Το αυτοκίνητο της Apple θα είναι έτοιμο πριν από το 2019

Το αυτοκίνητο της Apple θα είναι έτοιμο πριν από το 2019

Ένας από τους πιο δημοφιλείς αστικούς (και τεχνολογικούς) μύθους, το αυτοκίνητο της Apple, φαίνεται ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα απ' ότι νομίζουμε

Το αυτοκίνητο της Apple θα είναι έτοιμο πριν από το 2019
Οι κουβέντες και οι ψίθυροι ανάμεσα στους γκουρού των ηλεκτρονικών στη Σίλικον Βάλεϊ, κάνουν λόγο ότι το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Apple θα είναι τελικά έτοιμο το 2019, ίσως και νωρίτερα.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal η εταιρία έχει σχεδιάσει ένα δικό της ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι προγραμματισμένο να εκτελεστεί και να φτάσει στην παραγωγή. Για την ώρα, ο κωδικός του είναι Titan και η εφημερίδα αναφέρει ότι το προσωπικό που ασχολείται με αυτό το πρότζεκτ αυξήθηκε από τους 600 στους 1.800 εργαζόμενους. 

Η Apple είναι γνωστή για τη μυστικότητα με την οποία περιβάλλει κάθε μελλοντικό της σχέδιο. Και πραγματικά η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι εργάζεται πάνω σε ένα αυτοκίνητο, παρά το ότι έχει προσλάβει αρκετούς μηχανικούς για τα ηλεκτρικά και αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητα, από εταιρίες όπως η VW και η Tesla. Η τελευταία έχει να επιδείξει τα πιο εξελιγμένα από τα εμπορικά διαθέσιμα μοντέλα ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων 

To αφεντικό της Apple, Τιμ Κουκ, σε ερωτήσεις που του έγιναν στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου «The Late Show with Stephen Colbert», δεν «τσίμπησε». Και απάντησε μάλλον διπλωματικά, ότι η εταιρία κοιτάζει πολλά και διαφορετικά πράγματα ταυτοχρόνως.  Η εφημερίδα πάντως σημειώνει ότι το όριο του 2019 δεν σημαίνει ότι θα είναι έτοιμο προς παράδοση στους πελάτες, αλλά θα έχει ολοκληρωθεί η σχεδίαση και θα έχει πάρει και τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Γιατί η κατασκευή του απαιτεί και την ύπαρξη μονάδων κατασκευής αυτοκινήτων, τα οποία αυτή την στιγμή δεν διαθέτει η Apple, ούτε έχει προχωρήσει σε συμφωνία με κάποια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία.
Κλείσιμο

Η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το πρώτο μοντέλο θα είναι σίγουρα ηλεκτροκίνητο, ενώ αργότερα ίσως υπάρξει και άλλο στην κατεύθυνση της αυτόνομης οδήγησης. Το σίγουρο είναι ότι θα διαθέτει εξελιγμένη συνδεσιμότητα και διαδραστικότητα με τον οδηγό, ακολουθώντας πιστά τη λογική της Apple, για ευκολία στη χρήση και την εξελιγμένη λειτουργικότητα κάθε προϊόντος της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης