Συνελήφθη ο υπ’αριθμόν ένα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Συνελήφθη ο υπ’αριθμόν ένα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Μοχάμεντ ελ Μπελτάγκι καταζητούνταν από τις αιγυπτιακές αρχές –Η 17χρονη κόρη του σκοτώθηκε από πυρά πριν λίγες εβδομάδες

Ο “Παπ” έκλεψε την παράσταση
Συνελήφθη ο υπ’αριθμόν ένα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Συνελήφθη ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ ελ Μπελτάγκι, ο οποίος καταζητείτο από τις αιγυπτιακές αρχές.

Ο Μπελτάγκι εντοπίστηκε στην Γκίζα, σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα Ahram, έπειτα από στενή παρακολούθηση ημερών της τοπικής αστυνομίας.

Κλείσιμο

Ο ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων είχε προσπαθήσει να διαφύγει της σύλληψής του, έπειτα από την ανατροπή του Αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον αιγυπτιακό στρατό.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη μεταδόθηκε από το δίκτυο Al-Jazeera μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, όπου καταδίκαζε το πραξικόπημα και καλούσε τους Αιγύπτιους να κατεβούν στους δρόμους και να διαδηλώσουν εναντίον του στρατού.

Πριν λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστός ο θάνατος από σφαίρες (μία στο στήθος και μία στην πλάτη) της 17χρονης κόρης του, Ασμαα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των δυνάμεων της αστυνομίας και του στρατού για την απομάκρυνση των ισλαμιστών διαδηλωτών από το κέντρο του Καΐρου.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης