«Αγκάθι» για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ η αναγνώριση του Κοσόβου

«Αγκάθι» για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ η αναγνώριση του Κοσόβου

«Οι όροι που τέθηκαν από τη Μπούντεσταγκ, πολύ δύσκολα θα υλοποιηθούν», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Σερβίας 

«Αγκάθι» για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ η αναγνώριση του Κοσόβου
«Η γερμανική Βουλή έθεσε πολύ δύσκολους όρους στη Σερβία για την ένταξή της στην ΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, εννοώντας την αναγνώριση του Κοσόβου.

Μιλώντας από το Ζάγκρεμπ στην σερβική κρατική τηλεόραση, HRT, όπου συμμετείχε σε άτυπο πρόγευμα εργασίας με τους ηγέτες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο Νίκολιτς τόνισε πως η ΕΕ «ως οργανισμός δεν θα έπρεπε ποτέ να ζητήσει την αναγνώριση του Κοσόβου από τη Σερβία».

«Οι όροι που τέθηκαν από τη Μπούντεσταγκ για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ πολύ δύσκολα θα υλοποιηθούν», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας ότι «οι όροι της Γερμανίας υποκινούνται από το γεγονός ότι το Βερολίνο έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο και επιθυμεί να δει ότι αναπτύσσονται προς θετική κατεύθυνση οι σχέσεις μεταξύ δύο κρατών που έχει αναγνωρίσει».

«Ωστόσο η Σερβία δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο και δεν θα το κάνει και υπάρχουν όροι τους οποίους δεν μπορεί να εκπληρώσει, εκτός αν συμβεί κάτι που θα επιτρέψει τη Σερβία και το αποκαλούμενο κράτος του Κοσόβου, μία μέρα να γίνουν δύο κράτη. Υπό αυτές τις συνθήκες αυτό είναι απολύτως αδύνατο», δήλωσε ο κ. Νίκολιτς ο οποίος παρέστη στο Ζάγκρεμπ στους εορτασμούς για την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι θα συζητήσει σοβαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ για να δει αν πίσω από τους όρους που υιοθέτησε η Γερμανική Βουλή υποκρύπτεται το αίτημα η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο ή όχι.

«Η ΕΕ ως οργανισμός, σε κάθε της αναφορά και συνομιλία με εμάς, έχει δηλώσει ότι δεν αναμειγνύεται στο θέμα και ότι δεν ζητά την αναγνώριση του Κοσόβου», προσέθεσε ο Νίκολιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης