Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

«Ο Άγνωστος Καρκίνος» είναι ο τίτλος - Ο συγκεκριμένος καρκίνος θεωρείται απο τα πιο δύσκολες μορφές της νόσου

Διημερίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου
Μια πολύπλοκη ασθένεια, τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, θέτουν στο μικροσκόπιο οι επιστήμονες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΟΚ), στη διάρκεια ενημερωτικης διημερίδας με θέμα "Καρκίνος Κεφαλής & Τραχήλου: Ο Άγνωστος Καρκίνος ", που θα γίνει στις 22-23 Σεπτεμβρίου 2017, στην Αθηνα (Ξενοδοχείο Τιτάνια).
 
Ο συγκεκριμένος καρκίνος θεωρείται απο τα πιο δύσκολες μορφές της νόσου. Ειναι ενδεικτικό οτι το 60% των ατόμων με καρκίνο στο κεφάλι και το λαιμό διαγιγνώσκονται σε τοπικά προχωρημένο στάδιο.

Κλείσιμο
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου, η οποία ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Κεφαλής και Τραχήλου (European Head and Neck Society - EHNS) και αναπτύχθηκε με τη συνεργασία και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (European Cancer Patient Coalition – ECPC).

Η 5η ετήσια εβδομάδα #makesensecampaign, ορίσθηκε από 18 έως 23 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκειά της, οι δράσεις που θα υλοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη, θα έχουν ως σκοπό την ανάδειξη της σημασίας της  αποκατάστασης των βλαβών  και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των ασθενών και των οικείων ώστε να εξασφαλίζεται η η ποιότητας ζωής των ασθενών κατά την επιβίωση. 

"Η αντιμετώπιση του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση και συνεργασία από την αρχή μέχρι και την αποκατάσταση και επανένταξή  του ασθενούς στην κοινωνική ζωή" επιςημαινει με την ευκαιρία της επιςτημονικης ημερίδας η Αν. Καθηγήτρια Ογκολογίας, κυρια Αμάντα Ψυρρή.

"Η ακτινοθεραπεία είτε μόνη, είτε σε συνδυασμό με την χειρουργική ή/και  την χημειοθεραπεία αποτελεί ένα από τα βασικότερα όπλα στην αντιμετώπιση των καρκίνων κεφαλής και τραχήλου με κύριο στόχο την ίαση. Ο καλός σχεδιασμός και η ακριβής εκτέλεσή της επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των ασθενών και  κατά τη διάρκεια αλλά κυρίως μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας τους"  τονίζει ο Ακτινοθεραπευτής, Πρόεδρος της ΕΕΑΟ-Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, κ. Γιώργος Πισσακας. 

Απο την πλευρά της, η Στοματολογος, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρια Ουρανία Νικολατου-Γαλίτη, εστιάζει στη σημασία της φροντίδας του στόματος από ογκολόγο - στοματολόγο,  που θα συμβάλλει στη διατήρηση της «με την υγεία του στόματος συνδεόμενης» ποιότητας ζωής στον ογκολογικό ασθενή και ιδιαίτερα στον ασθενή με καρκίνο κεφαλής και τραχήλου". 

"Ο καρκίνος κεφαλής και τραχήλου  είναι πολύπλοκη  ασθένεια και με την καμπάνια Make Sense, επιχειρούμε να ενοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε την κοινότητα  των ιατρικών ειδικοτήτων που καλύπτουν τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου , ώστε να συνεχίσουν να αναζητούν καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς" δήλωσε ο καθηγητής Rene Leemans, Πρόεδρος της EHNS, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τομέα Ωτορινολαρυγγολογίας - Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου VU στο Άμστερνταμ. 

Αυτή την εβδομάδα, υλοποιούνται δράσεις σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες εστιάζουν στην παροχή αξιόπιστης πληροφόρησης για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου με στόχο να διασφαλιστεί η βέλτιστη διάγνωση, θεραπεία και υποστήριξη στην επιβίωση. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες για τις υλοποιούμενες δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μπορούν να επιςκεφθουν τους ιστότοπους www.ellok.org, http://makesensecampaign.eu/el/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης