Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-70: Ίδρωσε αλλά έκανε το πρώτο βήμα

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-70: Ίδρωσε αλλά έκανε το πρώτο βήμα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών με την ΑΕΚ κερδίζοντας τον πρώτο ημιτελικό της σειράς με 80-70, παρά το γεγονός ότι είχε 1/14 τρίποντα!

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 80-70: Ίδρωσε αλλά έκανε το πρώτο βήμα
Η ΑΕΚ για όσο άντεξε κοίταξε τον Παναθηναϊκό στα μάτια, ήταν ανταγωνιστική και έκανε ό,τι μπορούσε για να φτάσει στη μεγάλη έκπληξη και στο break της έδρας. Όμως όταν οι «πράσινοι» λειτούργησαν σωστά στην άμυνα και έχοντας υπομονή στην επίθεση κατάφεραν να ανακτήσουν τα ηνία του αγώνα και να φτάσουν στο 1-0 στη σειρά.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν από τα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου και μετά, όταν οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν μια διαφορά 12 πόντων (62-50 στο 31') την οποία και διαχειρίστηκαν μέχρι το τελικό 80-70. Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις για λογαριασμό των κυπελλούχων, δηλώνοντας «παρών» στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν θετικός στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ πολλές βοήθειες και στις δύο πλευρές του παρκέ πρόσφερε και ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μπόρεσε να «ματσάρει» καλά με τον Μαυροειδή.

Για την ΑΕΚ που προσπάθησε αρκετά και έδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη συνέχεια της σειράς, οι Ντίξον και Σάκοτα τη βοήθησαν να γυρίσει το ματς μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ο Δημήτρης Μαυροειδής αποτέλεσε τη σταθερή αξία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα μοιρασμένο, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να πραγματοποιεί δυναμικό ξεκίνημα και την ΑΕΚ να βρίσκει τις λύσεις για την ολική ανατροπή στο ματς. Οι «πράσινοι» έμοιαζαν να παίζουν χωρίς... αντίπαλο στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό χάρη στο καλό διάβασμα της άμυνας της ΑΕΚ, όπως επίσης και στον οίστρο του Κρις Σίνγκλετον. Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιμονή να πάει η μπάλα στο «ζωγραφιστό» είχε και αποτέλεσμα αφού έφτασαν και στο +12 (23-11) λίγο πριν από το τέλος του α' δεκαλέπτου. Τα καλά ποσοστά στα δίποντα (8/10) έκαναν τη διαφορά στο ματς, την ώρα που η ΑΕΚ είχε μόλις 1/9 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Η συνέχεια ωστόσο έμελλε να ήταν τελείως διαφορετική. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ανακάτεψε τη τράπουλα προκειμένου να βρει τις απαντήσεις που έψαχνε, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχασε την «σπιρτάδα» και τον ρυθμό από το rotation του Καταλανού τεχνικού. Αντίθετα η Ένωση βρήκε τις λύσεις στο πρόσωπο του Μάικ Ντίξον, ο οποίος έμελλε να αλλάξει τον ρου του αγώνα χάρη στην ευστοχία του. Το ίδιο και ο Ντούσαν Σάκοτα με αποτέλεσμα να έχουν 5/5 τρίποντα οι δυο τους στο δεύτερο δεκάλεπτο και την ΑΕΚ 6/7 στο σύνολο σε αυτό το διάστημα! Παράλληλα μπόρεσε να «κλείσει» την είσοδο στη ρακέτα της με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει (αρχικά) ένα σερί 10-0 το οποίο έγινε 24-12 ως επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερες λύσεις από την ΑΕΚ, την ώρα που ο Νικ Καλάθης είχε την πιο παραγωγική εμφάνιση τη φετινή σεζόν. Παράλληλα οι παίκτες του Πασκουάλ υπέπεσαν σε μόλις 6 λάθη, αν και είχαν 7 ασίστ λιγότερες από την Ένωση. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το υψηλό ποσοστό στα δίποντα (28/48).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης ήταν εκείνος που πήρε από το χέρι τον Παναθηναϊκό και τον οδήγησε στο 1-0 στη σειρά έχοντας

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν βοήθησε καθόλου την Αεκ στο διάστημα που αγωνίστηκε έχοντας 5 πόντους με 0/4 δίποντα και 1/5 τρίποντα σε 18 λεπτά συμμετοχής.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Το δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα επιμέρους 17-7 και μετέτρεψε το 43-43 του 25' σε 60-50 με τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Γιάννης Μπουρούσης «καθάρισε» και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας 11 πόντους με 3/5 δίποντα, 11 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα. Κι όχι για κάποια φάση εντός... αγώνα, αλλά εκτός! Συγκεκριμένα μετά τη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, σούταρε με άψογο στυλ δύο βήματα πιο κάτω από το κέντρο και έστειλε τη μπάλα απευθείας στο καλάθι!

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός την αστοχία στα τρίποντα με 1/14 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα, ενώ η ΑΕΚ τα 15 λάθη!  

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 35-39, 60-50, 80-70
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης