Telegraph: Mύκονος, ο πιο hot προορισμός για τους λάτρεις των κοσμημάτων

Telegraph: Mύκονος, ο πιο hot προορισμός για τους λάτρεις των κοσμημάτων

Tο ελληνικό νησί αποτελεί τον «παιδότοπο» για τους νέους, μοντέρνους και κροίσους, αλλά τελευταία και όσους αγαπούν το σύγχρονο κόσμημα

Telegraph: Mύκονος, ο πιο hot προορισμός για τους λάτρεις των κοσμημάτων
Εκτός από βασίλισσα της διασκέδασης και του ελληνικού καλοκαιριού, η Μύκονος αναδεικνύεται και ως ο πιο καυτός προορισμός για τους λάτρεις του κοσμήματος από όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph, το ελληνικό νησί αποτελεί τον «παιδότοπο» για τους νέους, μοντέρνους και κροίσους, αλλά τελευταία και όσους αγαπούν το σύγχρονο κόσμημα, με μια σειρά από brand κοσμημάτων να έχουν ανοίξει μπουτίκ καταστήματα.

Κλείσιμο
Η Μύκονος ενθαρρύνει την επιθυμία, αναφέρει ο Έλληνας σχεδιαστής κοσμημάτων, Νίκος Κούλης ο οποίος άνοιξε μπουτικ στο νησί το 2014. Οι επισκέπτες της είναι άνθρωποι που έχουν γυρίσει όλο τον κόσμο, ποικίλουν από λάτρεις της έντονης διασκέδασης, χιπ και νέοι μέχρι μεγάλης ηλικίας και άνθρωποι του πνεύματος, και έχουν διάθεση να αγοράσουν κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν όμορφα.

Τα σχέδιά του είναι μοντέρνα, γεωμετρικά, από τις οδοντωτές αιχμές του φάσματος μέχρι τα μοτίβα αρτ ντεκό του Χθες. Φέτος εξαντλήθηκε το κομμάτι του Oui lariat, βραβευμένο στην κατηγορία Haute Couture των Couture Design Awards του Λας Βέγκας.

Λίγο πιο μακριά, στην περιοχή Σχολής Καλών Τεχνών βρίσκεται το Belvedere Hotel με μπουτίκ που διαθέτει μοντέρνα κοσμήματα από σχεδιαστές όπως οι Diane Kordas, Noor Fares και Venyx καθώς και μαγιώ Orlebar Brown και τσάντες παραλίας Muzungu Sisters.

Όπως αναφέρει στην Telegraph η κ. Κορδα, «η ατμόσφαιρα στη Μύκονο είναι χαλαρή και πολυτελής, κάτι που αποτελεί το ήθος των κοσμημάτων μου, κομψά χωρίς να είναι επιδεικτικά». Διατηρεί κατάστημα στο νησί από το 2015. Υπάρχει ζήτηση, όπως είπε, για εύκολα, όμορφα πολυτελή κομμάτια. 

Φέτος, το brand πολυτελών, φουτουριστικών κοσμημάτων της Ευγενίας Νιάρχου, Venyx, άνοιξε την ανεξάρτητη μπουτίκ του στο Belvedere. Όπως δήλωσε η κ. Νιάρχου, αγαπώ την ενέργεια στο νησί και τους ανθρώπους όταν πηγαίνω εκεί. Η Μύκονος, είπε, ήταν το ιδανικό μέρος για να ανοίξει το κατάστημα γιατί συνδέεται και με την έμπνευση και με τις ρίζες μου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το look της Μυκόνου είναι άνετο αλλά κομψό, κανείς δεν φορά ψηλοτάκουνα αλλά τα κοσμήματα είναι απαραίτητα.

Η παρουσία του Venyx στο νησί προβάλλεται μέσω του Instagram της κ. Νιάρχου στους 32.000 ακολούθους της, πολλοί εκ των οποίων είναι συχνοί επισκέπτες του νησιού, την Ίμπιζα και του St Tropez.

Επίσης, στο νησί δραστηριοποιούνται οι σχεδιαστές κοσμημάτων Sarah Noor και Benedetta Dubini από το Λονδίνο.

Το vibe στη Μύκονο είναι ξέγνοιαστο και οι άνθρωποι ζουν τη στιγμή και διασκεδάζουν, δηλώνει η κ. Noor, τα κοσμήματα της οποίας διατίθενται από φέτος στο νησί μέσω της μπουτίκ Luisaworld στο διάσημο εστιατόριο Nammos στην Ψαρρού. Οι άνθρωποι εδώ, είπε, θα περάσουν την ημέρα τους στην παραλία και μετά θα βγουν για διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα και πιστεύω ότι τα κοσμήματά που συμβαδίζουν με αυτό το ρυθμό, είναι ελαφριά και κομψά για την ημέρα, αλλά μπορούν να συνδυαστούν με άλλα και να γίνουν βραδινά.

Η ιταλίδα Benedetta Dubini διαθέτει τα κοσμηματά της στο νησί μέσω του καταστήματος Καίσαρης. Μαγεμένη από την αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία, η σχεδιάστρια δημιουργεί μοναδικά κοσμήματα χρησιμοποιώντας αρχαία νομίσματα μαζί με πολύτιμους λίθους και μέταλλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης