Έγραψαν ιστορία οι Ουόριορς: Με «σκούπα» και στον τελικό του ΝΒΑ

Έγραψαν ιστορία οι Ουόριορς: Με «σκούπα» και στον τελικό του ΝΒΑ

Το Σαν Αντόνιο προσπάθησε να προβάλλει αντίσταση αλλά από την 1η περίοδο οι υπέροχοι Κάρι και Ντουράντ έβαλαν τα θεμέλια για τη νίκη στους Ουόριορς με 115-129

Έγραψαν ιστορία οι Ουόριορς: Με «σκούπα» και στον τελικό του ΝΒΑ
Το φινάλε της σειράς ήταν προδιαγεγραμμένο. Για άλλους πριν καν... ξεκινήσει, για τους πιο συγκρατημένους όταν ο Λέοναρντ τέθηκε εκτός μάχης στον πρώτο αγώνα. Με εύκολο τρόπο πάντως, η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ έδειξε πως δεν... παίζεται, τουλάχιστον απ' τα «σπιρούνια» και τα ξημερώματα της Τρίτης (23/5) κατήγαγε άλλη μια νίκη στη σειρά, στην οποία «σκούπισε» την ομάδα του Πόποβιτς και πήρε την πρόκριση για 4η συνεχόμενη σεζόν στους τελικούς του ΝΒΑ γράφοντας ιστορία καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό χωρίς ούτε μια ήττα στα play off.

Με τον Κέβιν Ντουράντ σε τρομερά κέφια (29π, 12ρ) και τον Ντρέιμοντ Γκριν να ακολουθεί κατά πόδας, το Γκόλντεν Στέιτ δεν είχε πρόβλημα να επιβάλλει ευθύς εξαρχής το ρυθμό του και να προηγηθεί απ' την πρώτη περίοδο με -. Στη 2η η διαφορά δεν έκλεινε, παρά μόνο διογκωνόταν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Σίμονς (13π, 5ρ, 4 ασ). Αν και δεν ξέφευγε, οι Σπερς έμεναν κομπάρσοι στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Κλείσιμο
Ο Κλέι Τόμπσον ήταν εξαιρετικά άστοχος στο πρώτο ημίχρονο (3/13 ε.π), όμως η παρουσία του Κάρι δίπλα στον Ντουράντ αρκούσε στην επίθεση των «Πολεμιστών», με τον Γκριν (16π, 8ρ, 8ασ, 2 μπλοκ) να προσθέτει μούσκουλα και ενέργεια. Στην τρίτη περίοδο άλλωστε οι Σπερς έδωσαν ό,τι είχαν για να επιστρέψουν και μείωσαν έως και στους 12 (33'), όμως οι φιλοξενούμενοι πάντα έβρισκαν τρόπους να διατηρούν ένα ευρύ προβάδισμα, σταθερά διψήφιο.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, όπου οι Τεξανοί αποθέωναν τον Μανού Τζινόμπιλι (15π, 7ασ, 3 κλ), στο «κύκνειο άσμα» του Αργεντινού με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς, καθώς και στα παρκέ. Διακριθέντες για τους ηττημένους ήταν επίσης οι Άντερσον (20π, 6ρ, 4 μπλοκ), Γκασόλ (14π, 9ρ, 3ασ) και Μιλς (14π, 4ρ, 3ασ).

Τα δωδεκάλεπτα: 19-31, 32-34, 27-31, 37-33



Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης