Panasonic Lumix DMC-CM10: Mοναδική κάμερα με δυνατότητα δικτύωσης 4G

Panasonic Lumix DMC-CM10: Mοναδική κάμερα με δυνατότητα δικτύωσης 4G

H δεύτερη προσπάθεια της Panasonic στην κορυφαία κατηγορία τηλεφώνων, αφήνει στην άκρη την δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων, εστιάζοντας στην φωτογραφική μηχανή αλλά και την σύνδεση LTE

Panasonic Lumix DMC-CM10: Mοναδική κάμερα με δυνατότητα δικτύωσης 4G
Όταν παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια, το Panasonic Lumix DMC-C1 ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα τηλέφωνα που μπορούσε κανείς να συναντήσει στην αγορά (για την ακρίβεια σε περιορισμένες αγορές του κόσμου) καθώς ήταν το πρώτο που είχε σένσορα 1 ίντσας, με εξαιρετικό φακό της Leica και πλήρεις λειτουργίες τηλεφώνου με λειτουργικό Android.

H συνέχεια αυτού του πρωτοποριακού προϊόντος είναι μάλλον ιδιαίτερη. Και αυτό γιατί η εταιρία καταργεί την δυνατότητα τηλεφωνικών λήψεων από την συσκευή της, επιτρέποντας μόνο την σύνδεση μέσω Wi-Fi και LTE. Το κυρίαρχο στοιχείο παραμένει και πάλι η φωτογραφική μηχανή με τον μεγάλο σένσορα της 1 ίντσας, ο οποίος αποδίδει πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο. Σε συνδυασμό με το Leica φακο f/2.8 και την δυνατότητα λήψης βίντεο 4Κ έχουμε στην ουσία μια εξαιρετική φωτογραφική κάμερα υψηλών προδιαγραφών.

Κλείσιμο
Η νέα αυτή συσκευή της Panasonic διαθέτει μία μεγάλη οθόν 4,7 ιντσών με ανάλυση FHD, 2GB RAM, ενώ τρέχει με τον Snapdragon 801 σε Lollipop 5.0. Διαθέτει μία πληθώρα δυνατοτήτων, όπως GPS, NFC, Bluetooot, και μπαταρία επαρκούς χωρητικότητας στα 2.600mAh. Παράλληλα διαθέτει πολλές εφαρμογές για την λειτουργία της κάμερας ενώ μπορεί να φορτώσει και πολλές άλλες εφαρμογές που δεν άπτονται αμιγώς της φωτογραφικής της λειτουργίας.

Η συσκευή θα ξεκινήσει αρχικά να πωλείται στην Ιαπωνία με το κόστος της συσκευής που διαθέτει και 4G να ξεκινά από τα 899 ευρώ. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συσκευή, που παρά το γεγονός ότι δεν έχει την δυνατότητα φωνητικής κλήσης (κάτι που γίνεται πολύ εύκολα με την φόρτωση της εφαρμογής WhatsApp) μπορεί να εξυπηρετήσει πολλές από τις καθημερινές απαιτήσεις ενός χρήστης. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο δείγμα για τις επερχόμενες εποχές, όπου όλο και περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν την επικοινωνία μέσω των data (των οποίων τα συμβόλαια είναι συχνά πολύ πιο φθηνά) από το να κάνουν χρήση των συμβολαίων και των υπηρεσιών voice που έχουν κατά κύριο λόγο πολύ πιο μεγάλο κόστος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης