Εθνική Ελλάδος: Τα 5 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ!

Εθνική Ελλάδος: Τα 5 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ!

Λίγο πριν την έναρξη του 40ου Ευρωμπάσκετ της ιστορίας, το Eurohoops σας υπενθυμίζει τις “μαγικές” στιγμές που μας έχει χαρίσει η επίσημη αγαπημένη κατά το παρελθόν, ελπίζοντας ότι η “συνάντηση κορυφής” του ευρωπαϊκού μπάσκετ για το 2017 θα σημάνει και την επιστροφή της “γαλανόλευκης” στις επιτυχίες

Εθνική Ελλάδος: Τα 5 μετάλλια σε Ευρωμπάσκετ!
Πέρασαν 68 ολόκληρα χρόνια από το πρώτο Μετάλλιο της Εθνικής σε επίπεδο Ανδρών (1949) και οκτώ από την τελευταία, μέχρι στιγμής, φορά που οι Έλληνες διεθνείς ανέβηκαν στο “πόντιουμ” των νικητών (2009).

Συνολικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει συμμετάσχει στα 26 από τα 39 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί έως τώρα (66,7% ποσοστό παρουσίας). Στα 16 από αυτά τερμάτισε στις πρώτες οκτώ θέσεις, εννιά είναι οι παρουσίες του σε τελική τετράδα, ενώ πέντε φορές ολοκλήρωσε την διοργάνωση, κατακτώντας παράλληλα μια από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Κλείσιμο
Το Eurohoops γυρίζει πίσω τον χρόνο για να θυμίσει στους παλιότερους και να ενημερώσει τους νεότερους όσον αφορά τις πέντε παρουσίες της Εθνικής Ελλάδος σε βάθρο Ευρωμπάσκετ. Δυο από αυτές η επίσημη αγαπημένη ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί, μια φορά τερμάτισε στην δεύτερη θέση, ενώ άλλες δυο το μετάλλιο που κρεμάστηκε στο στήθος των διεθνών αποτελούνταν από χαλκό.

Χάλκινο μετάλλιο (Ευρωμπάσκετ 1949)

Τόπος Διεξαγωγής: Κάιρο (Αίγυπτος)
Αριθμός συμμετεχόντων: 7
Ρεκόρ Εθνικής Ελλάδος: 4 νίκες-2 ήττες
Δωδεκάδα: Γιάννης Λάμπρου, Φαίδων Ματθαίου, Σωκράτης Αποστολίδης, Στέλιος Αρβανίτης, Νίκος Νομικός, Μίσσας Πανταζόπουλος, Τάκης Ταλιαδώρος, Αλέκος Αποστολίδης, Αλέκος Σπανουδάκης, Θανάσης Κωστόπουλος, Νίκος Σκυλακάκης, Νίκος Μήλας, Νίκος Μπουρνέλος.
Προπονητής: Γιώργος Καρατζόπουλος.

Στην πρώτη παρουσία της σε διεθνής διοργάνωση, η Ελλάδα κατάφερε να πραγματοποιήσει και την παρθενική της εμφάνιση στο βάθρο των νικητών. Το συγκεκριμένο τουρνουά αρχικά ήταν να διεξαχθεί στην Σοβιετική Ένωση. Μετά από άρνηση όμως της βορειοανατολικής χώρας, το Κάιρο αποτέλεσε την πόλη που φιλοξένησε τον θεσμό.

Πολλές ομάδες δήλωσαν αποχή λόγω της απόστασης, με αποτέλεσμα το Ευρωμπάσκετ του 1949 (το μόνο εκτός Ευρώπης) να έχει τον μικρότερο αριθμό συμμετεχόντων. Σύμφωνα με τον τότε τρόπο διεξαγωγής, πραγματοποιήθηκε ένα μίνι πρωτάθλημα επτά χωρών, όπου όλοι τέθηκαν αντιμέτωποι μεταξύ τους και θριαμβεύτρια αναδείχθηκε η Αίγυπτος που συγκέντρωσε και τους περισσότερους βαθμούς, ολοκληρώνοντας αήττητη το τουρνουά.

Όσον αφορά την Εθνική Ελλάδος, τερμάτισε στην τρίτη θέση, νικώντας τις Συρία, Ολλανδία, Λίβανο και Τουρκία, την ώρα που ηττήθηκε από την Αίγυπτο και την δεύτερη της τελικής κατάταξης, Γαλλία.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης