Η Boeing παρουσιάζει το CST-100 Starliner που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα

Η Boeing παρουσιάζει το CST-100 Starliner που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα

Σχεδιάστηκε για να πραγματοποιεί συχνές πτήσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η Boeing παρουσιάζει το CST-100 Starliner που θα μεταφέρει ανθρώπους στο διάστημα
Η ανθρωπότητα βρίσκεται στην αυγή της διαστημικής εποχής. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζουν τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα, με προσανατολισμό τη χρησιμοποίηση μέσων, τα οποία, πλέον, θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά – μετακίνηση ανθρώπων.

Η Boeing πρωτοπορεί και έχει έτοιμα τα σχέδια για το CST-100 Starliner, το διαστημόπλοιο επανδρωμένων αποστολών για εμπορικούς σκοπούς. Έχει σχεδιαστεί με έμφαση στην αυτοματοποιημένη πτήση και προορίζεται για συχνές πτήσεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αρχικώς για τη μεταφορά πληρωμάτων. Επίσης, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για μεταφορά διαστημικών τουριστών σε τροχιά. Θα εκτοξεύεται από το ακρωτήριο Κανάβεραλ με πύραυλο ULA Atlas V.

Πέρυσι, η NASA υπέγραψε συμβόλαια με τη Boeing και τη SpaceX για την ανάπτυξη συστημάτων που θα μεταφέρουν οικονομικά και με ασφάλεια αστροναύτες στον σταθμό. Το CST-100 θα συναρμολογείται και θα ετοιμάζεται για πτήση στο C3PF (Commercial Crew and Cargo Processing Facility), στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα.

Το C3PF αναμένεται να είναι πλήρως έτοιμο τον Δεκέμβριο του 2015, και μια δοκιμαστική έκδοση του σκάφους θα περάσει σειρά δοκιμών, που θα κορυφωθούν το 2017. Σημειώνεται ότι ο Τζον Έλμπον, στέλεχος της εταιρείας (Space Exploration) δήλωσε ότι 100 χρόνια πριν ο κόσμος βρισκόταν στην αυγή της εποχής της εμπορικής αεροπορίας. Τώρα βρίσκεται στην αυγή των εμπορικών διαστημικών πτήσεων.

Τόσο το Starliner όσο και το Dragon της SpaceX είναι ιδιαίτερης σημασίας για τη NASA, η οποία μέσω αυτών θα αποκτήσει ξανά τη δυνατότητα επανδρωμένων αποστολών στο Διάστημα. Και τα δύο σκάφη αναμένεται να μεταφέρουν τέσσερα μέλη πληρώματος στον σταθμό κάθε φορά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης