Αυστραλία: Σχέδιο να στέλνει τους πρόσφυγες στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

Αυστραλία: Σχέδιο να στέλνει τους πρόσφυγες στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

Προβλέπεται η «εγκατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα όσων προσφύγων φθάνουν στην Αυστραλία και τους χορηγείται άσυλο»

Αυστραλία: Σχέδιο να στέλνει τους πρόσφυγες στην Παπούα Νέα Γουϊνέα
«Τη συνδρομή κι άλλων χωρών, ώστε να επιμερισθεί η ευθύνη σε ό,τι αφορά το θέμα των προσφύγων» σκοπεύει να ζητήσει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδας «The Australian».

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, τα οποία επεξεργάζεται η αυστραλιανή κυβέρνηση, προβλέπεται η «εγκατάσταση στην Παπούα Νέα Γουινέα όσων προσφύγων φθάνουν στην Αυστραλία και τους χορηγείται άσυλο».

Κλείσιμο
Δεδομένου ότι η Αυστραλία «είναι η τρίτη χώρα μαζί με τον Καναδά και τις ΗΠΑ στη φιλοξενία προσφύγων, φαινόμενο το οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις», ο πρωθυπουργός κ. Ραντ σχεδιάζει να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, αναθεώρηση της Συνθήκης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Επίσης, θα προτείνει τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Αυστραλία σχετικά με τα 43 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως. Καταληκτικά αναφέρεται ότι «η προοπτική εγκατάστασης στην Παπούα Νέα Γουινέα, σίγουρα, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους πρόσφυγες, οι οποίοι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για μία καλύτερη ζωή στην Αυστραλία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης