«Εκρηκτική» αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη Ζάκυνθο

«Εκρηκτική» αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη Ζάκυνθο

Η τουριστική κίνηση αυξήθηκε κατά 20% το πρώτο εξάμηνο του έτους – Το νησί του Ιονίου επιλέγουν Ρώσοι, Σλοβένοι, Σέρβοι και Πολωνοί

«Εκρηκτική» αύξηση στις αφίξεις τουριστών στη Ζάκυνθο
Εντυπωσιακό είναι το πρώτο εξάμηνο για τη φετινή τουριστική περίοδο στη Ζάκυνθο, αφού καταγράφεται αύξηση των αφίξεων κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ειδικά, δε, για τον Ιούνιο η αύξηση άγγιξε το 12,5%, ποσοστό που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και για την υπόλοιπη θερινή τουριστική περίοδο. 

Συνολικά το πρώτο εξάμηνο του 2013 κατέφθασαν στο νησί 152.614 επιβάτες όταν πέρυσι στη Ζάκυνθο έφτασαν 127.931. Η μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο μήνα σημειώθηκε το Μάιο (32,48%) και τον Απρίλιο (29,43%) στοιχειά που δείχνουν πως η τουριστική περίοδος για το νησί ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές.

Οι Ρώσοι τίμησαν με τη παρουσία τους φέτος τη Ζάκυνθο αφού το ποσοστό των αφίξεων αγγίζει το 156,26% και τους κατατάσσει στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για το νησί, μετά τους Βρετανούς. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει, επίσης, ο αριθμός των τουριστών από τη Σλοβενία 53,81%, τη Σερβία 48,29% και την Πολωνία 42,43%.

Κλείσιμο
Αντίθετα αρνητικά είναι τα ποσοστά που καταγράφονται για τις αφίξεις των Γερμανών αφού η μείωση αγγίζει το 41,43%.

Οι τιμές για το 2013 στα ταξιδιωτικά πακέτα φέτος ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, εξέλιξη που αποδίδεται στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους Tour Operators.

Ενώ ,όμως, τα στοιχεία από το εξωτερικό είναι θετικά, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τον εσωτερικό τουρισμό που παραμένει ακόμα σε απογοητευτικά επίπεδα καθώς ούτε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν βοήθησε ώστε να κινηθεί η εσωτερική αγορά, όπως αναμενόταν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης