Νίκη γοήτρου για Μπάγερν (3-1 την Παρί), αυτοκτονία της Τσέλσι (1-1 με την Ατλέτικο)

Νίκη γοήτρου για Μπάγερν (3-1 την Παρί), αυτοκτονία της Τσέλσι (1-1 με την Ατλέτικο)

Η Παρί λίγο έλειψε να πάθει ζημιά στο Μόναχο, αλλά την έσωσε ο Εμπαπέ - Η Ρόμα νίκησε δύσκολα την Καραμπάχ και με την ισοπαλία στο Τσέλσι-Ατλέτικο άφησε δεύτερους τους Λονδρέζους - Η Βασιλεία 2η πίσω από την Γιουνάιτεντ, που βρέθηκε να χάνει από την ΤΣΣΚΑ, αλλά έκανε την ανατροπή μέσα σε ένα λεπτό

Νίκη γοήτρου για Μπάγερν (3-1 την Παρί), αυτοκτονία της Τσέλσι (1-1 με την Ατλέτικο)
Η Ρόμα, που πήρε ανέλπιστο δώρο από την Ατλέτικο, η Γιουβέντους (με το 2-0 στο "Γ. Καραϊσκάκης) και η Βασιλεία ήταν οι μεγάλες κερδισμένες των σημερινών αγώνων καθώς εξασφάλισαν την πρόκριση τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι του Β' ομίλου η Μπάγερν νίκησε την Παρί, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα και έμεινε δεύτερη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες των ομίλων

Κλείσιμο
Α' όμιλος
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (65' Λουκάκου, 66' Ράσφορντ - 45' Ντζαγκόεφ)
Η Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της, επικράτησε 2-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο Ολντ Τράφορντ και πάει ως πρώτη στη φάση των «16» του Champions League. Οι Μοσχοβίτες προσπάθησαν να κάνουν την υπέρβαση, αλλά στο τέλος έμειναν με την παρηγοριά της 3η θέσης. Η Μάντσεστερ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και με κορυφαίο τον Σο έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ράσφορντ, Λουκάκου βρέθηκαν αρκετές φορές σε θέση βολής, αλλά ο Ακινφέεβ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν!

Η ΤΣΣΚΑ ανέβασε ρυθμό μετά το 30' απείλησε με τον Βιτίνιο και στο 45΄ πάγωσε το Ολντ Τράφορντ σε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Τζαγκόεβ πετυχαίνοντας το 1-0. Ωστόσο, τη στιγμή που γίνεται το γύρισμα για τον Βιτίνιο, ο Μπλιντ κάνει τάκλιν και βρίσκεται στη φάση, ασχέτως εάν στην εξέλιξή της βρίσκεται εκτός τελικής γραμμής.

Η Μάντστεστερ μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, ο Πογκμπά πήρε πρωτοβουλίες και η τάξη αποκαταστάθηκε σε ένα δίλεπτο. Στο 64ο λεπτό Πογκμπά βρήκε με ωραία μπαλιά τον Λουκάκου μέσα στην περιοχή, με τον Βέλγο φορ να ισοφαρίζει με προβολή. Στο 66’ ήταν σειρά του Ράσφορντ να σκοράρει έπειτα από πάσα του Μάτα.  

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Λίντελοφ, Πογκμπά, Μάτα, Λουκάκου (74' Μαρσιάλ), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ράσφορντ, Ερέρα (66' Μακ Τόμινεϊ), Σο, Βαλέντσια (72' Τουανζέμπε)
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Φερνάντες, Ιγκνασέβιτς, Βάσιν, Ντζγκόεβ, Βιτίνιο (82' Τζαμαλεντίνοβ), Ναμπάμπκιν (90' Κοσόνοβ), Γκολοβίν, Β. Μπερεζούτσκι, Τσαλόβ (66' Γκορντιουσένκο), Κουτσάεβ



Μπενφίκα-Βασιλεία 0-2 (6' Ελιονούσι, 65' Ομπερλέν)
Απέναντι στους Πορτογάλους που απογοήτευσαν από την πρεμιέρα των ομίλων, οι Ελβετοί έπρεπε να είναι απλά σοβαροί για να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση για τους "16". Και το γκολ του Ελιουνούσι με κεφαλιά στο 5', μετά την σέντρα του Λανγκ, έδειξε ότι η Βασιλεία όντως θα ήταν σοβαρή (0-1). Η ομάδα του Ραφαέλ Βίκι είχε από νωρίς το σκορ που ήθελε και στη συνέχεια διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση, έχοντας ευκαιρίες με τους Ελιουνούσι και Ομπερλίν στις αντεπιθέσεις για το  0-2 που ουσιαστικά θα τελείωνε το ματς.

Αυτό τελικά έγινε στο 65' από την κοντινή προσπάθεια του Ομπερλίν, μετά την κεφαλιά του Ακάντζι, για να εξασφαλίσουν την πρόκριση οι Ελβετοί. Η Μπενφίκα, άλλωστε, αν και ήταν καλή και είχε φάσεις, δεν είχε το κουράγιο για να κυνηγήσει μια ανατροπή χωρίς νόημα και έτσι ολοκλήρωσε τον όμιλο με έξι ήττες σε ισάριθμα ματς και με γκολ 1-14...

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Σβίλαρ, Λισάντρο Λόπες, Σάμαρης (75' Αντρέ Αλμέιδα), Ντάγκλας, Σεφέροβιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Ελισέου, Πίτσι (73' Μπαρμπόσα), Ζαρντέλ, Ντιόγκο Γκονσάλβες (62' Ζόνας), Ζοάο Καρβάλιο.
Βασιλεία (Ραφαέλ Βίκι): Βάτσλικ, Λανγκ, Ζούφι, Στέφεν (94' Φρανσόν), Σούτσι, Ομπερλίν (88' Μπούα), Μπαλάντα, Ελιουνούσι, Πετρέτα (82' Μπλας Ριβέρος), Τσάκα, Ακάντζι.



Βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 15 (12-3)
2. Βασιλεία 12 (11-5)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9 (8-10)
4. Μπενφίκα 0 (1-14)

B' όμιλος
Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (8' Λεβαντόφσκι, 37', 69' Τολισό - 50' Εμπαπέ)

Η Μπάγερν έψαχνε νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά επί της Παρί για να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να πάρει εκδίκηση για το 3-0 του πρώτου γύρου, κερδίζοντας με 3-1 τους Παριζιάνους.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που πήραν το προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι μόλις στο 8’. Το ματς ήταν ανοιχτό από την αρχή μέχρι το τέλος, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν πολύ επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά τους Βαυαρούς να βρίσκουν και πάλι δίχτυα στο 37’ με τον Τολισό. Οι παίκτες του Χάινκες πίστεψαν ότι μπορούν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας στο Παρίσι, αλλά με το ξεκίνημα της επανάληψης ουσιαστικά όλα τελείωσαν.

Στο 50’ ο Μπαπέ με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-1 και οι γηπεδούχοι πλέον έψαχναν άλλα τρία τέρματα. Οι Βαυαροί είχαν την υπεροχή, αλλά η επόμενη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε με τον Ντράξλερ για την Παρί στο 60’, αλλά στο 69’ ο Τολισό ήταν εκείνος που βρήκε και πάλι δίχτυα έπειτα από εξαιρετική ενέργεια και ασίστ του Κομάν. Μέχρι εκεί, όμως, καθώς τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και οι Παριζιάνοι κατέκτησαν την πρώτη θέση.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Χούμελς, Αλάμπα (85’ Ραφίνια), Ρούντι, Τολισό, Κομάν, Χάμες (83’ Βιδάλ), Ριμπερί (67’ Μίλερ), Λεβαντόφσκι
Παρί (Ουνάι Έμερι): Αρεολά, Αλβες, Σίλβα (72’ Κιμπέμπε), Μαρκίνιος, Κουρζάβα, Ραμπιό, Βεράτι, Ντράξλερ (90+1’ Λο Σέλσο), Νεϊμάρ, Μπαπέ, Καβάνι


Σέλτικ-Αντερλεχτ 0-1 (62' αυτ. Σιμούνοβιτς)
Η Άντερλεχτ έψαχνε ένα μικρό θαύμα στη Σκωτία για την πρόκριση στο Europa League και παρότι κέρδισε με 1-0 δεν το βρήκε. Με προίκα τη νίκη με 3-0 στο Βέλγιο οι Κέλτες θα συνεχίσουν στην Ευρώπη στην ισοβαθμία.

Οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν, ως όφειλαν, από το ξεκίνημα, μπήκαν δυνατά και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ στο 17’ με τον Κουμς. Οι παίκτες του Ρότζερς έδωσαν χώρο και έπαιξαν στην αντεπίθεση, αλλά κάλυψαν καλά τα νώτα τους και οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βρουν χώρους στο πρώτο μέρος. Ο Ρότζερς αποφάσισε να αλλάξει σύστημα στην επανάληψη και η ομάδα του εμφανίστηκε πολύ καλύτερη.

Η Σέλτικ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, όταν ο Ντσαμ είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο 48’, πριν οι Ντεμπελέ (52’) και Φόρεστ (58’) χάσουν τις επόμενες ευκαιρίες. Εκεί που όλα έδειχναν ότι το 1-0 αποτελεί θέμα χρόνου, ήρθε το γκολ για την Άντερλεχτ σε μία άτυχη στιγμή για τους Σκωτσέζους. Ο Απιά έβγαλε τη σέντρα στο 62’ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αφού βρήκε στον Σιμούνοβιτς, στον οποίο πιστώθηκε και το γκολ. Αμέσως οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, καθώς ήθελαν να αποφύγουν το κάζο και τα κατάφεραν, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Μπογιάτα, Τίρνι, Μπράουν, ΜακΓκρέγκορ,  Φόρεστ, Αρμστρονγκ (46’ Ντσαμ), Σινκλέρ (46’ Ρόγκιτς), Ντεμπελέ (74’ Εντουάρ)
Αντερλεχτ (Χάιν Φανχάεζεμπρουκ): Μπεκς, Ομπράντοβιτς, Σπάχιτς, Μποτζί (75’ Σα), Απιά (89’ Μπρούνο), Ντεντόνκερ, Κουμς, Τρεμπέλ, Γκέρκενς (78’ Τεόντορτσικ), Χανί, Ονιεκούρου


Βαθμολογία
1. Παρί Σεν-Ζερμέν 15 (25-4)
2. Μπάγερν 15 (13-6)
3. Σέλτικ 3 (5-18)
4. Άντερλεχτ 3 (2-17)

Γ' όμιλος
Ρόμα-Καραμπάχ 1-0 (53' Περότι)
Με εκπληκτικό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η ομάδα του Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο στον 'όμιλο του θανάτου' καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει στους «16» αλλά πήρε και την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Giallorossi γνώριζαν ότι μια απλή νίκη θα τους έδινε την πρόκριση στα νοκ άουτ και αφού τα κατάφεραν με 1-0 με γκολ του Ντιέγο Περότι, πήραν το δώρο από το άλλο ματς καθώς το 1-1 στο Τσέλσι - Ατλέτικο της χάρισε και την πρώτη θέση.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή και είχαν φάση με τον Ελ Σαραουί, ενώ η Καραμπάχ προσπαθούσε να κάνει ζημιά στην κόντρα. Ο Αλμέιδα σούταρε ψηλά και οι Τζέκο και Μανωλάς δεν τα κατάφεραν ύστερα από εκτέλεση φάουλ. Λίγο πριν το ημίχρονο ο Σέχιτς έκανε διπλή επέμβαση σε Ναϊνγκολάν και Κολάροβ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με 0-0. 

Το γκολ που χρειαζόταν η Ρόμα ήρθε στο 53' όταν ο Τζέκο δεν ήταν οφσάιντ, ο Σέχιτς βρήκε την μπάλα αλλά ο Περότι από πλάγια θέση με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Την ίδια στιγμή η Ατλέτικο είχε ανοίξει το σκορ στην έδρα της Τσέλσι, νέο το οποίο ήταν καταπληκτικό για τους Ρωμαίους, οι οποίο κράτησαν τη νίκη και αφού οι Μπλε δεν γύρισαν τον αγώνα, έκαναν δική τους την κορυφή του ομίλου.

Ρόμα (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Αλισον, Κολάροβ, Μανολάς, Φάσιο, Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν, Περότι (81' Πελεγκρίνι), Ελ Σαραουί (72' Ζέρσον), Τζέκο.
Καραμπάχ (Γκουρμπάν Γκουρμπάνοβ): Σέχιτς, Ρζέζνιτσακ, Μεντβέντεβ, Γιουνουσάντε, Μίτσελ, Ισμαΐλοβ (76' Κιντάνα), Καράγεβ, Αλμέιδα, Γκεριέρ, Ν' Ντλόβου (85' Σεϊντάγεβ), Μεντέτοβ (85' Ραμαζανόβ).



Τσέλσι-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (75' αυτ. Σάβιτς - 56' Σαούλ)
Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είχε τις φάσεις για να πάρει τη νίκη στο Stamford Bridge κόντρα στη Ατλέτικο, όμως δεν τα κατάφερε και αφού περιορίστηκε στη 2η θέση του group έχει τις Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν σαν πιθανές αντιπάλους στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Η Τσέλσι ήταν η κυρίαρχος της αναμέτρησης μέχρι η Ατλέτικο να ανοίξει τελικά το σκορ, έχοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Αλβαρο Μοράτα και Εντέν Αζάρ. Στο δεύτερο μέρος και το 56' ο Σαούλ ξέφυγε από τον Μπακαγιόκο και με ωραία κεφαλιά έκανε το 0-1 για το σύνολο του Τσόλο, που ήλπιζε να κρατήσει το προβάδισμα και η Καραμπάχ να μην λυγίσει στο Olimpico από την Ρόμα. Τελικά τίποτα από τα δύο δεν συνέβη.

Οι Μπλε με πολλή ενέργεια έπαιξε επιθετικά και η πίεσή της έφερε αποτέλεσμα στο 75' όταν το γύρισμα του Αζάρ πήγε στο Στέφαν Σάβιτς, με τον Μαυροβούνιο κεντρικό αμυντικό να στέκεται άτυχος και να πετυχαίνει αυτογκόλ για το 1-1. Ομως η Ρόμα έβαλε το γκολ που χρειαζόταν και η Ατλέτικο ακόμα και με νίκη δεν μπορούσε να περάσει.

Αντίθετα, η Τσέλσι με νίκη θα έπαιρνε την πρώτη θέση και συνέχισε να ψάχνει το γκολ. Ο Γουίλιαν έχασε ύστερα από σλάλομ του Αζάρ έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά και το 1-1 άφησε την Τσέλσι στο Νο2 του group.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Κέιχιλ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Τζαπακόστα (73' Γουίλιαν), Μόζες, Μπακαγιόκο (64' Πέδρο), Καντέ, Φάμπρεγας, Αζάρ, Μοράτα (81' Μπατσουαγί).
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλακ, Χιμένες (79' Βιέτο), Σάβιτς, Ερνάντεζ, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Παρτέι, Γκάμπι (79' Κορέα), Σαούλ, Γκριζμάν, Τόρες (57' Καράσκο).


Βαθμολογία
1. Ρόμα 11 (9-6)
2. Τσέλσι 11 (16-8)
3. Ατλέτικο 7 (5-4)
4. Καραμπάχ 2 (2-14)

Δ' όμιλος
Μπαρτσελόνα-Σπόρτινγκ 2-0 (59' Αλκάθερ, 90' αυτ. Ματιέ)

Για την Μπαρτσελόνα δεν διακυβευόταν απολύτως τίποτα. Από την προτελευταία αγωνιστική είχε κλειδώσει την 1η θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού. Οπότε, ο Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχισε να ξεκουράζει τον Λιονέλ Μέσι. Για δεύτερη σερί φορά στον πάγκο (ήταν και με τη Γιουβέντους), για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια. Κι όμως οι Μπλαουγκράνα ακόμα και χωρίς τον ηγέτη τους δεν είχαν πρόβλημα να πάρουν το 2-0 επί της Σπόρτινγκ, η οποία έμεινε οριστικά 3η και συνεχίζει στο Europa League.

Το ματς δεν είχε έντονες φάσεις, με τον Αλκάθερ να σκοράρει με κεφαλιά (59') από κόρνερ. Οι Πορτογάλοι άγγιξαν την ισοφάριση με τον Σίλεσεν (63') να σταματάει ως εκ θαύματος τον Ντοστ. Και ενώ φαινόταν ότι δεν θα έχει άλλο γκολ το παιχνίδι, σε παράλληλη του Ντένις Σουάρεθ έβαλε το πόδι του Ματιέ και έγραψε το 2-0 με αυτογκόλ για λογαριασμό της πρώην ομάδας του.

* Ο Μέσι έφτασε τις 121 στο Champions League και ξεπερνώντας τον Ρομπέρτο Κάρλος έγινε ο 1ος ever Λατινοεαμερικάνος σε συμμετοχές στο θεσμό!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ (64' Μπουσκέτς), Βερμάλεν, Ντιν, Σεμέντο, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Αλέις Βιδάλ (61' Μέσι), Ράκιτιτς, Αλκάθερ, Λουίς Σουάρες (75' Παουλίνιο)
Σπόρτινγκ Λ. (Ζόρζε Ζέσους): Ρουί Πατρίσιο, Κοάτες, Μπατάλια, Ματιέ, Πιτσίνι, Καρβάλιο, Ακούνια, Ρουίς (45' Ντοστ), Ριστόβσκι (65' Ζέλσον Φερνάντες), Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ (64' Κοεντράο).



Ολυμπιακός-Γιουβέντους 0-2 (15' Κουαδράδο, 90' Μπερναρντέσκι)


Βαθμολογία
1. Μπαρτσελόνα 14 (9-1)
2. Γιουβέντους 11 (7-5)
3. Σπόρτινγκ 7 (8-9)
4. Ολυμπιακός 1 (4-13)

Πηγή:www.gazzetta.gr

















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης