Champions League: Αύριο η ΑΕΚ μαθαίνει τον αντίπαλό της

Champions League: Αύριο η ΑΕΚ μαθαίνει τον αντίπαλό της

Η «Ενωση» μπαίνει στην κλήρωση του 3ου προκριματικού του Champions League – Δείτε την ανάλυση των πιθανών αντιπάλων της

Champions League: Αύριο η ΑΕΚ μαθαίνει τον αντίπαλό της
Είναι η μοναδική από τους εκπροσώπους μας στην Ευρώπη που την Παρασκευή το μεσημέρι θα γνωρίζει τον αντίπαλό της. Ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα πέσει σε ζευγάρι όπως και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο (οι τρεις τελευταίοι στο Europa League).

Η ΑΕΚ επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια (τελευταία φορά ήταν το καλοκαίρι του 2007 όταν κι έπεσε πάνω στην Σεβίλλη) σε κλήρωση προκριματικών Champions League και έχει την μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό όμιλο. 

Κλείσιμο
Εάν καταφέρει η «Ενωση» και προκριθεί από τον συγκεκριμένο γύρο ακόμα κι αν αποκλειστεί από τα play off του Champions League θα έχει σίγουρα μια θέση στους ομίλους του Europa League.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σκέλος όμως θα πρέπει να προηγηθεί ο τρίτος προκριματικός γύρος του Champions League. Σε αυτόν μπαίνει την Παρασκευή (13/07, 13:00) η ΑΕΚ στη Νιόν της Ελβετίας.
Αναλυτικά οι δέκα ομάδες στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών: 

Ισχυροί
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) 67.526
Αγιαξ (Ολλανδία) 67.212
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 40.635
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 39.606
Μπριζ (Βέλγιο) 39.480

Ανίσχυροι
Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 35.370
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 28.915
Νις (Γαλλία) 16.833
Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 10.340
ΑΕΚ (Ελλάδα) 6.580

Οι πιθανοί αντίπαλοι

Ντιναμό Κιέβου: Δευτεραθλήτρια στην Ουκρανία. Τερμάτισε 13 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Σαχτάρ κι έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου εκεί που έχασε με 1-0 πάλι από την Σαχτάρ). Στην Ευρώπη ήταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά τερμάτισε στην τελευταία θέση του 2ου ομίλου πίσω από Νάπολι, Μπενφίκα και Μπεσίκτας.
Πιθανότητες πρόκρισης: 25%

Αγιαξ: Τερμάτισε στην 2η θέση του Ολλανδικού πρωταθλήματος με μόλις έναν βαθμό διαφορά από την Φέγενορντ. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την φάση των «16» από την Καμπούρ (!) αλλά στην Ευρώπη έκανε την υπέρβαση. Ο «Αίαντας» έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League εκεί που έχασε από την Γιουνάιτεντ με 2-0. Ο Αγιαξ είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ πέρσι το καλοκαίρι στον τρίτο προκριματικό γύρο και στον όμιλο συνάντησε τον Παναθηναϊκό τον οποίο νίκησε δύο φορές.
Πιθανότητες πρόκρισης: 35%

Βικτόρια Πλζεν: Δεύτερη πίσω από την Σλάβια Πράγας με δύο βαθμούς διαφορά. Η Πλζεν αποκλείστηκε από την φάση των «16» από την Οπάβα ενώ στην Ευρώπη κατάφερε και μπήκε στους ομίλους του Europa League αποκλείοντας την Καραμπάκ (3ο προκριματικό του Champions League) αλλά στα play off αποκλείστηκε από την Λουντογκόρετς. Στον 5ο όμιλο του Europa League δεν προκρίθηκε από τις Ρόμα, Αούστρια Βιέννης και Αστρα.
Πιθανότητες πρόκρισης: 45%

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Δευτεραθλήτρια πίσω από την Σπαρτάκ Μόσχας (με επτά βαθμούς διαφορά). Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο από την Ενισέι και στον 5ο όμιλο του Champions League τερμάτισε τελευταία πίσω από Μονακό, Λεβερκούζεν και Τότεναμ.
Πιθανότητες πρόκρισης: 30%

Μπριζ: Πίσω μόνο από την Αντερλεχτ (με δύο βαθμούς διαφορά) η Μπριζ αποκλείστηκε από την φάση των «16» στο Κύπελλο Βελγίου ενώ και στον όμιλο του Champions League... κατάφερε να μην πάρει ούτε βαθμό από Λέστερ, Κοπεγχάγη και Πόρτο!
Πιθανότητες πρόκρισης: 40%
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης