Εκλογές το Σεπτέμβριο στην Αυστραλία

Εκλογές το Σεπτέμβριο στην Αυστραλία

Έξι εβδομάδες αφότου πήρε από την Τζούλια Γκίλαρντ τη θέση στο τιμόνι των Εργατικών, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιντ Ράντ ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα θα οδηγηθεί στις κάλπες στις 7 Σεπτεμβρίου

"Φως" στα αίτια του θανάτου της Μέριλιν Μονρόε
Εκλογές το Σεπτέμβριο στην Αυστραλία
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ράντ προκήρυξε σήμερα γενικές εκλογές για τις 7 Σεπτεμβρίου, έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή της πρώην ηγέτιδας του κόμματος Τζούλια Γκίλαρντ στις εσωκομματικές εκλογές, τερματίζοντας μία πολυκύμαντη τριετή θητεία των Εργατικών στην εξουσία.

Ο Ράντ ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών με ηλεκτρονικό μήνυμα στους οπαδούς του κόμματος.

Κλείσιμο
Ο Ράντ, που είχε χάσει τις εσωκομματικές εκλογές του κεντροαριστερού κόμματός του τον Ιούνιο του 2010, έκτισε έκτοτε μία δημοφιλή εικόνα, επιτελώντας μία εντυπωσιακή πολιτική επιστροφή. Μολαταύτα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος για νίκη στις εκλογές παραμένει ακόμη ο συντηρητικός ηγέτης Τόνι Άμποτ.

Η κυβέρνηση του Ράντ ενδέχεται να πέσει εάν απολέσει έστω και μία έδρα στο Κοινοβούλιο. Σήμερα η κυβέρνησή του διαθέτει 71 έδρες (από τις 150) στο Σώμα, με την αντιπολίτευση να έχει 72, τους πράσινους μία και έξι ανεξάρτητους από όλες τις παρατάξεις.

Οι συντηρητικοί του Άμποτ έχουν υποσχεθεί πως μόλις επανέλθουν στην εξουσία θα καταργήσουν τον φόρο 30% επί των κερδών από τον άνθρακα, τα μέταλλα, ή την εξώρυξη, όπως και την φορολογία 24,15 δολαρίων Αυστραλίας ανά τόννο άνθρακα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης