Τα γνωρίζεις; Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι

Τα γνωρίζεις; Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι

Τι κι αν καθαρίζουμε καθημερινά το σπίτι μας με σχολαστικότητα, τα μικρόβια βρίσκουν πάντοτε τον τρόπο να κρύβονται ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Ποια αντικείμενα όμως που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση αποτελούν εστίες μικροβίων;

Τα γνωρίζεις; Αυτά είναι τα 7 αντικείμενα με τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σπίτι
- Οδοντόβουρτσες: Τι κι αν τις χρησιμοποιούμε για να καθαρίσουμε τα δόντια μας, δυστυχώς, πάνω τους συγκεντρώνονται εκατομμύρια μικρόβια ( από μύκητες μέχρι σταφυλόκοκκο). Η υγρασία του μπάνιου και τα μικρόβια που εκτοξεύονται στο χώρο του μπάνιου με το που τραβάμε το καζανάκι, είναι οι κυριότεροι υπεύθυνοι. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την αλλάζεις κάθε 3 μήνες και επιπλέον να μην ξεχνάς να τοποθετείς την ειδική προστατευτική θήκη μετά από κάθε χρήση.

- Σφουγγαράκι πιάτων: Τι κι αν ρίχνεις πάνω του άφθονες ποσότητες υγρών καθαριστικών, αυτό επιμένει να κρύβει μέσα στην πορώδη επιφάνειά του εκατοντάδες μικρόβια. Φρόντιζε μία φορά την εβδομάδα να το τοποθετείς στο φούρνο μικροκυμάτων (σε υψηλή θερμοκρασία) για τουλάχιστον δύο λεπτά.

Κλείσιμο
- Πλάκα κοπής: Πάνω σε αυτή κόβεις κάθε λογής κρέας. Όπως πολύ καλά φαντάζεσαι τα μικρόβια που συγκεντρώνονται σε αυτή είναι πάααρα πολλά. Αυτό που πρέπει, λοιπόν, να κάνεις είναι να την απολυμαίνεις τακτικά με χλωρίνη και ζεστό νερό.

Διαβάστε περισσότερα στo www.queen.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης