Εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό στην ελληνική πραγματικότητα

Εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό στην ελληνική πραγματικότητα

Από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού  στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού»

Εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό στην ελληνική πραγματικότητα
Εκδήλωση με θέμα «Ο Μητρικός Θηλασμός στην Ελληνική Πραγματικότητα» διοργανώνει το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού».
 
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, ενώ ειδικοί θα μιλήσουν για την αξία και τη σημασία του μητρικού θηλασμού.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο κ. Γιώργος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού θα μιλήσει για την Επιγενετική στα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, η κυρία Ιωάννα Αντωνιάδου- Κουμάτου, επιστημονική υπεύθυνη του έργου Αλκυόνη, θα αναπτύξει την πρόταση για μια Εθνική Στρατηγική για τον Μητρικό Θηλασμό και η κυρία Αικατερίνη Πολυμέρου- Καμηλάκη, τέως διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών θα μιλήσει για τον θηλασμό στην ελληνική παραδοσιακή κοινωνία.  
 
Μετά τις ομιλίες θα παρουσιαστεί χορογραφία του Κωνσταντίνου Μίχου για τη σχέση που αναπτύσσουν οι γονείς με τα παιδιά μέσα από τον θηλασμό.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Ν. Σκαλκώτας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 210 7701557, 210 7799244 ή στο mail alkyoni.thilasmos@ich.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης