Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες έρχονται τον Μάιο στην Αθήνα

Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες έρχονται τον Μάιο στην Αθήνα

Αισιοδοξία για αύξηση των αφίξεων

Ρώσοι τουριστικοί παράγοντες έρχονται τον Μάιο στην Αθήνα
Την αισιοδοξία της ότι φέτος θα υπάρξει σημαντική ανάκαμψη στις ροές Ρώσων τουριστών στη χώρα μας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά
σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσε πριν από λίγο στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στη διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ.

Κλείσιμο
Η κυρία Κουντουρά ανακοίνωσε ότι το Μάιο θα οργανωθεί στην Αθήνα μεγάλο ελληνο-ρωσικό φόρουμ σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τουρισμού Rosturism και άλλους φορείς, στο οποίο θα παραστούν τουριστικοί παράγοντες της Ρωσίας, τουρ οπερέιτορ και δημοσιογράφοι και, βεβαίως, εκπρόσωποι από το σύνολο της τουριστικής αγοράς της χώρας μας, με στόχο να αναδειχθούν όλες οι δυνατότητες συνεργασίας στον τουρισμό των δυο χωρών.

Αργότερα, μέσα στο 2016, θα υπάρξουν οργανωμένες δράσεις προβολής θεματικών μορφών τουρισμού στη χώρα μας στη ρωσική αγορά, με έμφαση στο θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιατρικό, συνεδριακό και άλλες ειδικές μορφές τουρισμού, που ενδιαφέρουν τους Ρώσους. Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για την ασφάλεια της χώρας και το προσφυγικό, η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι η Ελλάδα
είναι "ένας πραγματικά ασφαλής προορισμός"και ότι όλα τα νησιά, όπως βέβαια και η ηπειρωτική χώρα, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους τουρίστες. 

Η Ελλάδα, είπε, έκανε το χρέος της, ανέλαβε τις ευθύνες της και το ίδιο θα κάνουν η Ευρώπη και η Τουρκία στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Εν τω μεταξύ, η ενημερωτική πλατφόρμα των ρώσων τουριστικών πρακτόρων, ATOR, μεταφέρει το κλίμα αισιοδοξίας, που υπάρχει στην ελληνική αποστολή για αύξηση των Ρώσων τουριστών φέτος στη χώρα μας. 

Οι επιχειρηματίες, αναφέρει, έχουν προνοήσει να υπάρχει η αναγκαία δυναμικότητα κλινών για τη φιλοξενία Ρώσων, ενώ καταγράφει την εκτίμηση τουριστικών παραγόντων για μια αύξηση άνω του 30% στις αφίξεις Ρώσων εφέτος.


Χαρακτηριστικά, αναφέρει τις πρόασφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Mouzenidis Travel, Αλέξανδρου Τσαντικίδη, ότι η ανάπτυξη των πωλήσεων για Ελλάδα την εφετινή σεζόν μπορεί να ανέλθει από 40 έως 80%.

Ήδη, η ανάπτυξη των πωλήσεων στις πρώιμες κρατήσεις εκτιμάται σε 30-32% επάνω σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.Σε έρευνα της ΑTOR, εξάλλου, σχετικά με τις προτιμήσεις των Ρώσων γι αυτό το καλοκαίρι, η Ελλάδα εμφανίζεται ως πρώτος προορισμός για το 14% των ερωτηθέντων και κατατάσσεται ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός των Ρώσων στο εξωτερικό.

Για να μετουσιωθεί σε πράξη, πάντως, το ενδιαφέρον των Ρώσων πρέπει ο μηχανισμός έκδοσης βίζας να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εφετινής χρονιάς και οι σχετικές ανακοινώσεις να μη μείνουν στα χαρτιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης