Μέσι: Η μεταγραφή στην Ίντερ που δεν έγινε, αλλάζοντας την ιστορία της Μπάρτσα

Μέσι: Η μεταγραφή στην Ίντερ που δεν έγινε, αλλάζοντας την ιστορία της Μπάρτσα

Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα αποκάλυψε το πόσο κοντά είχε βρεθεί η Ίντερ στην απόκτηση του Αργεντινού, αλλά και στο πως έπεισε τον πατέρα του Μέσι για να παραμείνει στην Βαρκελώνη

Μέσι: Η μεταγραφή στην Ίντερ που δεν έγινε, αλλάζοντας την ιστορία της Μπάρτσα
Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζουάν Λαπόρτα αφηγήθηκε στον «Guardian» το πώς οι Νερατζούρι πήγαν το 2006 να κλέψουν τον Λιονέλ Μέσι και πώς τον κράτησε τελικά στην Βαρκελώνη

Ο Τζουάν Λαπόρτα όπως όλα δείχνουν μετά από  7 χρόνια (γεμάτα δικαστικές περιπέτειες) ετοιμάζεται να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο της Μπαρτσελόνα και σε συνέντευξη του στον «Guardian» μίλησε για όλους και για όλα αποκαλύπτοντας και την προσπάθεια του Μάσιμο Μοράτι να «κλέψει» το 2006 τον Λιονέλ Μέσι.

Κλείσιμο
Ο πρώην πρόεδρος της Μπάρτσα, αρχικά έπλεξε το εγκώμιο του Πεπ Γκουαρδιόλα τονίζοντας ότι είναι σίγουρος πως θα πετύχει στην Σίτι («αλλά χωρίς τον Μέσι γιατί αυτός θα μείνει στην Μπάρτσα»), ενώ θυμήθηκε την ημέρα που αποφάσισε να χρίσει αυτόν πρώτο προπονητή αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Μουρίνιο!

«Όταν του ανακοίνωσα ότι θα είναι ο προπονητής της πρώτης ομάδας μου απάντησε ‘δεν έχεις τ’ αρχ…α να πάρεις μια τέτοια απόφαση», αποκάλυψε γελώντας ο Λαπόρτα (που απέδειξε και με το παραπάνω ότι τα… έχει) και συνέχισε με την ιστορία που αφορά τον Λιονέλ Μέσι και την Ίντερ.

«Το 2006 η Ίντερ μας είχε κάνει πρόταση για τον Λίο κι ήταν έτοιμη να πληρώσουν τα 150 εκατ. ευρώ που ήταν η ρήτρα του, αλλά από την αρχή ήμουν ήρεμος και ψύχραιμος λόγω της σχέσης που είχα με τον πατέρα του Μέσι, Χόρχε», είπε ο πρώην ηγέτης των Καταλανών και συνέχισε:

«Είπα λοιπόν στον Χόρχε Μέσι ότι θα πρέπει να πληρώσουν την ρήτρα γιατί εγώ πολύ απλά δεν τον πουλάω. Εδώ θα είναι ευτυχισμένος, εδώ θα δοξαστεί! Εκεί θα κερδίσει μόνο λεφτά. Ο γιος είναι προορισμένος για να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών και εδώ θα έχει μια ομάδα που θα τον βοηθήσει να φτάσει εκεί. Εδώ θα είναι ευτυχισμένος».

Μάλιστα ο Λαπόρτα αφού εξήγησε ότι είναι ‘Κροϊφίστα’ (φανατικός οπαδός του αείμνηστου Γιόχαν Κρόιφ) παραδέχθηκε πως ακόμη κι ο «ιπτάμενος Ολλανδός» θεωρούσε τον Μέσι «τον καλύτερο όλων! Για μένα οι Κρόιφ, Μαραντόνα και ο Μέσι είναι οι κορυφαίοι, μόνο που ο Λίο είναι μια μίξη του Κρόιφ και του Μαραντόνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης