Ενα από τα τελευταία (;) Nokia που φωνάζει την καταγωγή του

Ενα από τα τελευταία (;) Nokia που φωνάζει την καταγωγή του

«Οταν σχεδιάζαμε το Nokia 515 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κομψή και όμορφη συσκευή, που θα ικανοποιεί απόλυτα το χρήστη», σχολίασε ο Peter Griffith

Ενα από τα τελευταία (;) Nokia που φωνάζει την καταγωγή του
Λίγες ημέρες πριν από την εξαγορά του τομέα φορητών συσκευών από  τη Microsoft, η Nokia παρουσίασε ακόμη ένα feature phone, όπως ονομάζονται οι συσκευές που δεν ανήκουν στη δημοφιλή πλέον κατηγορία των smartphones.

«Το Nokia 515 αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο εταιρεία προσεγγίζει  το σχεδιασμό, επικεντρώνοντας στις απλές γραμμές και στην καθαρότητα των χρωμάτων. H οθόνη της συσκευής είναι τεχνολογίας Gorilla Glass 2 για ανθεκτικότητα στις γρατζουνιές, με διακριτικές καμπύλες ενώ διαθέτει ένα κλασικό camera bezel. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε μαύρο και λευκό χρώμα, ενώ με το κομψό προφίλ και το σώμα από αλουμίνιο μετατρέπεται σε ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της minimal αισθητικής προσέγγισης», υποστηρίζουν οι Φινλανδοί και είναι αλήθεια ότι έχοντας πάχος μόνο 11 χιλιοστά, το Nokia 515 χωράει ακόμα και στη πιο μικρή τσέπη ή τσάντα.

Κλείσιμο
«Οταν σχεδιάζαμε το Nokia 515 θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κομψή και όμορφη συσκευή, που θα ικανοποιεί απόλυτα το χρήστη», σχολίασε ο Peter Griffith, επικεφαλής βιομηχανικού σχεδιασμού κινητών τηλεφώνων της Nokia. «Πιστεύουμε ότι πετύχαμε το στόχο μας, καθώς το Νokia 515 είναι κατασκευασμένο για τους ανθρώπους που προτιμούν το κλασσικό σχέδιο, αγγίζοντας σχεδιαστικά την τελειότητα, ενώ προσφέρει και την λειτουργικότητα η οποία είναι απαραίτητη στην καθημερινή χρήση. Δημιουργήσαμε μια συσκευή που λειτουργεί εκπληκτικά, χωρίς να υποκύπτει σε συμβιβασμούς».

Με χρόνο αναμονής έως 38 ημέρες στην Single SIM εκδοχή της συσκευής, το Nokia 515 ξαναθυμίζει τις παλιές καλές ημέρες των κινητών τηλεφώνων, όταν το πρόβλημα της “στεγνής” μπαταρίας ήταν παρελθόν. Επίσης, με τις βελτιωμένες ταχύτητες HSDPA και το data cloud compression, η πλοήγηση στο διαδίκτυο μέσω κινητού είναι 90% πιο αποδοτική. Δημοφιλείς εφαρμογές, όπως το facebook και το Twitter είναι ήδη εγκατεστημένες και η υπηρεσία Mail for Exchange επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα e-mail τους και να συγχρονίζουν το ημερολόγιο και τις επαφές τους στη στιγμή. Η συσκευή μπορεί επίσης να συνδεθεί μέσω USB σε σταθερό ή φορητό υπολογιστή και να χρησιμοποιηθεί ως μόντεμ.

Ακόμη, το Nokia 515 ενσωματώνει την τεχνολογία HD Voice, η οποία υπόσχεται στους χρήστες να πεντακάθαρο ήχο ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Επιπλέον, η προεγκατεστημένη εφαρμογή Transfer, κάνει εφικτό το συγχρονισμό των επαφών κατευθείαν από συσκευές Lumia, Windows Phone ή Android. Με αυτό τον τρόπο το Νokia 515 μετατρέπεται σε μια εξαιρετική δεύτερη συσκευή για όσους βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει. Και για εκείνους που προτιμούν να χρησιμοποιούν μια ξεχωριστή συσκευή για φωνητικές κλήσεις, το Nokia 515 χρησιμοποιεί την ίδια micro SIM όπως τα περισσότερα smartphones.

To Νokia 515 θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας μέσα στον Σεπτέμβριο από τις αγορές της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Ελβετίας και της Πολωνίας, με προτεινόμενη λιανική τιμή τα 115 ευρώ, χωρίς φόρους και επιδοτήσεις.

«Οι μισές συσκευές κινητής τηλεφωνίας που πωλούνται παγκοσμίως είναι feature phones», τονίζει ο Simon Baker, αναλυτής της IDC. «Υπάρχει χώρος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας για μια ευρεία γκάμα μοντέλων feature phones. Η Nokia είναι μια από τις λίγες εταιρείες κατασκευής συσκευών που συνεχίζει να εξελίσσει τον συγκεκριμένο τομέα». Απομένει να δούμε αν τις απόψεις του θα συμμερισθούν στο προσεχές μέλλον και τα νέα αφεντικά της άλλοτε αμιγώς φινλανδικής εταιρείας και πρωτοπόρου στην ταχεία ανάπτυξη της κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης