Ο ΕΣΑΚΕ προτείνει τη μείωση των ομάδων στην Basket League

Ο ΕΣΑΚΕ προτείνει τη μείωση των ομάδων στην Basket League

Σταδιακή μείωση των ομάδων της Basket League προτείνει ο ΕΣΑΚΕ, αλλά την τελευταία κουβέντα την έχει η Ομοσπονδία μπάσκετ – Δεν πέρασε η πρόταση της ΑΕΚ για 7 ξένους

Ο ΕΣΑΚΕ προτείνει τη μείωση των ομάδων στην Basket League
Στη γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Φέτος η Basket League θα διεξαχθεί με 14 ομάδες εκτός αν υπάρξει πρόβλημα (πιθανότατα λόγω Πανιωνίου), του χρόνου με 13 και τη σεζόν 2019-20 με 12!

Κλείσιμο
Για να συμβεί αυτό στα δύο επόμενα πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα ανέβει μόνο μία από την Α2. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσουν τις 12.

Σημαντική παράμετρος η οποία πρέπει να αναφερθεί είναι πως για να περάσει ο συγκεκριμένος Νόμος (13-1 ψήφοι, τα Τρίκαλα ψήφισαν αρνητικά) θα πρέπει να συγκαταθέσει και η ΕΟΚ.

Αν αναλογιστούμε το πλήγμα που δέχεται η Α2, το πρωτάθλημα το οποίο γίνεται υπό την αιγίδα της, τότε φαντάζει δύσκολο να το δεχτεί.

Για να ισχύσει οποιαδήποτε αλλαγή στον ΕΣΑΚΕ τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Δεν πέρασαν οι 7 ξένοι
Με έξι ξένους σε κάθε ομάδα θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν η Basket League. Η ΑΕΚ πρότεινε να αυξηθεί ο αριθμός σε εφτά με κάθε ομάδα να δηλώσει έξι στην δωδεκάδα της, ωστόσο δε βρήκε σύμμαχο κι έτσι δεν πέρασε.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε η αρνητική απάντηση υπερίσχυσε με εκκωφαντικό τρόπο κι έτσι δεν άλλαξε ο συγκεκριμένος κανονισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης