Ταξίδι στην πολύχρωμη Μόσχα: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα

Ταξίδι στην πολύχρωμη Μόσχα: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα

Τι να δεις, πού να φας, πού να διασκεδάσεις και πού να μείνεις στην πόλη των Τσάρων, των κοσμοναυτών και των εκατομμυριούχων, από τον «Mr. Travel»

Ταξίδι στην πολύχρωμη Μόσχα: Ο Νίκος Κοκλώνης προτείνει τα καλύτερα
Η Μόσχα των Τσάρων, των κοσμοναυτών και των εκατομμυριούχων με τους 12.000.000 κατοίκους είναι μια πόλη γεμάτη εκπλήξεις!

Ίσως δεν το γνωρίζεις, αλλά το ρώσικο αλφάβητο έχει βασιστεί στο ελληνικό. Παρά το κρύο που είναι σχεδόν μόνιμο, οι άνθρωποι διακρίνονται για τη ζεστασιά τους, ενώ η ιδανική περίοδος για να επισκεφθείς τη ρωσική πρωτεύουσα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Το νόμισμα της Ρωσίας είναι το ρούβλι αλλά στην αγορά της πόλης, δέχονται νομίσματα όπως το ευρώ και το δολάριο. Ωστόσο, μην περιμένεις ρέστα σε ευρώ.

Κλείσιμο
Η χιλιόχρονη πόλη φημίζεται για τη βότκα, τις μπαμπούσκες, τον πλούτο αλλά και τους πανύψηλους κατοίκους της. Πιες τον καφέ σου σε κούπες με σχεδιασμένο το πρόσωπο του Πούτιν, πάρε μια πολύχρωμη εσάρπα από 100% μαλλί και άσε το βλέμμα σου να χορτάσει από το χρώμα που επικρατεί παντού. Θαυμασμό προκαλούν τα εμβληματικά κτίρια, τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία και φυσικά τα αμέτρητα αξιοθέατα που θα σε κάνουν να καταλάβεις γιατί η Ρωσία φημίζεται για τη χλιδή της. Σε περίπτωση που έχεις μια ξεχασμένη γούνα στην ντουλάπα σου, τώρα είναι η ευκαιρία να τη φορέσεις. 




Αξιοθέατα 

Πριν ξεχυθείς στα κομψά, υπερπολυτελή πολυκαταστήματα αλλά και τα μικρότερα μαγαζιά με άπειρα τουριστικά είδη, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις μια βόλτα στα αξιοθέατα της πόλης και στα ιστορικά σημεία που προσελκύουν επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο.

Ξεκίνα, με την έδρα του προέδρου, κοινώς Κρεμλίνο, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο πόλης. Παρόλο που ανεγέρθηκε κατά τα χρόνια 1485-1499, είναι καλοδιατηρημένο και αποτελείται από οχυρωματικά έργα, ποικίλα κοσμικά και εκκλησιαστικά κτίρια διαφόρων εποχών. Μέχρι το 1712 στέγαζε τους Τσάρους της Ρωσίας. 

Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Κάστρο της Μόσχας για να δεις την Καμπάνα του Τσάρου,  τη μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου, ύψους 6 μέτρων και βάρους 200 τόνων! Το Μαυσωλείο του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία, που φυλάσσει το βαλσαμωμένο σώμα του Βλαντιμίρ Λένιν, ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης, θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά στην ιστορία του τόπου.




Κάνε μια βόλτα στην τετράγωνη λίμνη Patriarshy Prudy και δοκίμασε τις γεύσεις στο εστιατόριο της περιοχής. Θεωρείται από τα καλύτερα της πόλης! Το Πάρκο Gorky, κατά μήκος του ποταμού Μόσχοβα είναι ιδανικό για πικ-νικ και περίπατο με παγωτό. 

Αν έχεις καλλιτεχνικές τάσεις, στο εργοστάσιο της τέχνης στην περιοχή Winzavod θα δεις γκαλερί, εκθέσεις σχεδιαστών μόδας και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Πήγαινε στο μουσείο της Πούσκιν. Είναι το αρχαιότερο μουσείο ξένης τέχνης της Μόσχας, χωρίζεται σε τρία τμήματα και περιλαμβάνει ευρωπαϊκά έργα, ανάμεσα στα οποία και αριστουργήματα από την Ιταλική Αναγέννηση και την Ολλανδική Χρυσή Εποχή. Για να δεις την απίστευτη συλλογή των ιμπρεσιονιστικών και μετα-ιμπρεσιονιστικών έργων, βγάλε εισιτήριο για την Πινακοθήκη του 19ου και του 20ού αιώνα. 

Ανάμεσα στην Κόκκινη Πλατεία και την Πλατεία Μανέζ, θα βρεις το Κρατικό ιστορικό Μουσείο της Ρωσίας, ένα κτίριο-δείγμα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Τα εκθέματά του σχετίζονται με ευρήματα προϊστορικών πολιτισμών που «γεννήθηκαν» στη Ρωσία, με σημαντικά έργα τέχνης και άλλα αντικείμενα της  βασιλικής δυναστείας των Ρομανόφ.

Τελευταία στάση το μουσείο Κοσμοναυτικής. Από το όνομά του αντιλαμβάνεσαι ότι αφορά στην εξερεύνηση του διαστήματος. Στα 8.500 τετραγωνικά μέτρα που εκτείνεται θα θαυμάσεις 
85.000 διαφορετικά είδη εκθεμάτων όπως αυθεντικούς δορυφόρους, διαστημικούς εξοπλισμούς και προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών. 

Βρίσκεσαι στη Μόσχα. Δεν θα πας στο ξακουστό θέατρο Μπολσόι;  Η Μόσχα διαθέτει τέσσερις όπερες εκ των οποίων αυτή που ξεχωρίζει είναι η σκηνή του Μπολσόι. Αξίζει να πας και στο Helikon, στο οποίο τα εισιτήρια δεν είναι ακριβότερα από ένα φλιτζάνι καφέ.  Εκεί θα παρακολουθήσεις κλασσικές αλλά λιγότερο γνωστές παραστάσεις, με τις περισσότερες να έχουν αγγλικούς υπότιτλους. 




Στο νότιο άκρο της Κόκκινης Πλατείας βρίσκεται το «εικόνισμα» της Ρωσίας: Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου που θυμίζει παλάτι βγαλμένο από σελίδες παραμυθιού. Αυτή η τρελή σύγχυση των χρωμάτων, των μοτίβων και των σχημάτων είναι το αποκορύφωμα ενός στυλ που είναι μοναδικό για τα δεδομένα της ρωσικής αρχιτεκτονικής.

Ως 'Ελληνας θα νιώσεις περήφανος να γνωρίσεις το μνημείο των αδελφών Λειχούδη από την Κεφαλονιά, οι οποίοι ίδρυσαν το πρώτο πανεπιστήμιο στη Ρωσία τον 17ο αιώνα, επικοινωνώντας την ελληνική γλώσσα στους Ρώσους φοιτητές. 

Έξοδος 

Δεν έχεις ζήσει τίποτα στη Μόσχα αν δεν δοκιμάσεις μοσχάρι στρογγανόφ, ρωσικά σουβλάκια (ονομαζόμενα Shaslyk) και τις φημισμένες πίτες με διάφορες γεμίσεις. Μην φύγεις χωρίς να γευτείς Blini με χαβιάρι και γιαούρτι, τα οποία θυμίζουν πολύ τις γνωστές σε όλους κρέπες. Συνήθως σερβίρονται με χαβιάρι, καπνιστό σολωμό ή μαρμελάδα. «Κλείσε» με πιροσκί με κιμά, πατάτα, τυρί, και λαχανικά. 




Τα προτεινόμενα εστιατόρια μεσαίας κατηγορίας, με έμφαση στη ρώσικη κουζίνα και κοντά στην Κόκκινη Πλατεία είναι τα παρακάτω: 

Korchma Taras Bulba
Restaurant Saratov
Cafe Central (κατάλληλο και για χορτοφάγους)
Staraya Bashnya
Strana Kotoroy Net
Café Pushkin, κοντά στην ομώνυμη πλατεία, το οποίο θυμίζει σπίτι Ρώσου αριστοκράτη. 

Για καφέ και brunch ιδανικές επιλογές είναι:

Coffeemania
Granvillano Caffe
Americano

Για ποτό πήγαινε στα: 

Bruxelles -ιδανικό για οποιαδήποτε μπύρα επιθυμείς
Beerodrom
Magnum Wine Bar
Winil Wine Bar
Croydon Pub



Διαμονή 

Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι 4 αστέρων, περιλαμβάνουν πρωινό και βρίσκονται στο κέντρο της πόλης ή κοντά σε στάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού, ώστε να είναι προσβάσιμα από τους επισκέπτες ακόμα και με τα πόδια. 

Radisson Slavyanskaya Hotel and Business Center από 45€ τη διανυκτέρευση 
Holiday Inn Moscow Sokolniki από 60€ ανά διανυκτέρευση
Courtyard by Marriott Moscow Paveletskaya Hotel από 55€ ανά διανυκτέρευση 
AZIMUT Hotel Olympic Moscow από 55€ ανά διανυκτέρευση 
Το υπερπολυτελές Ηotel Garden Ring, στο κέντρο σε ελάχιστη απόσταση από στάση μετρό από 100€ ανά διανυκτέρευση 
Grand Hotel Belorusskaya από 95€ ανά διανυκτέρευση

Τιμές Αεροπορικών Εισιτηρίων 

Τα αεροπορικά εισιτήρια για να ταξιδέψει κανείς στη Μόσχα με απευθείας πτήση από Αθήνα στην οικονομική θέση κοστίζουν κατά μέσο όρο 215 ευρώ. 

Αν επιθυμείς να επισκεφθείς τη Μόσχα στείλε το αίτημά σου στο infoyo@yotrip.com για να λάβεις τις καλύτερες τιμές της αγοράς. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης