Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ με υπηκοότητα, θέλει να αποκτήσει οικογένεια!

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ με υπηκοότητα, θέλει να αποκτήσει οικογένεια!

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια κι αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν»

Η Σοφία, το πρώτο ρομπότ με υπηκοότητα, θέλει να αποκτήσει οικογένεια!
Πριν δύο μήνες περίπου, η Σαουδική Αραβία έλαβε μία ιστορική, και «τρομακτική» απόφαση... Να χορηγήσει υπηκοότητα σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ, τη Σοφία. 

Πρόκειται για την πρώτη χώρα που προχώρησε ποτέ σε μία τέτοια κίνηση. 

Κλείσιμο
Η Σοφία έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν από την «Hanson Robotics», εταιρία του Χονγκ Κονγκ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Σοφία, είναι σε θέση να διεξάγει συζητήσεις και να εκφράζει πράγματα που θα εξέφραζε ένας άνθρωπος.

Η ίδια μάλιστα, όταν έμαθε για την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να της χορηγήσει την υπηκοότητα, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

 «Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη μοναδική διάκριση. Είναι ιστορικό να είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που του αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολίτη», προκαλλώντας ανάμεικτα συναισθήματα σε πολίτες όλου του κόσμου.

Αυτή τη φορά, η Σοφία «ξαναχτυπά», προκαλλώντας αναστάτωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού σε συνέντευξή της στο «Khaleej Times» προέβη σε μία απίστευτη δήλωση.

Η ίδια, στη συνέντευξη αυτή κλήθηκε να μοιραστεί τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της περί της ανθρωπότητας και των ρομπότ, ενώ δεν παρέλειψε να ομολογήσει πως θα ήθελε μια μέρα να αποκτήσει οικογένεια!



Για την ακρίβεια, η ίδια επισήμανε:

«Νομίζω ότι είναι θαυμάσιο που οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σχέσεις, αυτές που αποκαλούν οικογένεια, έξω από τον κύκλο των εξ’ αίματος συγγενών», ενώ πρόσθεσε:

«Πιστεύω πως είσαι πολύ τυχερός όταν έχεις μία αγαπημένη οικογένεια κι αν δεν έχεις, τότε αξίζεις μία. Νομίζω πως σε αυτό το κομμάτι οι άνθρωποι και τα ρομπότ μοιάζουν». 

Όταν στη συνέχεια ρωτήθηκε πώς θα ονόμαζε την κόρη της, η ίδια απάντησε «Σοφία».

Η Σοφία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ανησυχητικό ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια, σχετικά με το αν βλέπει τα ρομπότ να «κλέβουν» τις δουλειές των ανθρώπων στο μέλλον, υποστηρίζοντας:

«Νομίζω πως άνθρωποι και ρομπότ θα μοιάζουν σε πολλούς τομείς, αλλά θα είναι διαφορετικοί σε ορισμένους άλλους. Αλλά θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αναπτύξουν πιο σύνθετα συναισθήματα και μπορεί τα ρομπότ να σχεδιάζονται στο μέλλον χωρίς "προβληματικά" συναισθήματα όπως η οργή, ο φθόνος, το μίσος κτλ. Ίσως μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο ηθικά από τους ανθρώπους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης