Γιάννης Κρητικός : O Ξυλούρης έδωσε τη νίκη στον... Κρητικό

Γιάννης Κρητικός : O Ξυλούρης έδωσε τη νίκη στον... Κρητικό

Ο Κρητικός λυράρης σάρωσε την περασμένη Κυριακή και στέφθηκε νικητής του «Your Face Sounds Familiar 3». Αφήνοντας πίσω του τα φαβορί Ματθίλδη Μαγγίρα και Αποστολία Ζώη, ο Γιάννης κέρδισε τις εντυπώσεις ως Νίκος Ξυλούρης και συγκλόνισε με το τραγούδι «Ητανε μια φορά»

Γιάννης Κρητικός : O  Ξυλούρης  έδωσε  τη νίκη  στον...  Κρητικό
Μέσα από τις μεταμορφώσεις του κατάφερε να μας χαρίσει εξαιρετικές ερμηνείες αλλά και απίστευτες στιγμές γέλιου. Από τη Γιαπωνέζα τραγουδίστρια Μόμο Τσαν, που έγινε viral στο YouΤube, μέχρι τον Πάνο Μουζουράκη και τον Νίκο Ξυλούρη, που τον οδήγησε στη νίκη, ο Γιάννης κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες των κριτών και των υποστηρικτών του και να στεφθεί τελικά νικητής. Τι λέει, όμως, ο ίδιος για την εμπειρία του στο παιχνίδι, αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια;

- Πόσο άλλαξε η ζωή σου μετά τη νίκη σου στο «Your Face Sounds Familiar»;
Δεν έχω καταφέρει ακόμα να ξεκουραστώ γιατί έχω πολλές υποχρεώσεις. Ζω ακόμα σε ένα χάος. Δεν έχω συνειδητοποιήσει τη νίκη μου, εκτός από το γεγονός ότι δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνό μου για συγχαρητήρια, αλλά και για προτάσεις συνεργασίας. Οσο περνούν οι μέρες, όμως, συντονίζομαι...

- Πίστευες ότι θα είσαι ο νικητής; 
Δεν το πίστευα απόλυτα, αλλά ήθελα πολύ να είμαι ο νικητής. Οταν το ανακοίνωσε η Μαρία Μπεκατώρου, αρχικά πάγωσα και μετά ένιωσα συγκίνηση. Είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν ένας αγώνας όπου κατάφερα να φτάσω μέχρι το τέλος του και ανταμείφθηκαν οι κόποι μου με τη νίκη. Τώρα, όμως, συνεχίζεται πάνω στη δουλειά.
Κλείσιμο




- Τι θεωρείς ότι σε έκανε να ξεχωρίσεις;

Ηταν μεγάλο ρίσκο να υποδυθώ τον Νίκο Ξυλούρη, έναν μεγάλο καλλιτέχνη, με ήθος και λεβεντιά. Δεν ήξερα τι θα γίνει. Φοβόμουν και όταν τελείωσε το τραγούδι, έτρεμαν τα πόδια μου γιατί δεν μπορούσα να αντιληφθώ πώς βγήκε προς τα έξω.

- Γιατί τον Νίκο Ξυλούρη;

Ηθελα να ερμηνεύσω έναν μεγάλο καλλιτέχνη από τον τόπο μου. Ο Νίκος Ξυλούρης είναι ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης και το τραγούδι «Ητανε μια φορά» έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Είχα δείξει ότι μπορώ να ερμηνεύω τραγούδια από τη Γιαπωνέζα μέχρι τον Πάνο Μουζουράκη και την Ξανθή Περάκη, αλλά στο τέλος ήθελα να ερμηνεύσω έναν καλλιτέχνη που να τιμά τον τόπο μου και τους δικούς μου στην Κρήτη.

- Η καλύτερη και η χειρότερη εμφάνισή σου ποιες ήταν, κατά τη γνώμη σου;

Η καλύτερή μου ήταν η Γιαπωνέζα Μόμο Τσαν, που έγινε viral στο YouΤube από τον κόσμο. Η χειρότερή μου μάλλον ο Ερος Ραματσότι. Δεν γινόταν να πλησιάσω στην εμφάνιση και όταν δεν μοιάζεις με αυτόν που μιμείσαι, ό,τι και να κάνεις ψυχολογικά δεν είσαι αυτός. Ενιωθα ο Κρητικός που πάει να τραγουδήσει ιταλικά!

- Πώς είναι οι σχέσεις σου με τους συμπαίκτες σου;
Δεν είχαμε διαμάχες ή ανταγωνισμούς με τους συμπαίκτες μου. Με την Ελένη Καρακάση και τη Βαλέρια Κουρούπη ήρθαμε πιο κοντά γιατί μοιάζουμε ως χαρακτήρες. Και με τη Ματθίλδη Μαγγίρα και τον Δήμο Μπέκε, όμως, πίνουμε καφέ και μιλάμε.

- Η πιο δύσκολη στιγμή σου στο παιχνίδι;
Ηταν στον τελικό όταν έφευγε ένας-ένας από την τετράδα και η μουσική υπόκρουση μεγάλωνε την αγωνία μου. Ελεγα από μέσα μου «Αντε, ρε Μαρία, ό,τι είναι πες το!» γιατί ήταν πολύ ψυχοφθόρο.

- Πώς ήταν η σχέση σου με τη Μαρία Μπεκατώρου;
Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα, αληθινή, αξιολάτρευτη και γεμάτη θετική ενέργεια, την οποία και σου μεταδίδει. Θεωρώ ότι η Μαρία είναι το «Your Face Sounds Familiar» γιατί χωρίς αυτή θα ήταν ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ηταν πολύ βοηθητική με όλους τους παίκτες, μας εμψύχωνε και μας έδιωχνε το άγχος με έναν μαγικό τρόπο. Είναι ένας άνθρωπος που δεν θέλω να χάσω από τη ζωή μου.

- Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Ετοιμάζω ένα νέο τραγούδι από τη Spin και την Play Records σε λίγο καιρό, ενώ έχω προγραμματίσει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία που θα κάνω σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στις 11 Ιουλίου θα συμμετέχω επίσης στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο.
Πρόκειται για ένα μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, στον Στέλιο Καζαντζίδη και στον Νίκο Ξυλούρη, το οποίο οργανώνει η κόρη του Γρηγόρη, Αννα Μπιθικώτση. Εκεί θα έχω την τιμή να ερμηνεύσω ξανά Νίκο Ξυλούρη.

- Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

 Με τον Βασίλη Καρρά και τον Αντώνη Ρέμο. Είναι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες, μου αρέσει η πορεία τους, τα τραγούδια τους ενώ είναι και λαϊκά παιδιά.

- Η ξαφνική αναγνωρισιμότητα σε έχει κάνει να χάσεις την ισορροπία σου;

Οχι, αλλά υπάρχει μια δυσκολία στη διαχείριση. Δεν έχω τόσο χρόνο να κάνω όλα όσα μου ζητούν αυτή την περίοδο. Είτε κάποια συνέντευξη, είτε να παρευρεθώ σε μια εκδήλωση, ακόμα και να συμμετέχω κάπου. Αυτή την περίοδο κάνω όσο πιο πολλά μπορώ, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για μένα και αυτό μου λείπει. Θα ήθελα κλείσω το κινητό, να είμαι στη θάλασσα και να χαλαρώσω. Οπως είναι το πρόγραμμά μου, όμως, δεν προβλέπονται μπάνια για φέτος το καλοκαίρι.

- Τι αναζητάς σε μια γυναίκα;
Να είναι αληθινός άνθρωπος και να μαγειρεύει παστίτσιο. (γελάει)

- Δηλαδή είσαι παραδοσιακός άντρας, γνήσιος Κρητικός;
Ναι, είμαι παραδοσιακός και θεωρώ ότι μια γυναίκα πρέπει να μαγειρεύει και να προσέχει τον άντρα της. Τι να την κάνω να πίνει μόνο καφέ και να κάνει τα νύχια της; 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης