Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0: Η «Μεγάλη Κυρία» δεν ήταν... Παρί

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0: Η «Μεγάλη Κυρία» δεν ήταν... Παρί

Η Μπαρτσελόνα πίεσε αφόρητα την Γιουβέντους για να ανατρέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα, αλλά οι Ιταλοί άντεξαν και προκρίθηκαν στους «4» του Champions League - Εκεί θα βρεθεί και η εκπληκτική Μονακό, που κέρδισε και στο δεύτερο ματς την Ντόρτμουντ (αυτή τη φορά με 3-1)

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0: Η «Μεγάλη Κυρία» δεν ήταν... Παρί
Η Γιουβέντους και η Μονακό είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Champions League, συμπληρώνοντας το παζλ που είχε αρχίσει να δημιουργείται από το βράδυ της Τρίτης όταν προκρίθηκαν Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0: The... Italian job!
Κλείσιμο


Στο ημίχρονο το θέμα ουσιαστικά είχε λήξει. Δεν υπήρχε κάτι να κουβεντιάσουμε, κάποια απορία περί πρόκρισης αναπάντητη. Η Μπαρτσελόνα είχε μπροστά της 45 λεπτά για να βάλει τρία γκολ σε μία άμυνα που στα προηγούμενα 865 λεπτά στη φετινή διοργάνωση είχε δεχτεί μόλις δύο. Τελικά δεν της έβαλε κανένα. 

Η Γιουβέντους κράτησε σχετικά εύκολα το 0-0. Εβγαλε όλο το ανασταλτικό ιταλικό DNA της, το συνδύασε με την επιθετική φινέτσα που είχε μοστράρει στην πασαρέλα του Τορίνο και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τα ημιτελικά για δεύτερη φορά στην τριετία και έβδομη στην ιστορία της στο Champions League (1η ιταλική ομάδα).

Οι Μπλαουγκράνα ήθελαν να κάνουν ό,τι και στην Παρί, αλλά μπροστά τους υπήρχε μία πολύ βαριά φανέλα και ένα διαφορετικό μέταλλο που δεν μπορούσαν να λυγίσουν με τίποτα. Οσες όμορφες ντρίμπλες και αν σκάρωνε ο Νεϊμάρ, όση κατοχή μπάλας και αν είχε η ομάδα, το τείχος δεν γκρεμιζόταν. Υπήρχε πολύ άγχος και αυτό ήταν ξεκάθαρο από τις πρώτες στιγμές, τα πρώτα τελειώματα που ήταν βιαστικά και άστοχα. Και ο Λιονέλ Μέσι χωρίς καθαρό μυαλό δεν βοηθούσε αντίστοιχα του μεγαλείου του.



Στο 19' οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, αλλά από εξαιρετική θέση ο Αργεντινός με σώματα μπροστά του αστόχησε δίπλα από την εστία. Ηταν η πρώτη από τις τέσσερις καθαρές απόπειρές του. Ενδεικτικό της αστοχίας των Καταλανών είναι ότι ο Μπουφόν μόνο σε δύο περιπτώσεις σε όλο το ματς χρειάστηκε να επέμβει. Η Γιούβε όποτε μπορούσε έβγαινε στην κόντρα, μα δεν είχε καθαρό μυαλό στην τελική στιγμή και ειδικά ο Κουαδράδο με καλύτερη ευκαιρία του το πλασέ στο 50'.

Το ωραίο χαμηλό φαλτσαριστό του Μέσι (56') οριακά πέρασε από το δεξί δοκάρι και στο 66' από σούπερ θέση και με τον Μπουφόν εκτός εστίας αστόχησε με το δεξί. Ενδιάμεσα (62') οι Ιταλοί είχαν κατά λάθος οριζόντιο δοκάρι σε σουτ του Μάντζουκιτς που κόντραρε σε σώματα. Το διαγώνιο του Σέρζι Ρομπέρτο (70') απείλησε και ο Μασεράνο νικήθηκε σε εξ επαφής προβολή από τον Μπουφόν στην στιγμή που η ομάδα του άγγιξε το γκολ. Μέχρι το φινάλε η Γιουβέντους έσβησε και την τελευταία πίεση της απογοητευμένης Μπαρτσελόνα που αποχαιρέτησε τον Λουίς Ενρίκε με το πρώτο ματς που δεν νικάει στο «Καμπ Νόου» μετά από 15 διαδοχικά ως προπονητής της.



Ετσι, η Γιούβε πέρασε στους “4” δεχόμενη μόνο δύο γκολ σε όλη αυτή τη διαδρομή, όπως και ο Αγιαξ το 1994-'95 και η Αρσεναλ το 2005-'06. Η Μπάρτσα πάλι και ο Μέσι αποχώρησαν για φέτος έχοντας ένα κοινό: Οπότε αποκλείστηκε η ομάδα, εκείνος δεν βρήκε δίχτυα, ενώ δεν το έχει κάνει εδώ και τέσσερα χρόνια στα προημιτελικά...

Οι συνθέσεις:
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο (78' Μασεράνο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58' Αλκάθερ), Ινιέστα, Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες
Γιουβέντους (Μάξι Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (83' Λεμινά), Ντιμπάλα (75' Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν (88' Ασαμόα).




Πηγή:www.gazzetta.gr



Μονακό-Ντόρτμουντ 3-1: Ζει το δικό της όνειρο

 
Η Μονακό επιστρέφει στα ημιτελικά του Champions League έπειτα από 13 χρόνια. Τη στιγμή που ο Ζιουλί, ο Εντουράρ Σισέ, ο Ροτέν και οι υπόλοιποι της παρέας του 2004, που είχε φτάσει μέχρι το τελικό, παρακολουθούσαν από την εξέδρα, ο Μπαπέ, ο Φαλκάο και η παρέα του Ζαρντίμ κέρδιζαν για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ και συνέχιζαν την εκπληκτική τους πορεία προς την κορυφή.

Η απόφαση του Τούχελ να παρατάξει την ομάδα του με τρεις στο κέντρο της άμυνας και να αφήσει τον Ντεμπελέ στον πάγκο, του γύρισε πολύ γρήγορα μπούμερανγκ. Μόλις στο 3’ στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Μεντί έκανε το δυνατό σουτ, ο Μπούρκι την ασταθή απόκρουση και ο Μπαπέ έστειλε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα για να γράψει ιστορία και να κάνει το 1-0!

Αν τα πράγματα είχαν γίνει ήδη πιο δύσκολα για την Ντόρτμουντ, περίπου 15’ αργότερα η πρόκριση έμοιαζε απίθανη. Στο 17’ ο Λεμάρ έβγαλε υπέροχη σέντρα και ο Φαλκάο γιόρτασε τις 50 συμμετοχές του στην Ευρώπη, πετυχαίνοντας το 45ο του τέρμα με άψογη κεφαλιά για το 2-0! Ανάμεσα στις δύο φάσεις ο Σαχίν στάθηκε άτυχος, όταν στο 14’ η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι μετά το φάουλ του και ο Τούχελ κατάλαβε γρήγορα το λάθος του, έβαλε τον Ντεμπελέ στη θέση του Ντουρμ μόλις στο 27’ και η Μπορούσια άρχισε να ανεβάζει στροφές στην επίθεση. Παρόλα αυτά, κλασικές ευκαιρίες οι Βεστφαλοί μέχρι το ημίχρονο δεν έχασαν, τη στιγμή που οι Μονεγάσκοι τους έδιναν χώρο.



Με το ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το γκολ της ελπίδας. Ο Ντεμπελέ έκανε ωραία προσπάθεια, έδωσε την ασίστ και ο Ρόις με υπέροχο πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1! Αντί, όμως, οι παίκτες του Τούχελ να πιέσουν, είδαν τους αντιπάλους τους να ανεβάζουν αμέσως ταχύτητα και να απειλούν τον Μπούρκι. Το ματς κυλούσε ξανά στον ρυθμό που ήθελαν οι γηπεδούχοι, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Φαλκάο (65’) και Μπαπέ (69’, 79’), πριν μπει στο ματς ο Ζερμέν και σκοράρει με την πρώτη του επαφή με την μπάλα! Ο Πίσεκ έκανε το λάθος στο 81’, ο Λεμάρ έβγαλε με δόση τύχης την ασίστ και ο Γάλλος επιθετικός έκανε το 3-1, τελειώνοντας τα πάντα! 

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Μεντί, Μπακαγιόκο, Μουτίνιο, Λεμάρ, Μπερνάρντο Σίλβα (90’ Ράτζι), Μπαπέ (81’ Ζερμέν), Φαλκάο (68’ Ντιράρ)

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Ντουρμ (27’ Ντεμπελέ), Γκερέιρο (72’ Πούλισιτς), Σαχίν (46’ Σμέλτσερ), Βάιγκλ, Καγκάβα, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ



Πηγή:www.gazzetta.gr


Θυμηθείτε την εξέλιξη των αγώνων όπως τις παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-0 (Β' ημίχρονο)

90'+3': Τέλος του αγώνα η Γιουβέντους περνά πανάξια στους "4'" του Champions League

88': Διαμαρτυρίες για χέρι του Σάντρο

85': Ο Λεμινά κάνει το σουτ η μπάλα κοντράρει και η Γιούβε κερδίζει κόρνερ, αλλά κυρίως χρόνο

81': Ο Τερ Στέγκεν πλέον παίζει... μπακότερμα και προλαβαίνει τον Κουαδράδο που έφυγε στην πλάτη της άμυνας

80': Η Γιουβέντους βγαίνει στην κόντρα, ο Κεντίρα όμως καθυστερεί και κάνει κακή πάσα προς τον Μάντζουκιτς που ήταν εντελώς μόνος του

79': Μεγάλη επέμβαση του Μπουφόν στην σέντρα σουτ του Νεϊμάρ

75': Νέο κόρνερ από την παρέμβαση του Μάνζτουκιτς, το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο

74': Κάρτα και στον Ντιμπάλα για φάουλ στον Μέσι, που στήνει τη μπάλα στα δύο μέτρα από τη γωνιά της μεγάλης περιοχής της Γιούβε. Το εκτελεί ο Μέσι και έχουμε κόρνερ.... Φοβερό πάθος κι από τις δύο ομάδες

71': Τελική μετά από ώρα για την Γιουβέντους με το σουτ του Ντιμπάλα να είναι εντελώς άστοχο...

Πιέζει με λύσσα η Μπαρτσελόνα για να πετύχει ένα γκολ

69': Τρομερό σουτ του Σέρχι Ρομπέρτο με το αριστερό η μπάλα γλείφει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπουφόν, ο οποίος σήμερα έχει και την τύχη με το μέρος του.

66': Κακή έξοδος του Μπουφόν σε κόρνερ, ο Σουάρες γυρίζει τη μπάλα κι ο Μέσι με εξουδετερωμένο τον Ιταλό τερματοφύλακα πλάσαρε άστοχα χάνοντας τεράστια ευκαιρία!

64': Κίτρινη κάρτα στον Κεντίρα για σκληρό φάουλ στον Σουάρες που σημαίνει ότι χάνει τον πρώτο ημιτελικό

63': Ο Ιγουαΐν κάνει την σέντρα με τον Ντιμπάλα να μην μπορεί να πιάσει την προβολή,  ωστόσο ο Πιάνιτς κερδίζει έξω την περιοχή και το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Τερ Στέγκεν.

62': Ο Νεϊμάρ κερδίζει τις κόντρες ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο.

58': Το εκτελεί ο Αργεντινός αλλά η μπάλα περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

57': Ο Σουάρες παίρνει το φάουλ και την κάρτα για τον Κιελίνι και δίνει το δικαίωμα στον Μέσι να απειλήσει τον Μπουφόν με τη μπάλα στημένη στα τρία μέτρα έξω από την περιοχή.

55': Σουτ του Μέσι η μπάλα βρίσκει τον Κιελίνι και περνά δίπλα από το δοκάρι της Γιουβέντους.

52': Μέσι,Νεϊμάρ συνεργάστηκαν όμως το σουτ του πρώτου έφυγε ψηλά πάνω από το δοκάρι

49': Μεγάλη φάση για την Γιουβέντους με τον Ντιμπάλα να δίνει την ασίστ στον Κουαδράδο, ωστόσο το σουτ του Κολομβιανού έφυγε δίπλα από το δοκάρι της Μπάρτσα

47': Εκπληκτική ατομική προσπάθεια από τον Νεϊμάρ που πέρασε σχεδόν όλη την άμυνα της Γιουβέντους, αλλά σταμάτησε μπροστά από τον Κιελίνι

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου

45'+1': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα πίεσε, δημιούργησε φάσεις, αλλά δεν ήταν εύστοχη κι από ένα σημείο και μετά έμοιαζε πολύ εκνευρισμένη

38': Έξοχη λόμπα για τον Ιγουαΐν ο οποίος δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και το αδύναμο πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Τερ Στέγκεν.

31': Ο Μέσι σουτάρει ο Μπουφόν διώχνει κι ο Αργεντινός αστοχεί από πλάγια θέση

30': Μετά από ώρα η Γιουβέντους προσπάθησε να βγει στην κόντρα, χωρίς επιτυχία

28': Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα στα τελευταία λεπτά διαμαρτύρονται συνεχώς στον Ολλανδό διαιτητή Κάιπερς (τις περισσότερες φορές άδικα) ζητώντας φάουλ κοντά στην περιοχή της Γιουβέντους...

19': Ο Μέσι μέσα στην περιοχή απέναντι από τον Μπουφόν σουτάρει και η μπάλα περνά δίπλα από το δοκάρι της Γιουβέντους

19': Ο Μέσι πέρασε στον Σουάρες που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στους αμυντικούς. Ανεβάζει στροφές η Μπάρτσα

17': Καταπληκτική πάσα του Μέσι προς τον Άλμπα που βγαίνει στην πλάτη των αμυντικών αλλά για χιλιοστά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή απέναντι από τον Μπουφόν!

16': Ο Κουαδράδο είναι μέσα στην περιοχή, με πλάτη προς την εστία, αλλά το γυριστό που επιχειρεί είναι άστοχο

15': Ο Κουαδράδο φεύγει στην κόντρα αλλά ο Πικέ με προβολή αυτοθυσία κόβει την πάσα του προς τον Μάντζουκιτς με την Μπαρτσελόνα να απαντά με το σουτ του Ράκιτιτς που πέρασε άουτ.

13': Πρώτη φάση για την Γιουβέντους με την Ιγουαΐν από το ύψος της περιοχής να στέλνει τη μπάλα ένα μέτρο πάνω από το δοκάρι της Μπάρτσα

12': Ο Νεϊμάρ έκανε ωραία πάσα στον Σουάρες που δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν μόνος του και προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά προς τον Ινιέστα για να διώξουν οι αμυντικοί.

9': Κόρνερ για την Μπάρτσα με τον Πικέ να μην μπορεί να κάνει το κοντρόλ μετά την απομάκρυνση των αμυντικών

7': Φάουλ σε καλή θέση για την Γιουβέντους, διώχνουν εύκολα οι αμυντικοί

5': Ο Νεϊμάρ με εξαιρετική προσποίηση απέφυγε δύο αμυντικούς αλλά μπαίνοντας στην περιοχή έπεσε εκβιαζόντας το πέναλτι...

4': Έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Πιάνιτς  Ιγουαΐν όμως πιάνει αέρα και δεν μπορεί να απειλήσει

1': Έναρξη του αγώνα
Οι  συνθέσεις
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες. 
Στον πάγκο: Σίλεσεν, Ντένις Σουάρεθ, Μασεράνο, Αλκάθερ, Ντιν, Αντρέ Γκόμες, Αλένια.
Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.
Στον πάγκο: Νέτο, Μπενάτια, Μπαρτσάλι, Λεμινά, Ασαμόα, Λιχτστάινερ, Ρινκόν.

Μονακό-Ντόρτμουντ 3-1 (3' Εμπαπέ, 17' Εμπαπέ, 81' Ζερμέν - 48' Ρόις)

81' ΓΚΟΛ: Η υπόθεση πρόκριση τελείωσε με τον Ζερμέν αμέσως μετά την είσοδο του στο ματς να πετυχαίνει το 3-1!

74': Σουτ του Ρόις ο Σούμπασιτς μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια

69': Ο Μπούρκι σώζει την Ντόρτμουντ διώχνοντας με υπερένταση το πλασέ του Εμπαπέ

65': Πάλι Φαλκάο πρωταγωνιστεί στην ευκαιρία της Μονακό με τον Κολομβιανό να πλασάρει άστοχα

60': Σέντρα του Λεμάρ ο Φαλκάο υπό την πίεση του Παπασταθόπουλου αστοχεί!

58': Κόρνερ από τον Ρόις η μπάλα πέρασε μπροστά από Ομπαμεγιάνγκ και Σμέλτσερ που δεν μπόρεσαν να την σπρώξουν στα δίχτυα!

50': Άμεση απάντηση της Μονακό με τον Τουρέ να πιάνει την κεφαλιά και τον Μπούρκι να διώχνει σε κόρνερ

48' ΓΚΟΛ: Από εξαιρετική προσπάθεια του Ντεμπελέ η μπάλα έφτασε στον Ρόις που από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς

46': Ξεκίνησε το β' ημίχρονο με τον Σμέλτσερ να παίρνει τη θέση του Σαχίν

45'+1': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την Μονακό να είναι αγκαλιά με την πρόκριση

41': Φάουλ του Ρόις μπλοκάρει ο Σούμπασιτς

40': Σπουδαία φάση για την Ντόρτμουντ με τον Γκερέιρο να σουτάρει και η μπάλα να κοντράρει στο σώμα του Τουρέ!

35': Ο ρυθμός έχει πέσει με την Ντόρτμουντ να δείχνει ανήμπορη να πιέσει και να δημιουργήσει φάσεις

26': Ο Τούχελ (ο οποίος κατήγγειλε τη γαλλική αστυνομία πριν την έναρξη του αγώνα για τον ξαφνικό έλεγχο στο λεωφορείο της γερμανικής ομάδας) κάνει την πρώτη του αλλαγή με τον Ντεμπελέ να παίρνει τη θέση του Ντουρμ

24': Παραλίγο αυτογκόλ για την Ντόρτμουντ με τον Ντουμρ να διώχνει άσχημα τη μπάλα.

17' ΓΚΟΛ: Υποδειγματική αντεπίθεση των Μονεγάσκων κι ο Λεμάρ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Φαλκάο για το 2-0!



14': Δοκάρι για την Ντόρτμουντ μετά την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαχίν

13': Ο Εμπαπέ έκανε την σέντρα, ο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά με τον Μπούρκι να μπλοκάρει.

12': Ο Φαλκάο έπιασε άσχημα την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι

10': Πρώτη φάση για την Ντόρτμουντ με τον Ρόις να αστοχεί από το ύψος του πέναλτι

Πολύ καλύτερη η Μονακό στην εκκίνηση του αγώνα

7': Γύρισμα του Λεμάρ ο Γκίντερ την τελευταία στιγμή πρόλαβε τον Φαλκάο

Ο Γάλλος έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει και στα δύο ματς στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης σε ηλικία 18 ετών και 120 ημερών και ο πρώτος που σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στη φάση των νοκ άουτ!

3' ΓΚΟΛ: Ο Λεμάρ έκανε το σουτ ο Μπούρκι δεν έδιωξε σωστά κι ο Εμπαπέ από κοντά πέτυχε το 1-0 στην πρώτη φάση του αγώνα!

1': Έναρξη του αγώνα

Ο αγώνας ξεκίνησε με πέντε λεπτά καθυστέρηση

Οι συνθέσεις 
Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μεντί, Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάρντο Σίλβα, Λεμάρ, Φαλκάο, Εμπαπέ. 
Στον πάγκο: Ζόρζ, Ντιράρ, Ντε Σάνκτις, Ζερμέν, Ράγκι, Καρντονά, Εντοράμ.
Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Γκίντερ, Σωκράτης, Ντουρμ, Βάιγκλ, Σαχίν, Ρόις, Καγκάβα, Γκερέιρο, Ομπαμεγιάνγκ.
Στον πάγκο: Βαϊντενφέλερ, Μπέντερ, Ντεμπελέ, Πούλισιτς, Μερίνο, Κάστρο, Σμέλτσερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης