Το iPhone 7 θα διαθέτει μια ειδική λειτουργία για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης

Το iPhone 7 θα διαθέτει μια ειδική λειτουργία για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης

Βασισμένο πάνω στον σένσορα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος, το νέο iPhone που θα κυκλοφορήσει του χρόνου θα μπορεί με το πάτημα κάποιου συγκεκριμένου δακτύλου του χρήστη του να κλειδώνει το τηλέφωνο και να ειδοποιεί την αστυνομία

Το iPhone 7 θα διαθέτει μια ειδική λειτουργία για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης
Για την Apple η εξέλιξη του νέου μοντέλου της έχει ξεκινήσει σχεδόν από την επόμενη ημέρα που παρουσιάστηκε το iPhone 6. Οι πατέντες πάνε και έρχονται στα σχεδιαστήρια της εταιρίας, και πολλά από αυτά είναι πιθανόν να βρουν την θέση τους στο νέο μοντέλο. Μία από αυτές που όπως φαίνεται θα βρουν τον δρόμο τους για το επόμενο iPhone είναι και αυτή της υιοθέτησης ενός κουμπιού «πανικού», το οποίο θα είναι χρήσιμο σε ειδικές καταστάσεις ανάγκης.

Η πατέντα αυτή βασίζεται στην ήδη γνωστή χρήση της αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος για το ξεκλείδωμα της συσκευής. Στα σημερινά τηλέφωνα της εταιρίας, υπάρχει η δυνατότητα αναγνώρισης έως και πέντε διαφορετικών δακτύλων. Όπως υποστηρίζουν οι εμπνευστές της νέας λειτουργίας, ένα από αυτά τα δάκτυλα θα μπορούσε να προγραμματιστεί έτσι ώστε να αποτελεί κάτι σαν ένα «κουμπί κινδύνου».

Κλείσιμο
Πατώντας με το συγκεκριμένο δάκτυλο που έχει προαποφασίσει ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου, θα μπορεί να κλειδώσει το τηλέφωνο, και παράλληλα να στέλνει ένα σήμα στην αστυνομία με το οποίο θα ζητά βοήθεια.

Στόχος αυτής της νέας λειτουργίας είναι προφανώς να καταστήσει το τηλέφωνο πιο ασφαλές για τον ιδιοκτήτη του, κάνοντάς το λιγότερο ελκυστικό για τον κλέφτη, ο οποίος θα γνωρίζει ότι όχι μόνο του είναι άχρηστο αλλά θα βρίσκεται και υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.

Μάλιστα υπάρχουν και σκέψεις η συγκεκριμένη λειτουργία να συνδυάζεται και με ηχητική ένδειξη (κάτι σαν σειρήνα) ενώ θα μπορεί να λειτουργεί και ως κάμερα αλλά και μικρόφωνο, το οποίο θα καταγράφει τον κλέφτη χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Όπως και να έχει η ιδέα μοιάζει ελκυστική και εύκολη στην εφαρμογή της, αρκεί βέβαια να υπάρχουν ασφαλιστικές δεικλίδες για τους αφηρημένους χρήστες, έτσι ώστε να μην γεμίσει ο τόπος με... τρελαμένα iPhone που τρέχουν στους δρόμους ουρλιάζοντας για ανύπαρκτους κλέφτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης