Τα οφέλη της σαρακοστιανής νηστείας στην υγεία

Τα οφέλη της σαρακοστιανής νηστείας στην υγεία

Η διατροφή της σαρακοστιανής νηστείας αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή καθώς «κρύβει» πολλά οφέλη για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Τα οφέλη της σαρακοστιανής νηστείας στην υγεία
Η νηστεία της σαρακοστής που ολοκληρώνεται την Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και σωματικά για το Πάσχα.

Τα οφέλη της νηστείας στην υγεία μας είναι πολλά και συνοψίζονται στα εξής:

Κλείσιμο
- Αποτοξίνωση του οργανισμού και εξομάλυνση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, τα οποία θα επιβαρυνθούν αρκετά τις μέρες του Πάσχα από την υψηλή κατανάλωση ζωικών τροφίμων και λιπαρών. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού λόγω της αυξημένης κατανάλωσης αντιοξειδωτικών από τη μεγάλη ποικιλίας φρούτων, λαχανικών, οσπρίων, δημητριακών, ζυμαρικών και ξηρών καρπών.

- Βελτίωση της λειτουργίας του εντέρου και καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας χάρη στην υψηλή πρόσληψη φυτικών ινών.

- Μείωση σωματικού βάρους, που όλοι επιθυμούν για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα, μιας και ο αποκλεισμός των ζωικών τροφίμων συνεπάγεται τη μειωμένη πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων.

Ωστόσο, επειδή η νηστεία της μεγάλης σαρακοστή διήρκησε αρκετές μέρες καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας κάποιες χρήσιμες συμβουλές προκειμένου και την τελευταία εβδομάδα να είναι να είναι επαρκής σε θρεπτικά συστατικά. Έτσι, συστήνονται τα εξής:

- Αυξημένη κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες: Είναι βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου! Ιδανική επιλογή αποτελούν τρόφιμα όπως: δημητριακά/ζυμαρικά ολικής άλεσης, κριθάρι, πλιγούρι, βρώμη, καστανό ρύζι, όσπρια.

Διαβάστε περισσότερα στο Life2Day


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης