Πλέον στη Σετούμπαλ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Λεωφόρο Ζοζέ Μουρίνιο

Πλέον στη Σετούμπαλ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Λεωφόρο Ζοζέ Μουρίνιο

Οι αρχές της γενέτειρας του Πορτογάλου τεχνικού προχώρησαν στη μετονομοασία παραλιακής λεωφόρου της πόλης προς τιμήν του τεχνικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Πλέον στη Σετούμπαλ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη... Λεωφόρο Ζοζέ Μουρίνιο
Στην προπονητική του καριέρα έχει κατακτήσει ουκ ολίγα τρόπαια, προφανώς θα προσθέσει κι άλλα μέχρις ότου εγκαταλείψει την προπονητική, αλλά η σημερινή ημέρα ήταν πραγματικά ξεχωριστή για τον Ζοζέ Μουρίνιο και την οικογένεια του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στη γενέτειρα του, την πόλη Σετούμπαλ που βρίσκεται στην κεντροδυτική Πορτογαλία, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Λισαβώνας, για την επίσημη τελετή μετονομασίας της Rua sa Saude (οδός Υγείας σε ελεύθερη μετάφραση) σε Avenida Jose Mourinho (Λεωφόρος Ζοζέ Μουρίνιο)

Κλείσιμο


Η απόφαση για την μετονομασία της παραλιακής λεωφόρου της μικρής πόλης (115.000 ο πληθυσμός της) είχε παρθεί το 2013 με αφορμή τον εορτασμό των 50ων γενεθλίων του Special One, αλλά χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να υλοποιηθεί με τον ίδιο πάντως να απολαμβάνει την όλη διαδικασία και να μην κρύβει τη χαρά του που έστω και για λίγο βρέθηκε εκεί που έζησε τα παιδικά του χρόνια.

«Η Σετούμπαλ παραμένει η πόλη που νιώθω ως σπίτι μου, όπου νιώθω ο εαυτός μου. Εδώ ο κόσμος μου φέρεται φυσιολογικά και με κάνει να νιώθω ωραία.

Είμαι 100% Σετούμπαλ, με τα ελαττώματα και τις ιδιαιτερότητες μου κι αυτή η τιμή με έχει συγκινήσει ιδιαίτερα. Κι ήρθα εδώ γιατί αγαπώ την Σετούμπαλ, γιατί οι φίλοι μου εξακολουθούν να με φωνάζουν Ζε Μάριο κι όχι αυτές τις αηδίες ‘Special One’…», είπε συγκινημένος ο Πορτογάλος, αλλά η Δήμαρχος της πόλης Μαρία Ντας Ντόρες Μέιρα στη δική της ομιλία αφού τον χαρακτήρισε «άξιο τέκνο της πόλης, μια παγκόσμια προσωπικότητα» δεν άντεξε και συμπλήρωσε: «μας γεμίζει με περηφάνια γιατί είναι πραγματικά special…



Μαζί με τον Μουρίνιο ήταν και η μητέρα του Μαρία Τζούλια Σάντος ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να επιστρέψει στην πόλη όταν τελειώσει την καριέρα του τόνισε: «Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν εγκαταλείψω το ποδόσφαιρο. Θα τρέχω προφανώς πίσω από τα παιδιά και τα εγγόνια μου, αλλά η Σετούμπαλ θα είναι πάντα το σπίτι μας».

Ε, προφανώς θα τρέχει πίσω από τα εγγόνια του στην παραλιακή πόλη της γενέτειρας του και μετά θα κάθεται και θα τους λέει ιστορίες. Κι η αλήθεια είναι ότι θα έχει να τους πει πολλές…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης