Casio WSD-F10: Το πρώτο smartwatch της φημισμένης για τα ρολόγια της εταιρίας

Casio WSD-F10: Το πρώτο smartwatch της φημισμένης για τα ρολόγια της εταιρίας

Η εταιρία που έχει ταυτίσει το όνομά της με τα ρολόγια της δράσης και των outdoor activities βγάζει στην παραγωγή το πρώτο της smartwatch με λειτουργικό Android και όλα όσα περιμένει κανείς από ένα κλασικό Casio

Casio WSD-F10: Το πρώτο smartwatch της φημισμένης για τα ρολόγια της εταιρίας
Για πολλές δεκαετίες -και πολλές γενιές- τα ρολόγια της Casio, ιδίως οι σειρές adventure, ήταν συνυφασμένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο ζωής, για ανθρώπους της δράσης και των extreme sports. Θέλοντας να παραμείνει ζωντανή στην βιομηχανία που λίγο πολύ η ίδια δημιούργησε, παρουσίασε στην πρόσφατη έκθεση CES στο Λας Βέγκας το πρώτο της ρολόι smarwatch με λειτουργικό Android

To WSD-F10 Smart Outdoor Watch όπως το ονομάζει έχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από ένα ρολόι της εταιρίας. Για παράδειγμα είναι είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και 50 μέτρα και έχει δοκιμαστεί σε πρότυπα στρατιωτικών προδιαγραφών (MIL-STD-810G). Είναι επίσης ανθεκτικό στα χτυπήματα (κατά παράδοση των κλασικών ρολογιών της εταιρίας) ενώ όπως συνέβαινε μέχρι τώρα διαθέτει ένα σωρό αισθητήρες για να γνωρίζετε πολλά στοιχεία τόσο από το περιβάλλον (για παράδειγμα βαρόμετρο και αλτίμετρο) ή και για την φυσική σας κατάσταση (παρακολουθεί τον καρδιακό παλμό, τα χιλιόμετρα που κάνετε, τα βήματά σας κ.λπ.). Υπάρχει επίσης και η πάντα απαραίτητη πυξίδα, καθώς και η σύνδεση με GPS για να βρίσκετε το στίγμα σας όπου και αν είστε.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά την smartwatch πλευρά του ενσωματώνει μία οθόνη 1,32 ιντσών, ανάλυσης 320x300 pixels, έχει Bluetooth, WiFi ενώ ζυγίζει μόλις 93 γραμμάρια. Συνδέεται τόσο με συσκευές Android όσο και με αντίστοιχες συσκευές iOS μέσω της δικής του εφαρμογής Casio Moment Setter +. Eνώ στα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι η μπαταρία του, η φόρτιση της οποίας γίνεται μέσω USB διαρκεί έως και πάνω από ένα μήνα όταν δείχνει μόνο την ώρα.

Η νέα εποχή της Casio όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει, και με τιμές που βρίσκονται στην περιοχή των 500 δολαρίων έχουν όλα τα φόντα να αποτελέσουν την συνέχεια μιας μεγάλης και πολύ σημαντικής ιστορίας στην παγκόσμια ωρολογοποιΐα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης