Αυτοί οι νέοι παράτησαν τις σπουδές τους και έγιναν εκατομμυριούχοι!

Αυτοί οι νέοι παράτησαν τις σπουδές τους και έγιναν εκατομμυριούχοι!

Δεν χρειάζεται να είσαι πτυχιούχος για να βγάλεις χρήματα και να έχεις μια πετυχημένη επαγγελματική ζωή και αυτό το επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ένα νέο «αστέρι» της Silicon Valley

Αυτοί οι νέοι παράτησαν τις σπουδές τους και έγιναν εκατομμυριούχοι!
Τo "μύθο" που θέλει τους πτυχιούχους να κερδίζουν περισσότερα χρήματα και να έχουν πετυχημένη επαγγελματική ζωή, καταρρίπτει γι' άλλη μία φορά ένα νέο “αστέρι” της Silicon Valley.

Πρόκειται για τον 21χρονο Palmer Luckey, δημιουργό της Oculus Rift, την οποία εξαγόρασε το Facebook έναντι 2 δισ. δολ.

Κλείσιμο

 
Η Oculus, κατασκευάζει συσκευές εικονικής πραγματικότητας,  που αποτελούνται ένα σετ γυαλιών και ακουστικών. Δεν κυκλοφορούν ακόμα στη λιανική αλλά χρησιμοποιούνται από προγραμματιστές παιχνδιών και δίνουν την αίσθηση στο χρήση ότι βρίσκεται σε έναν άλλο κόσμο.

Οπως αναφέρει το Business Insider, o Luckey παράτησε το κολέγιο, όπως έκαναν στο παρελθόν αρκετά “ιερά τέρατα” της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων οι Steve Jobs, Bill Gates, Mark Zuckerberg, ,Paul Allen,  Michael Dell, καθώς και ο ιδρυτής του Digg Kevin Rose, o Shawn Fanning του Napster και ο πρώην CEO του Twitter Evan Williams.

Στατιστικά είναι αλήθεια ότι όσοι τελειώνουν το κολέγιο βγάζουν περισσότερα χρήματα στη ζωή του από όσους δεν τα καταφέρνουν, ενώ έχουν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν άνεργοι. Ωστόσο, οι παραπάνω “γίγαντες” της τεχνολογίας αποτελούν κάτι παραπάνω από εξαίρεση στον κανόνα.

Κι ενώ άτομα υψηλού κύρους, όπως ο venture capitalist Peter Thiel, αρχίζει προγράμματα για να ενθαρρύνει τους ταλαντούχους νέους επιχειρηματίες να παρατήσουν το κολέγιο να και να εισχωρήσουν στις business, η λίστα με τους νέους πετυχημένους και μη πτυχιούχους διευρύνεται συνεχώς.

Tελευταίο παράδειγμα ο Palmer Luckey, ο οποίος ουδέποτε σπούδασε κάτι σχετικό με την τεχνολογία. Γράφτηκε στο πανεπιστήμιο  State University Long Beach της Καλιφόρνια στο τμήμα δημοσιογραφίας, αλλά γρήγορα τα παράτησε για να ιδρύσει την  Oculus.
Εκτός από τον Luckey,  οι νέοι σούπερ-σταρ της τεχνολογίας που παράτησαν τις σπουδές τους είναι οι εξής:

Jan Koum- Συνιδρυτής της WhatsApp, την οποία αγόρασε η Facebook έναντι 19 δισ. δολ.



Η ιστορία του Jan Koum θυμίζει σενάριο ταινίας. Λίγες ημέρες πριν από τα 38α γενέθλιά του, ο Κoom μαζί με τον συνιδρυτή της WhatsApp, Brian Acton, πούλησαν την εταιρίας τους στο Facebook έναντι 19 δισ. δολ. σε ρευστό και μετοχές. Ο ίδιος έγινε δισεκατομμυριούχος.

Ο Κoum ήλθε στις ΗΠΑ όταν ήταν 16 χρονών από το Κίεβο της Ουκρανίας, ενώ η οικογένειά του ζούσε με κουπόνια για τρόφιμα για ένα μεγάλο διάστημα.

Ο Koum παράτησε το Πανεπιστήμιο του  San Jose State, όπου σπούδαζε μαθηματικά και κομπιούτερ για να εργαστεί στη Yahoo, όπως αναφέρει το Forbes.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης