Φαίη Σκορδά: Αποκαλύπτει όσα κάνει πριν βγει στην παραλία

Φαίη Σκορδά: Αποκαλύπτει όσα κάνει πριν βγει στην παραλία

Φωτογραφίζεται χωρίς ρετούς και αποκαλύπτει το αγαπημένα της tip λάμψης

Φαίη Σκορδά: Αποκαλύπτει όσα κάνει πριν βγει στην παραλία
H Φαίη Σκορδά πέρασε τις πρώτες μέρες των διακοπών της στη Χαλκιδική. Συνεχίζει τις διακοπές της στην αγαπημένη της Τήνο, ενώ παράλληλα προετοιμάζει το Πρω1νό της επόμενης σεζόν. Μπορεί στο πλατό να εμφανίζεται πάντα επαγγελματικά μακιγιαρισμένη και χτενισμένη στην τρίχα, αλλά η off camera Φαίη αγαπά το φυσικό λουκ και τις μίνιμαλ εμφανίσεις, ενώ ανάμεσα στα παιχνίδια και τις βόλτες με τους γιους της βρίσκει πάντα λίγο χρόνο να αφιερώσει στον εαυτό της. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες μηνύματα στα social για το τι της αρέσει να φορά, ποιες συνταγές ομορφιάς ακολουθεί και τι διατροφικές συνήθειες έχει για να έχει τέλεια σιλουέτα. Μιλώντας στο People λύνει όλες μας τις απορίες!

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ της
Κλείσιμο
Τα τιπς ομορφιάς είναι ένα «πεδίο» που η Φαίη έχει ψάξει πολύ. Της αρέσει να αναζητά νέα τρικ, βλέπει φανατικά σχετικά βιντεάκια, της αρέσει να δοκιμάζει φυσικές diy συνταγές, αλλά και νέα προϊόντα, έχει πειραματιστεί με πολλά και έχει συνεργαστεί με τους καλύτερους στο χώρο της ομορφιάς στην Ελλάδα. Aκριβώς επειδή είναι κάτι που αγαπά, έχει δημιουργήσει και το κανάλι της στο YouTube, το fay’s beauty tips για να τα μοιράζεται με τις φίλες της.

«Γενικά επειδή το χειμώνα, λόγω της εκπομπής βάφομαι και χτενίζομαι καθημερινά, το καλοκαίρι έχω την ανάγκη να είμαι πιο χαλαρή, αλλά και να ξεκουράσω την επιδερμίδα και τα μαλλιά μου», λέει η Φαίη.

Όσον αφορά στο μακιγιάζ η λογική της είναι απόλυτα αφαιρετική. «Το πρωί στην παραλία βάζω απλά μια αντιηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας.

Στις περιπτώσεις που θα πάω μια βόλτα, θα βάλω απλά λίγη τερακότα, άφθονη μάσκαρα που τονίζει το βλέμμα και ένα λιπ γκλος στο χρώμα του δέρματος ή σε ελαφριά ροζ απόχρωση, για λάμψη στα χείλη. Σε μια βραδινή έξοδο μπορεί να βάλω και ένα έντονο κόκκινο κραγιόν. Επίσης, μπορεί να πειραματιστώ και με μια μάσκαρα σε έντονο χρώμα, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξω και πάλι φυσικά χείλη», εξηγεί η Φαίη.

Υπάρχουν τάσεις του μακιγιάζ που δεν αγαπά; «Πιστεύω πως όλα μπορείς να τα υιοθετήσεις με σωστό συνδυασμό και μέτρο. Η επιτυχία για μένα είναι η κάθε γυναίκα να βρει το μακιγιάζ που της ταιριάζει. Δεν χρειάζεται να πειραματίζεται συνεχώς. Κάποιες πιο εξτρίμ τάσεις σε κάποιες γυναίκες πηγαίνουν πολύ, σε άλλες καθόλου. Υπάρχουν όμως και κάποια στυλ μακιγιάζ πολύ ασφαλή, που πηγαίνουν σε όλες. Αυτά είναι που επιλέγω και μοιράζομαι μέσα από τα fay’s beauty tips», μου λέει.

Ένα προϊόν που αγαπά πολύ το καλοκαίρι είναι το highlighter. «Θεωρώ πως οι γυαλάδες στη μαυρισμένη επιδερμίδα δίνουν ένα φωτεινό, λαμπερό, υγιές και σέξι αποτέλεσμα. Εγώ προτιμώ κάτω από το τόξο των φρυδιών κρεμώδες highlighter που απλώνω με το χέρι στα ζυγωματικά, , αλλά και στο κέντρο των χειλιών για να δείχνουν πιο ζουμερά».

Συμβουλές για τέλεια επιδερμίδα
Μια ερώτηση που κάνουν συχνά στη Φαίη Σκορδά είναι πώς καταφέρνει να έχει τόσο ωραίο μαύρισμα και λαμπερό δέρμα; Το μυστικό της είναι ένα πίλινγκ σώματος που κάνει πριν βγει στην παραλία. «Είναι ένα DIY πίλινγκ που φτιάχνω αναμειγνύοντας ροζ αλάτι ιμαλαίων και λάδι καρύδας. Έχει υπέροχο άρωμα αλλά και αντισηπτική δράση. Μέσα σε ένα μπολ βάζω το αλάτι και το λάδι και αναμειγνύω. Με το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά ρευστό, κάνω προσεκτικά πίλινγκ σε όλο το σώμα, με κινήσεις κυκλικές από κάτω προς τα επάνω. Χρειάζεται 5-10 λεπτά για να γίνει σωστά και μετά ξεγβάζεις με χλιαρό ή ακόμα και κρύο νερό. Μετά από αυτό, η επιδερμίδα γίνεται απαλή, λεία και λαμπερή, καθώς έχει ενυδατωθεί και έχουν απομακρυνθεί τα νεκρά κύτταρα», εξηγεί.

Μια άλλη αγαπημένη της συνταγή ομορφιάς είναι ένα πίλινγκ που φτιάχνει ειδικά για τα πέλματα που σκληραίνουν από την παραλία. «Βάζω τέσσερις κουταλιές της σούπας μέλι και τρεις κουταλιές της σούπας καφέ και με το μείγμα αυτό κάνω πίλινγκ. Μετά το πίλινγκ είναι απίστευτα απαλά και ενυδατωμένα. Μάλιστα το μέλι έχει και αντισηπτικές ιδιότητες, ενώ βοηθά και στην επούλωση των πληγών».

Για την ενυδάτωσή της μετά την παραλία χρησιμοποιεί πάντα κάποιο λάδι σώματος. «Για μένα τα λάδια είναι το νούμερο 1 προϊόν ομορφιάς. Χρησιμοποιώ λάδια σώματος, λαδάκια μαλλιών. Κάνω και μια πολύ ωραία μάσκα μαλλιών για την παραλία που λειτουργεί λίγο και σαν προϊόν στάιλινγκ . Βάζω μικρή ποσότητα της κρέμας μαλλιών που χρησιμοποιώ, μαζί με λίγο λάδι μαλλιών, τα αναμειγνύω και με αυτό περνάω τα μαλλιά μου από τη μέση μέχρι κάτω».

Επίσης, η Φαίη δεν αφήνει ποτέ πολύ ώρα τα μαλλιά της με το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας. «Τα λούζω με ένα απαλό σαμπουάν, βάζω μάσκα, τα χτενίζω απαλά για να τα ξεμπερδέψω και δεν ξεβγάζω τελείως τη μάσκα. Το καλοκαίρι δεν στεγνώνω ποτέ τα μαλλιά μου με σεσουάρ, τα ταμπονάρω καλά με μια πετσέτα και τα αφήνω να στεγνώσουν φυσικά».

Ένα προϊόν που έχει πάντα η βαλίτσα των διακοπών της είναι η μάσκα προσώπου της αισθητικού της, Θεανώς Μπέλα. «Χρησιμοποιώ τη μάσκα προσώπου της Θεανώς καθημερινά το απόγευμα, μετά το ντους. Επίσης, πρωί και βράδυ, όταν κάνω  καθαρισμό, βάζω άφθονη λοσιόν, καθώς εξισορροπεί το PH της επιδερμίδας. Και χρησιμοποιώ εξειδικευμένα προϊόντα  ενυδάτωσης και αναδόμησης, καθώς η επιδερμίδα ταλαιπωρείται περισσότερο το καλοκαίρι».

Η Φαίη έχει και ένα απίστευτο τιπ για φυσική ενίσχυση στα χείλη και έξτρα ζουμερό αποτέλεσμα, το οποίο θα δείξει και στο επόμενο βιντεάκι της στα Fay’s Beauty Tips. «Από το φαρμακείο ή το ίντερνετ αγοράζουμε ένα ρόλερ που έχει επάνω μικρές βελόνες 0,25 χιλιοστών. Είναι ένα «εργαλείο» που δημιουργεί υπεραιμία στα χείλη και είναι η καλύτερη κατά τη γνώμη μου μέθοδος αντιγήρανσης για αυτή την περιοχή, που μου έχει μάθει ο δερματολόγος Στέλιος Αγγελίδης. Πώς το χρησιμοποιείς; Περνάς το ρόλερ για 2-3 λεπτά από τα χείλη, χωρίς μεγάλη πίεση. Μετά από αυτό τα χείλη αποκτούν ένα έντονο ροζ χρώμα και είναι απίστευτα ζουμερά. Στη συνέχεια περνάς από επάνω λίγη απλή διάφανη βαζελίνη και πάνω από τη βαζελίνη λίγο λαδάκι, όποιο έχετε. Ενυδατώνει τα χείλη και βοηθά πολύ στην ανάπλαση, ενώ δημιουργεί ένα απίστευτα ζουμερό αποτέλεσμα».

Στην παραλία
Όπως λέει στο People, αν και τα απλά μπικίνι με σουτιέν τριγωνάκι, είναι διαχρονική της επιλογή, φέτος φορά πολύ τα ολόσωμα αθλητικά μαγιό, σε έντονα, ζωηρά χρώματα, τα οποία τη βολεύουν πολύ στα θαλάσσια σπορ (κάνει σκι, μάλιστα φέρος δοκίμασε το μονό και «κόλλησε», αλλά και SUP –σ.σ. Stand Up Paddling- που της αρέσει γιατί είναι ένα πιο ήσυχο θαλάσσιο σπορ και μπορεί να έχει μαζί της στη σανίδα και τα αγοράκια της).
Φέτος έχει δοκιμάσει και τα one piece μαγιό με cut outs που φέτος προτείνουν τα περισσότερα brands.

«Συνήθως διαλέγει μονόχρωμα μαγιό σε φωτεινά χρώματα, αν και πιο σπάνια διαλέγει και κάποια εμπριμέ με patterns που της αρέσουν. Θέλει τα μαγιό να έχουν ωραία εφαρμογή και να είναι άνετα», μας λέει ο fashion stylist Βαγγέλης Ζάχος που συνεργάζεται μαζί της εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια.

Στην παραλία τις περισσότερες φορές θα εμφανιστεί με μια από τις αγαπημένες της λευκές πουκαμίσες ή με ένα σορτσάκι (η Φαίη φορά τα used τζην σορτς φανατικά τα καλοκαίρια εδώ και πάρα πολλά χρόνια) συνδυασμένο με ένα απλό τοπ. Όμως, Οι μόνες περιπτώσεις τα καφτάνια, είναι και από τις λίγες περιπτώσεις που θα υιοθετήσει το εμπριμέ. Οι άνετες σαγιονάρες και τα φλατ δερμάτινα σανδάλια είναι αυτά που ολοκληρώνουν κάθε beach look της.

Η γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού

Αγαπημένο χρώμα είναι το λευκό. Μάλιστα, θα τη δούμε συχνά και με total white. Άλλα χρώματα που φορά συχνά είναι το μπεζ και γενικά οι γήινοι τόνοι, το γαλάζιο, αλλά και το μαύρο. Δεν φορά ποτέ φούξια, κίτρινο και καφέ –εκτός κι αν πρόκειται για κάποιο μαγιό.

«Της αρέσουν τα ευκολοφόρετα και άνετα ρούχα. Μακό φορέματα σε μίνι ή μίντι μήκη, σορτσάκια με t shirts, αλλά και σεμιζιέ φορέματα, ενώ αγαπά τα skinny παντελόνια», μας λέει ο Βαγγέλης Ζάχος.

Το καλοκαίρι συνήθως φορά ίσια δερμάτινα πέδιλα ή πάνινα αθλητικά παπούτσια, ενώ σε κάποια βραδινή εμφάνιση ίσως φορέσει και πλατφόρμες. Γενικά στην καθημερινότητά της, όμως, επιλέγει κατά βάση flat.

Σπάνια θα φορέσει κοσμήματα, πέρα από κάποια συναισθηματικής αξίας, όπως δώρα που της έχουν κάνει όταν έγινε μανούλα, είναι από τις γυναίκες που αγαπά να φορά ρολόι και αλλάζει αρκετά συχνά αυτό που επιλέγει, ενώ το μόνο πιο flashy κόσμημα που συνηθίζει σε βραδινές εμφανίσεις είναι μακριά boho σκουλαρίκια για να δώσει χαρακτήρα σε ένα πιο μίνιμαλ λουκ. Οι αγαπημένες της τσάντες στις καθημερινές της εμφανίσεις, και όχι μόνο το καλοκαίρι, είναι τα πρακτικά backpacks.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης