Πέρασε στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Εφήβων

Πέρασε στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Εφήβων

Νίκησαν δύσκολα τη Λετονία με 71-65 - Αντίπαλος την Παρασκευή η Τουρκία για μια θέση στα ημιτελικά

Πέρασε στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Εφήβων
Μέρες… Νέων Ανδρών ζουν οι Έφηβοι στο μπάσκετ. Η ομάδα του Γιώργου Βλασσόπουλου άφησε πίσω της τη βαριά ήττα από τη Λιθουανία, επικράτησε της Λετονίας με 71-65 και πέρασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού U18 που γίνεται στη Σλοβακία. Εκεί το μεσημέρι της Παρασκευής (14:30) θα αναμετρηθεί με την Τουρκία. 

Με τη νίκη αυτή δεν υπάρχει πλέον κανένας κίνδυνος υποβιβασμού στη Β’ κατηγορία. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ήταν ο Δημήτρης Μωραΐτης με 26 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 κλεψίματα, ενώ 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ είχε ο Γιώργος Καλαϊτζάκης. 

Κλείσιμο
Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλύτερα έχοντας με ηγέτη τον Μωραΐτη από την αρχή ένα μικρό προβάδισμα που στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έφτασε στο 40-31. Όμως οι Λετονοί αντέδρασαν και μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο έφτασαν και στο +4 (49-53). Η αντίδραση της Εθνικής, ωστόσο, ήταν υποδειγματική. Ο Γ. Καλαϊτζάκης αρχικά, ο Μωραΐτης στη συνέχεια και το τρίποντο του Καμπουρίδη έφεραν τη διαφορά στο +9 (66-57) 2:52 πριν το τέλος. Η Λετονία πλησίασε στους τρεις, αλλά η ψυχραιμία του Μωραΐτη από τη γραμμή «καθάρισε» το ματς. 

Δεκάλεπτα: 21-17, 35-31, 49-51, 71-65. 

Οι πόντοι της Εθνικής: Γ. Καλαϊτζάκης 15 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Μωραΐτης 26 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Καμπερίδης 1, Π. Καλαϊτζάκης, Δούβλης, Πιλάβιος, Δομπρογιάννης 3, Αρσενόπουλος 2, Καμπουρίδης 12 (4 ριμπ.), Γάργαλης 6 (4 ριμπ.), Λιούνης 2, Βύρλας 4 (4 ριμπ.).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης