Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας!

Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας!

Η Μπάρτσα ανακοίνωσε αρχικά την αναβολή του αγώνα επικαλούμενη λόγους ασφαλείας, παρά την αντίθετη γνώμη Λίγκας και αστυνομίας, αλλά υπό τον κίνδυνο της αφαίρεσης βαθμών οι Καταλανοί πείσθηκαν για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης χωρίς την παρουσία θεατών!

Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας!
Μετά από ένα θρίλερ που ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, τελικά η αναμέτρηση Μπαρτσελόνα-Λας Πάλμας για την 7η αγωνιστική της La Liga θα διεξαχθεί κανονικά, αλλά χωρίς την παρουσία θεατών στο Καμπ Νου.

Μάλιστα η διοίκηση των Καταλανών εξέδωσαν και τη σχετική ανακοίνωση δείχνοντας τη δυσαρέσκεια τους για τις πιέσεις που δέχθηκαν.

Κλείσιμο
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μπαρτσελόνα:

«Η Μπαρτσελόνα καταδικάζει όσα λαμβάνουν χώρα σε διάφορα μέρη της Καταλονίας, με σκοπό να αποτρέψουν τους πολίτες να εξασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα και την ελεύθερη γνώμη τους.

Ως επακόλουθο το συμβούλιο του συλλόγου αποφάσισε ότι η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά κόντρα στη Λας Πάλμας, αλλά θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ακολουθώντας την απαίτηση της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία αρνήθηκε να αναβάλει τον αγώνα.



Υπενθυμίζουμε ότι οι άνθρωποι με αφορμή τα δραματικά γεγονότα που συνόδευσαν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας (οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 337 τραυματίες) αποφάσισαν να ζητήσουν την αναβολή του αγώνα από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές (Ομοσπονδία και Λίγκα).

Ωστόσο η Ομοσπονδία για να αποφασίσει την αναβολή ενός αγώνα θα πρέπει να συντρέχουν λόγοι ασφαλείας κι όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Ισπανία η αστυνομία δεν είχε αποστείλει κανένα έγγραφο με το οποίο να επικαλείται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Από την πλευρά της όμως οι παράγοντες της Μπάρτσα επέμεναν στην απόφαση τους για μη διεξαγωγή του αγώνα, δείχνοντας να αδιαφορούν για τον επικείμενο μηδενισμό (ήττα με 0-3 στα χαρτιά), αλλά και την πιθανή αφαίρεση επιπλέον βαθμών.

Όλα αυτά ίσχυαν μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, όταν τελικά οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα πείστηκαν για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης η οποία όμως υπό το φόβο εισβολής οπαδών στον αγωνιστικό χώρο θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία κόσμου.

Την ίδια ώρα η Λας Πάλμας που έχει ταξιδέψει κανονικά στην Βαρκελώνη, έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά καθώς είχε ετοιμάσει για το σημερινό παιχνίδι μια φανέλα με την σημαία της Ισπανίας…


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης