμεσα στον συριακό στρατό και τη Χεζμπολάχ, αναφέρει πως σκοπός είναι να μείνει ο Λίβανος εκτός οποιασδήποτε στρατιωτικής πρωτοβουλίας.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Κουβέιτ al-Rai, που επικαλείται την ίδια πηγή «η Χεζμπολάχ ελέγχει περίπου 8.000 χιλιόμετρα γύρω από τη Χομς και δε θα διστάσει να συμμετάσχει σε μία επίθεση εκτοξεύοντας πυραύλους από τη Συρία. Ωστόσο δε θα γίνει εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο».

Κλείσιμο

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρουν οι Times of Israel, αν το Ισραήλ επιτεθεί στον Λίβανο, τότε η Χεζμπολάχ θα απαντήσει με εκτόξευση πυραύλων από τον Λίβανο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, η Χεζμπολάχ φέρεται να έχει στην κατοχή της χιλιάδες ρουκέτες, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, την παροχή του οπλικού συστήματος την εξασφάλισε το καθεστώς Ασαντ.

Κινητοποίηση της οργάνωσης

Τις πληροφορίες αυτές έρχονται να ενισχύσουν τα όσα μεταδίδει η λιβανέζικη εφημερίδα Άκμπαρ ότι «η ισλαμική αντίσταση (η Χεζμπολάχ) κάλεσε όλα τα στελέχη της και τα μέλη της να λάβουν τις θέσεις τους».

Κάτοικοι της περιοχής της Τύρου, ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσαν ότι υπάρχει μια ατμόσφαιρα γενικής κινητοποίησης στον νότιο Λίβανο.
 
Η πλειονότητα των νέων, που είναι γνωστό ότι ανήκουν στη Χεζμπολάχ, έχουν εξαφανιστεί από τα χωριά και τις πόλεις εδώ και πέντε ημέρες, όμως δεν έχουν αλλάξει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα γραφεία του κινήματος και τα φυλάκια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
 
Ανάλογη είναι η ατμόσφαιρα και στην κοιλάδα Μπεκάα, στα ανατολικά της χώρας, επίσης προπύργιο της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης Μπάαλμπεκ, οι μαχητές του σιιτικού κινήματος έχουν εξαφανιστεί, αν και κανείς δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό. Επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα είναι πλέον απενεργοποιημένα ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης