Ξένια Γκάλι: Το Nο 1 της dance σκηνής στην Αμερική

Ξένια Γκάλι: Το Nο 1 της dance σκηνής στην Αμερική

Το κορίτσι με τα πράσινα μάτια που καταφέρνει με το ταλέντο του να ξεσηκώνει το δύσκολο κοινό στα μεγαλύτερα κλαμπ του κόσμου, όπως το «Ministry of Sound»   στο Λονδίνο

Ξένια  Γκάλι: Το Nο 1 της dance σκηνής στην Αμερική
 Αν και ξεκίνησε την καριέρα της στο εξωτερικό, η 26χρονη Ξένια Γκάλι δεν είναι πλέον άγνωστη στην Ελλάδα, αφού τα τελευταία τρία χρόνια περνάει εδώ τα καλοκαίρια της και πραγματοποιεί δυνατές συνεργασίες με Ελληνες καλλιτέχνες, από τον Σάκη Ρουβά και το Ace of Hearts Tour μέχρι την Τάμτα και τη Δέσποινα Βανδή στο MadWalk. Αίσθηση επίσης προκάλεσε και η πρόσφατη εμφάνισή της στο «X Factor», όπου παρουσίασε το καινούριο της τραγούδι «Under These Lights», το οποίο αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Νο 1 των dance charts στην Αμερική.

Απλή, δροσερή, προσιτή και χαμηλών τόνων, όπως ακριβώς ήταν την πρώτη φορά που τη γνώρισα πριν από δύο χρόνια, η Ξένια δηλώνει ότι χαίρεται που βρίσκεται ξανά στην Ελλάδα και εκμυστηρεύεται πως μαζεύει δυνάμεις για την περιοδεία που θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ του νέου της κομματιού, για τις ανάγκες του οποίου έκανε μέχρι και προπονήσεις παρκούρ. Οι εμφανίσεις της περιοδείας θα περιλαμβάνουν τόσο νησιά όπως η Μύκονος και η Ιος όσο και σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδας όπως το Νεστώριο Καστοριάς όπου γίνεται το River Party Festival. «Στη Μύκονο θα βρεθώ δύο φορές», αναφέρει με ενθουσιασμό. «Πρώτα θα παίξω στο ‘‘Scarpa’’ και τον Σεπτέμβριο στο ‘‘Cavo Paradiso’’. Επειδή από παιδί περνούσα τα καλοκαίρια μου στη Μύκονο και έχω δει πολλά μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας στο ‘‘Cavo’’, αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ηταν κάτι που πάντα ήθελα να κάνω. Ολοι  οι αγαπημένοι μου DJs έχουν περάσει από το ‘‘Cavo’’.

Κλείσιμο


«Εχω να κάνω κανονική, μακροχρόνια σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι συνθήκες της ζωής μου είναι τέτοιες που δεν μου το επιτρέπουν», παραδέχεται η Ξένια


Χαρακτηριστικά θυμάμαι τον Morello, το set του οποίου ήταν καταπληκτικό. Χρόνια αργότερα έπαιξα μαζί του στην Αμερική. Αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα. Θυμάμαι, έπαιζε μετά από μένα και του δάνεισα τα ακουστικά μου. Φυσικά, δεν τα πήρα ποτέ πίσω και χαίρομαι επειδή ο Morello έχει τα ακουστικά μου! Με έκανε να αγαπήσω όλη αυτή τη φάση της μουσικής και γι’ αυτό τον αναφέρω ξεχωριστά». 

  Η Ξένια ποτέ δεν σκέφτηκε ότι θέλει να γίνει DJ. Και μέχρι σήμερα δεν αποδέχεται πλήρως αυτή την «ιδιότητα». «Επειδή έχω παιδεία στην κλασική μουσική, ποτέ δεν μου άρεσε ο χαρακτηρισμός DJ, ιδιαίτερα στην αρχή. Πρώτον, διότι παίζω και δικά μου κομμάτια, δεν είναι ότι απλώς πατάω ένα κουμπί και φτιάχνω ένα set. Δεύτερον, διότι οι γονείς μου -ιδιαίτερα στην αρχή- δεν το είχαν δει με καθόλου καλό μάτι. Οταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ή μουσικός ή αθλήτρια, καθώς έπαιζα τένις μέχρι τα 14 μου όταν και τραυματίστηκα στον ώμο. Εγινα τυχαία μουσική παραγωγός όταν κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στη Μουσική, πήρα ένα μάθημα Παραγωγής Ηλεκτρονικής Μουσικής. Μου αρέσει πολύ η τεχνολογία και θεωρώ μαγικό το ότι μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τόσο organic με κάτι τόσο non organic. Στο πανεπιστήμιο έκανα και την επανάστασή μου, καθώς ως μαθήτρια ήμουν υπερβολικά συντηρητική και επιμελής. Κι ενώ πάντα έθετα όρια και επαναστατούσα εκ του ασφαλούς, πήγαινα σε πάρα πολλά πάρτυ. Σιγά-σιγά άρχισε να με γοητεύει αυτό που έκαναν στα decks. Ετσι πείσμωσα και είπα γιατί να μην μπορώ να το κάνω κι εγώ, παίζω τέσσερα όργανα. Πήρα δύο πικάπ και μερικά βινύλια και άρχισα τα πειράματα. Ετσι ξεκίνησα, με βινύλια. Αρκετό καιρό πριν γνωρίσω τα CD, πήγαινα παντού με τα βινύλιά μου.

Οποιος έκανε πάρτυ, με φώναζε. Μετά άρχισα να παίζω σε μικρά μπαράκια και αργότερα ήρθαν τα μεγάλα κλαμπ. Επί τρία χρόνια, όσο σπούδαζα, ζούσα διπλή ζωή χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς μου. Το βράδυ έπαιζα σε διάφορα κλαμπ και το πρωί πήγαινα κατευθείαν στο μάθημα με τα ίδια ρούχα. Οταν πήρα πτυχίο αναγκάστηκα να τους ομολογήσω τα πάντα. Δεν ήταν εύκολο», εξομολογείται και συνεχίζει: «Επειδή πρόκειται για μια πολύ βρώμικη βιομηχανία και έναν πολύ βρώμικο χώρο, οι γονείς μου είχαν έντονες ανησυχίες μέχρι να δουν πώς αντιμετωπίζω τα πράγματα. Δεν πέρασα ποτέ από κάποιο στάδιο που να κάνω επικίνδυνα πράγματα. Τώρα πια με εμπιστεύονται. Βλέπουν ότι αυτό είναι το επάγγελμά μου και το κάνω με όσο πιο ήσυχο και ασφαλή τρόπο μπορώ. Δεν πίνω, δεν παίρνω ουσίες και κρατάω τον εαυτό μου μακριά από επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά δεν είμαι party animal. Φυσικά, χρειάζεται να είσαι για να κάνεις αυτή τη δουλειά, εγώ όμως την κάνω γιατί αγαπάω αυτό που κάνω, αγαπάω τη μουσική που δημιουργώ και παίζω».  



Αναγνωρίσιμη πλέον στο κοινό της dance κοινότητας του εξωτερικού, η ταλαντούχα μουσική παραγωγός φέτος έκανε το ντεμπούτο της και στην ελληνική τηλεόραση, ως καλεσμένη του Πέτρου Κωστόπουλου, αλλά και της Ελένης Μενεγάκη. «Ηταν τρομερά ευγενικός και καλός μαζί μου. Δεν έχω να πω κάτι κακό. Ούτε με έφερε σε δύσκολη θέση, ούτε τίποτα», λέει για την εμπειρία της στην ηλεκτρική πολυθρόνα της εκπομπής «Βράδυ» και προσθέτει: «Ηταν από τις πιο ευχάριστες τηλεοπτικές εμφανίσεις που έχω κάνει. Κύλησε πολύ άνετα και διασκεδαστικά, ακόμα και όταν εμφανίστηκε ο ‘‘Αγάπη μόνο’’, που έκανε ντου στην εκπομπή. Είχε πολλή πλάκα όταν την επομένη παράγγειλα καφέ και το παιδί που τον έφερε μου λέει στο τέλος: Να σου κάνω μια ερώτηση; Ο ‘‘Αγάπη μόνο’’ πώς είναι;».

Η συνέντευξη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Οπως άλλωστε και αυτή της Ελένης Μενεγάκη. Ηταν μεγάλη μου τιμή διότι την παρακολουθούσα από παιδί. Και μάλιστα με κατάφερε να μιλήσω πρώτη φορά για την προσωπική μου ζωή, η οποία βεβαίως είναι απολύτως βαρετή». Τι ακριβώς εννοεί όταν λέει «βαρετή»; «Εχω να κάνω κανονική, μακροχρόνια σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι συνθήκες της ζωής μου είναι τέτοιες που δεν μου το επιτρέπουν. Υπάρχουν στιγμές που το σκέφτομαι. Πρόσφατα μετά από ένα live κάποιος μού είπε μια κουβέντα που ήταν η πιο σωστή που έχω ακούσει σε όλη μου τη ζωή. Επειδή το συζητούσαμε όλο αυτό και του λέω ‘‘άστα, με την προσωπική μου ζωή δεν τα πάω και πολύ καλά’’, γυρίζει και μου λέει: ‘‘Θα μετανιώσεις για πάρα πολλές σχέσεις στη ζωή σου, αλλά για κανένα από τα τραγούδια που θα γράψεις’’. Και ισχύει. Αυτή είναι η φάση μου αυτή την περίοδο και εκεί είναι και η καρδιά μου: στη δουλειά, στη μουσική μου.

Απλή, δροσερή, προσιτή και πάντα χαμηλών τόνων η Ξένια Γκάλι



Εχω ενέργεια. Τώρα είναι η στιγμή να το κάνω. Ισως σε δέκα χρόνια από τώρα να μην έχω την ίδια ενέργεια και να έρθει και η ώρα της προσωπικής ζωής. Θα έρθω τότε στην Ελλάδα να κάνω παιδιά, όπως είπα και στη Μενεγάκη. Εξάλλου, μπορεί το DJ κομμάτι να φύγει, αλλά πάντα θα μπορώ να γράφω τη μουσική μου. Ισως και για ταινίες πια».

Οταν τη ρωτάω αν προτιμά Ελληνα ή ξένο για σύντροφο είναι απόλυτη: «Εχω παρατηρήσει ότι έχω περισσότερα κοινά με τους Ελληνες ή με τους Ελληνοκάτι... Καταλαβαίνουν κάποια πράγματα τα οποία είναι πιο παραδοσιακά. Αν, για παράδειγμα, εγώ αναφερθώ στο Πάσχα και ο άλλος δεν μπορεί να καταλάβει τη βαρύτητα, δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί εγώ θέλω να γυρνάω στην Ελλάδα και να είμαι με τους γονείς μου το Πάσχα. Αν εγώ μιλήσω για το καλοκαίρι στις παραλίες, για το ότι καθόμαστε και πίνουμε καφέ με τις ώρες και όλο αυτό το πράγμα είναι φυσιολογικό, δεν θα το καταλάβει. Ο τρόπος που περνάμε καλά στην Ελλάδα δεν είναι ο ίδιος. Είναι πολλά μικρά πράγματα. Η κουλτούρα, οι αξίες και οι συνήθειες. Υπάρχει φυσικά και ο έρωτας και το πάθος, αλλά όταν περνούν αυτά, μένουν οι συνήθειες, και γι’ αυτό ακριβώς είναι πιο σημαντικές απ’ ό,τι νομίζουμε», καταλήγει αποδεικνύοντας ότι η ηλικία δεν είναι προϋπόθεση της ωριμότητας.


«Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά δεν είμαι party animal», μας λέει αφοπλιστικά η Ξένια


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης