Βόλεϊ: Το βάρος στην ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων

Βόλεϊ: Το βάρος στην ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων

Ευρεία συζήτηση για θέματα ανάπτυξης του ελληνικού βόλεϊ από τα κλιμάκια μέχρι και τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών πραγματοποιήθηκε σήμερα  στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας

Βόλεϊ: Το βάρος στην ανάπτυξη των Εθνικών ομάδων
Με τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ να αγνοούν εδώ και πολλά χρόνια τη χαρά μιας σημαντικής επιτυχίας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας ξεκίνησε σειρά επαφών προκειμένου να παρθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα να βγουν από το αδιέξοδο.

Κι η αρχή έγινε με τη σημερινή πρώτη συνάντηση στην οποία το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ο πρώην πρόεδρος και μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων Γιώργος Μελισσουργός, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης Άγγελος Κυριακίδης,  το μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης Θανάσης Μαργαρίτης, ο διευθυντής της ΕΟΠΕ Περικλής Μπακοδήμος, ο Τεχνικός Υπεύθυνος Ανάπτυξης Κώστας Χαριτωνίδης, το μέλος της Επιτροπής εθνικών ομάδων Τάκης Καβαλιεράκης και οι έμπειροι προπονητές Γιάννης Λάιος, Γιώργος Τεκτονίδης, Άρης Αγγελόπουλος και Σούλης Τουρσούγκας.

Κλείσιμο
Τα θέματα της συνάντησης, η οποία επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένους τρόπους προπόνησης στα κλιμάκια και τις μικρές εθνικές ομάδες ήταν μεταξύ άλλων:

-Τα κριτήρια επιλογής και η αξιολόγηση έργου των Περιφερειακών Ομοσπονδιακών Προπονητών (Π.Ο.Π.).

-Η επιβράβευση δημιουργίας αναπτυξιακών τμημάτων αγοριών και δημιουργίας κινήτρων για ήδη υπάρχοντα τμήματα.

-Παρακολούθηση από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και εθελοντές, έμπειρους προπονητές των προπονήσεων των αναπτυξιακών τμημάτων των σωματείων για καλύτερη αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού.

-Καταγραφή όλου του έμψυχου δυναμικού για την ανεύρεση ταλέντων μέσα από ενιαίο προπονητικό σχεδιασμό.

-Αξιολόγηση των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας και δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον. 

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συζήτηση που έγινε και τις προτάσεις που κατατέθηκαν. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα τα οποία θα επεξεργαστούμε, θα κωδικοποιήσουμε και στη νέα συνάντηση, παρουσία και άλλων έμπειρων προπονητών, θα θέσουμε το χρονοδιάγραμμα των δράσεων μας από τα κλιμάκια μέχρι και τις εθνικές ομάδες», σχολίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενώ όπως σημείωσε ο παλαίμαχος άσος Γιάννης Λάιος: «Χρόνια είχαν να ακούσουν στην ηγεσία της Ομοσπονδίας απόψεις ανθρώπων διαφορετικές από τις δικές τους. Ακούστηκαν πολλά διαφορετικά πράγματα από όλους, αλλά ο στόχος όμως είναι ο ίδιος. Όλα είναι σωστά. Η Ομοσπονδία θα αποφασίσει πως θα πορευτεί για να αναπτύξει το βόλεϊ στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης