Ιαπωνία: «Έξυπνο» κολάρο μετράει θερμίδες και καρδιακούς στους σκύλους

Ιαπωνία: «Έξυπνο» κολάρο μετράει θερμίδες και καρδιακούς στους σκύλους

Με τη βοήθεια αλγορίθμων, υπολογίζει τις παραπάνω δραστηριότητες και στη συνέχεια ενημερώνει τη σχετική εφαρμογή που ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει εγκαταστήσει στο smartphone του

Ιαπωνία: «Έξυπνο» κολάρο μετράει θερμίδες και καρδιακούς στους σκύλους
Ένα «έξυπνο» κολάρο για σκύλους το οποίο υπόσχεται να παρακολουθεί τις θερμίδες που καταναλώνουν αλλά και τους καρδιακούς παλμούς τους κατά την διάρκεια του ύπνου, ανέπτυξαν ερευνητές της μεγαλύτερης γιαπωνέζικης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, NTT DoCoMo.

Το κολάρο «Petfit» θα είναι ο φύλακας-άγγελος του αγαπημένου σας τετράποδου καθώς θα  παρακολουθεί εκτός από τους καρδιακούς παλμούς του ζώου και την αναπνοή του με στόχο την έγκαιρη ενημέρωση του ιδιοκτήτη σε περίπτωση προβλήματος υγείας, επισημαίνουν οι δημιουργοί του.

Κλείσιμο
Με τη βοήθεια αλγορίθμων, το κολάρο υπολογίζει τις παραπάνω δραστηριότητες και στη συνέχεια ενημερώνει τη σχετική εφαρμογή που ο ιδιοκτήτης του σκύλου έχει εγκαταστήσει στο smartphone του.

Το «έξυπνο»  κολάρο, προϊόν τελευταίας τεχνολογίας, έχει στόχο να παρακολουθεί βασικούς ζωτικούς δείκτες του ζώου, όπως τους καρδιακούς παλμούς αλλά και άλλες ζωτικές λειτουργίες, όπως τα επίπεδα της άσκησης, της ξεκούρασης, της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα μπορεί να λαμβάνει μια ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με την υγεία του κατοικιδίου του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης