Κύπρος: Έως και 50% μειωμένες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών το 2015

Κύπρος: Έως και 50% μειωμένες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών το 2015

Η κατάσταση πάντως θα είναι διαχειρίσιμη, λέει ο δήμαρχος Αγίας Νάπας 

Κύπρος: Έως και 50% μειωμένες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών το 2015
O Δήμαρχος της Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος εκτιμά ότι το 2015 η άφιξη Ρώσων τουριστών στη Κύπρο θα μειωθεί κατά 30% έως 50%. Ο κ. Καρούσος συμμετείχε στην 22η Διεθνή Τουριστική έκθεση 'International Travel & Tourism Exhibition MITT 2015', που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε ότι «φαίνεται πως η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα επηρεαστεί λιγότερο από την μείωση Ρώσων τουριστών».

Κλείσιμο
«Υπολογίζουμε ότι από τη μείωση 30 – 50%, η Αγία Νάπα και ο Πρωταράς θα έχουν μικρότερη μείωση και φαίνεται ότι η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη» και πρόσθεσε πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την αύξηση στην άφιξη τουριστών από άλλες ευρωπαϊκές αγορές και από χώρες της Μέσης Ανατολής».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση με στόχο την αύξηση του τουρισμού από τη Ρωσία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι η απορρόφηση του κόστους του εθνικού νομίσματος της χώρας, δηλαδή του ρουβλιού».

«Το ρούβλι» είπε ο κ. Καρούσος «έχασε περίπου 50% της αξίας του και πολύ σωστά ορισμένοι ξενοδόχοι έκαναν εκπτώσεις στις τιμές».

Σημείωσε ακόμα ότι οι τουριστικοί πράκτορες της Ρωσίας έθεσαν στο τραπέζι πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία με τον όρο το ποσό αυτό να το επωφελούνται οι ίδιοι. Ωστόσο, συνέχισε,  οι Ρώσοι πράκτορες έχουν κρίνει ικανοποιητικές τις μέχρι τώρα οι κινήσεις που έχουν γίνει από τους αρμόδιους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου για άφιξη των τουριστών από τη χώρα τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης