Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 4-0: Πού να είχε και... επιθετικό

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 4-0: Πού να είχε και... επιθετικό

Εντυπωσιακός ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πιο ευρεία νίκη της σεζόν, παρόλο που δεν είχε καθαρόαιμο επιθετικό στην αποστολή - Ο Δώνης στο 16' και ο Γιόχανσον στο 33' άνοιξαν το δρόμο της νίκης για να ακολουθήσουν τα γκολ των Λουντ στο 70' και Άλτμαν στο 90'

Παναθηναϊκός-Κέρκυρα 4-0: Πού να είχε και... επιθετικό
Η νίκη απέναντι στην Κέρκυρα ήταν μονόδρομος. Ζητούμενο ήταν να συνοδευτεί κι από την ανάλογη εμφάνιση. Ο Παναθηναϊκός πάτησε χορτάρι αποφασισμένος και κατάφερε παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο να επικρατήσει 4-0 της Κέρκυρας, ξεσπώντας για την ήττα από τον Λεβαδειακό.

Έτσι έπαιξαν
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Κουρμπέλη, Οικονόμου στα στόπερ, δεξιά τον Γιόχανσον κι αριστερά τον Ινσούα. Στα χαφ τους Τζανδάρη, Λουντ και Χίλιεμαρκ, τον Βιγιαφάνιες στην μία πτέρυγα, τον Χατζηγιοβάνη στην άλλη και στην κορυφή τον Δώνη.

Από την άλλη ο Σάκης Τσιώλης, κατέβασε την ομάδα του με 4-4-1-1. Ο Γιαννακόπουλος κάτω από την εστία, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σπίνουλα, Ιωάννου, Γκράσι, Επστάιν. Στα χαφ οι Ντιόγκο, Γρομητσάρης, δεξιά ο Σιόντης, αριστερά ο Παμλίδης, δεκάρι ο Ρόλε και στην επίθεση ο Τουράμ.
Κλείσιμο

Με λάμψη Δώνη… καθάρισε από το ημίχρονο!

O Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια να κάνει ντέρμπι παιχνίδια σαν το σημερινό κόντρα στην Κέρκυρα και οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη αντιμετώπισαν το παιχνίδι όπως έπρεπε, έβγαλαν κυριαρχία πάνω στο χορτάρι και κατάφεραν να… καθαρίσουν το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χρήστο Δώνη που αγωνίστηκε ως σέντερ φορ και απέδειξε πως ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να «ποντάρει» πάνω του για να καλύψει το μεγάλο κενό. Ο Δώνης σκόραρε στο 16’ το 1-0 μετά από μαγική μπαλιά του Βιγιαφάνιες και εξαιρετική ενέργεια και ασίστ από δεξιά του Χατζηγιοβάνη ενώ στο 34’… σέρβιρε το 2-0 στον Γιόχανσον! Το «τριφύλλι» αξιοποίησε την καθολική του υπεροχή κόντρα στους «Φαίακες» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε ενέργεια σε όλο το πρώτο μέρος, έβγαλε συνεργασίες και έπαιξε καλό ποδόσφαιρο απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο που ήρθε στην Αθήνα με νοοτροπία για να χάσει με όσο το δυνατόν λιγότερα γκολ.

Ξέσπασε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δεν… έκατσε πάνω στο αποτέλεσμα, έψαξε και άλλα γκολ για να ικανοποιήσει τον κόσμο που στέκεται στο πλευρό της ομάδας αλλά και για να φτιάξει την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν σε εξαιρετική ημέρα, δεν σταμάτησε λεπτό να δημιουργεί και από τα δικά του πόδια το «τριφύλλι» βρήκε ακόμη γκολ για το 3-0.

Στο 70’ «έφτιαξε» τον Λουντ με κάθετη από αριστερά. Ο Φινλανδός έκανε το «σκαφτό» πλασέ και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Ο Δώνης θα μπορούσε να βρει και δεύτερο προσωπικό γκολ και να γράψει εκείνος το τελικό 4-0. Κάτι που έκανε τελικά ο Άλτμαν στο 90’ μετά από εξαιρετική σέντρα του Χίλιεμαρκ από δεξιά, βάζοντας το κερασάκι στη νίκη.


MAN OF THE MATCH: Στα τελευταία παιχνίδια βγάζει προσωπικότητα ηγέτη, προσπαθεί να παρασύρει τους υπόλοιπους και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Θα είναι πραγματικά κρίμα για το «τριφύλλι» να χάσει και αυτό το βασικό γρανάζι εξαιτίας της τραγικής οικονομικής κατάστασης. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν απολαυστικός σήμερα στην Λεωφόρο. Από την δική του 35άρα μπαλιά ξεκινά το 1-0, από δική του ασίστ το 3-0, ενώ έφτιαξε και το τέταρτο με σέντρα στον Άλτμαν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Χρήστος Δώνης. Από τα χαφ, στην κορυφή της επίθεσης λόγω ανάγκης αλλά ο Έλληνας άσος αποδεικνύεται το λιγότερο… τίμιος! «Έσπαγε» την μπάλα όταν έπρεπε, την κρατούσε όταν έπρεπε, άνοιξε το σκορ και από δική του ασίστ ήρθε το γκολ του Γιόχανσον. Πολύ καλό ματς, δικαίωσε τον Ουζουνίδη για την επιλογή του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκράσι ήρθε τον Ιανουάριο για να συμμαζέψει την άμυνα της Κέρκυρας αλλά ήταν και σήμερα μακριά από τον καλό του εαυτό.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 2-0 του Παναθηναϊκού ο Νίκος Γιαννακόπουλος έχει λανθασμένη αντίδραση στην φάση του γκολ, επί της ουσίας το… πνίγει, καθώς η μπάλα πηγαίνει πάνω του και χωρίς μεγάλη δύναμη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Το παιχνίδι πήγε ιδανικά για τον Μπλάνα, δεν του «έκατσε» η κρίσιμη φάση καθώς το 2-0 από το ημίωρο δεν άφηνε περιθώρια. Σωστά ακυρώνει το γκολ του Βιγιαφάνιες στο πρώτο μέρος, μιας και ο Δώνης ήταν εκτεθειμένος και παρεμπόδιζε το οπτικό πεδίο του Γιαννακόπουλου. Στο 76’ θα έπρεπε να υποδείξει πέναλτι σε ανατροπή του Βιγιαφάνιες από τον Γκράσι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά την ήττα και την εμφάνιση ντροπή από τον Λεβαδειακό, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση και ξέσπασε πάνω στην Κέρκυρα. Οι «πράσινοι» νίκησαν εύκολα με 4-0 και πήραν ένα «τρίποντο» που είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη, τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης