Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: Είχε ουσία και βλέπει πιο καθαρά τον... τελικό (βίντεο)

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: Είχε ουσία και βλέπει πιο καθαρά τον... τελικό (βίντεο)

Ο Μάρκους Μπεργκ αυτή τη φορά μπορεί να μην σκόραρε, αλλά μοίρασε δύο ασίστ κι ο Παναθηναϊκός έβαλε γερές βάσεις πρόκρισης στον τελικό! - Στο 21' με κεφαλιά ο Σουηδός βρήκε τον Μολέδο που έκανε το 1-0 και το 83' γύρισε στον αμαρκάριστο Λέτο που έκανε το 2-0!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0: Είχε ουσία και βλέπει πιο καθαρά τον... τελικό (βίντεο)
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύθηκε την ενδεκάδα που τον έβγαλε... ασπροπρόσωπο και νικητή στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Μολέδο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Εμποκού, δεξί ο Βιγιαφάνιες και ο Κλωναρίδης μαζί με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης. Στον αντίποδα, ο Βλάνταν Ίβιτς ετοίμαζε εκπλήξεις! Αφησε εκτός αποστολής τον Κλάους και τον Μπίσεσβαρ και δεν ξεκίνησε τον Τσίμιροτ, έχοντας στον πάγκο τον Πρίγιοβιτς στο... come back του Σέρβου επιθετικού μετά τον σοβαρό τραυματισμό στον ώμο.

Ο Γλύκος υπερασπίστηκε την εστία του «δικεφάλου». Μαλεζάς και Κρέσπο οι δύο στόπερ, με τον Μάτος στα δεξιά της άμυνας και τον Λέοβατς στα αριστερά. Σακχόφ, Κάνιας και Ουάρντα στο κέντρο. Στα «φτερά» ο Κάμπος και ο Ενρίκε, με τον Κουλούρη «φουνταριστό». Κεφάλι πρόκρισης Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο με εκατέρωθεν εύκολα λάθη και καμία υπομονή και συγκέντρωση στην κυκλοφορία της μπάλας, ο ΠΑΟΚ έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό με πίεση ψηλά.

Κλείσιμο
Οι «πράσινοι» προβληματίστηκαν, «πούλησαν» εύκολα μπάλες σε σημείο που απαγορεύεται αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν σωστές επιλογές για να εκμεταλλευθούν την καλή δουλειά που έκαναν πρεσάροντας σωστά για περίπου ένα δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν άργησε να βρει λύσεις και από το 20΄ και μέτα πήραν τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε φάσεις για γκολ, έχοντας σε σπουδαίο βράδυ τον Νίκλας Χουλτ, τον Λούκας Βιγιαφάνιες και τον Μάρκους Μπεργκ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα πεντάλεπτο... φωτιά! Στο 19' ο Μπεργκ χτύπησε το πρώτο «καμπανάκι», στο 20' το δεύτερο με τον Γλύκο να αποκρούει την κεφαλιά του Σουηδού και στο 21' ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-0! Η άμυνα του ΠΑΟΚ πιάστηκε στον ύπνο, ο Μπεργκ έστρωσε στον Μολέδο και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ!



Ο Λέτο απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, είχε περισσότερη ενέργεια και όποτε ήθελε πλησίαζε με αξιώσεις προς την περιοχή του ΠΑΟΚ που δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έδειχνε χαμένος πάνω στο χορτάρι της Λεωφόρου. Το «τριφύλλι» κυριάρχησε αλλά του έλειψε πολύ η σωστή τελική πάσα. Χουλτ και Κουλιμπαλί έκαναν πάρτι από τα άκρα αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε αυτό το κάτι παραπάνω στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Ο Γλύκος στο 66' απόκρουσε τον «κεραυνό» του Μπεργκ και η επιλογή του Ουζουνίδη να ρίξει στο ματς τον Λέτο άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και στο 83' ο «Σέμπα» απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.


Ξανά από μία κόντρα, ο Μπεργκ βρέθηκε μόνος του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αντί να τελειώσει την φάση μόνος του, το έκανε... σίγουρο. Παράλληλα πάσα, αμαρκάριστος ο Λέτο και 2-0! Ο Αργεντινός έδωσε στην ομάδα του αυτό που άξιζε βάσει εικόνας και το τελικό 2-0 δίνει στον Παναθηναϊκό ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός επιθετικός του Παναθηναϊκού κατάφερε απόψε να είναι το ίδιο χρήσιμος για το «τριφύλλι» και ας μην βρήκε τον δρόμο προς το πλεκτό! Τι έκανε; Δείχνοντας σημάδια της σπάνιας ποδοσφαιρικής του οξυδέρκειας «σέρβιρε» δύο τέρματα. Το πρώτο στο Μολέδο με κεφαλιά ακριβείας και το δεύτερο στον Λέτο με «πάρε-βάλε» γύρισμα της μπάλας από αριστερά. Καταπληκτικό ματς από τον «mr.Goal» των «πρασίνων».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έκανε πάρτι από τα αριστερά, ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Λέο Μάτος και κατέγραψε την καλύτερή του, πιο εντυπωσιακή εμφάνισή του με την πράσινη φανέλα. Ο λόγος για τον Νίκλας Χουλτ. Εξαιρετικός και ανασταλτικά. Για τον ΠΑΟΚ μόνο ο Γλύκος στάθηκε στο ύψος του έχοντας μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις, με πιο σημαντική εκείνη στην σουτάρα του Μπεργκ στο 68' που έδιωξε σε κόρνερ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πέδρο Ενρίκε. Ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ έχασε μία τεράστια ευκαιρία να φέρει στα ίσια το ματς, δεν έδινε καμία βοήθεια στον Μάτος παρά την υπερφόρτωση του Παναθηναϊκού και ήταν απογοητευτικός.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 29' ο Λέοβατς βρίσκει χώρο στα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, γυρίζει ιδανικά την μπάλα διαγώνια και ο Ενρίκε είναι μόνος του. Αμαρκάριστος. Σαν σε προπόνηση. Ο Βραζιλιάνος σουτάρει τραγικά, βάζοντας λάθος το σώμα του και στέλνει την μπάλα στο πέταλο, πετώντας στα σκουπίδια μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Σιδηρόπουλος και οι βοηθοί του είχαν να διαχειριστούν δύο δύσκολες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρονται Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ. Αμφότερες στο δεύτερο ημίχρονο. Στην πρώτη ο Μπεργκ σουτάρει μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει ψηλά στο χέρι του Κρέσπο. Στην δεύτερη μετά από ενέργεια του Μάτος η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή. Ο Κομίνης που ήταν μπροστά στην φάση το θεώρησε ακούσιο δείχνοντας μάλιστα στον Βραζιλιάνο μπακ ότι ο Σουηδός δεν είχε κατεύθυνση προς την μπάλα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έδειξε ότι θέλει πολύ να πάρει από απόψε προβάδισμα πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έπαιξε καλό ποδόσφαιρο απόψε στην Λεωφόρο και έφτασε δίκαια στο 2-0 απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν... φάντασμα του καλού του εαυτού.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr 

Β' ημίχρονο
90'+5':  Τέλος του αγώνα

83' ΓΚΟΛ: Ο Εμποκού σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να ευνοεί τον Μπεργκ που έδωσε την ασίστ στον Λέτο για το 2-0!

80': Ο Μάτος πιάνει από το χέρι και ρίχνει κάτω τον Εμποκού σε εκτός φάσης μονομαχία που δεν είδαν οι διαιτητές και έτσι γλιτώνει τη 2η κάρτα και την αποβολή!

77': Ο Κουλιμπαλί την τελευταία στιγμή προλαβαίνει τον Πέλκα που ήταν έτοιμος να... εκτελέσει τον Βλαχοδήμο!

71': Ο Χουλτ βρίσκει τη μπάλα με το χέρι, αλλά δεν έχει πρόθεση με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ζητούν πέναλτι και τον Σιδηρόπουλο να δείχνει "παίζεται" αλλά και κίτρινη στον Μάτος για διαμαρτυρίες.

69': Ο Μπέργκ έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε με δύναμη με τη μπάλα να βρίσκει τον Κρέσπο και τον Σουηδό να ζητά πέναλτι, θεωρώντας ότι χτύπησε στο χέρι του

66': Εκπληκτική επέμβαση του Γλύκου στο σουτ του Μπέργκ!

57': Κόρνερ για τον Παναθηναϊκό το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο

53': Εξαιρετικό τακουνάκι του Εμποκού στον Χουλτ που έκανε κακή σέντρα με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει στην κόντρα, αλλά ο Ενρίκε να σουτάρει άστοχα.

50': Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να κρατήσει μπάλα στα πόδια του

48': Φάουλ σε καλό σημείο από πλάγια θέση για τον ΠΑΟ μετά από χέρι του Μάτος! Το εκτελεί ο Εμποκού, μπλόκαρε ο Γλύκος

46': Πρώτη επικίνδυνη επίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Χουλτ να σεντράρει και τον Μαλεζά να διώχνει

Α' ημίχρονο

45'+1': Κακή εκτέλεση από τον Βιγιαφάνιες μπλόκαρε ο Γλύκος. Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45': Φάουλ του Κάνιας στον Εμποκού και απειλή για την εστία του ΠΑΟΚ.

43': Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Κλωναρίδη να σουτάρει και πάλι άστοχα.

37': Το εκτελεί ο Κουλιμπαλί, διώχνουν οι αμυντικοί με τον Κλωναρίδη να σουτάρει δίπλα από το δοκάρι του ΠΑΟΚ!

36': Ο Ουάρντα ανατρέπει λίγο έξω από την περιοχή, σχεδόν στη γραμμή του άουτ τον Κουλιμπαλί κι ο ΠΑΟ έχει την ευκαιρία να απειλήσει με στημένη μπάλα.

33': Ο ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά μέχρι στιγμής έχει μόνο την τρομερή ευκαιρία με τον Ενρίκε.

29': Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά το γύρισμα του Λέοβατς ο Ενρίκε εντελώς μόνος του πλάσαρε πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού!

21 ΓΚΟΛ: Ο Βιγιαφάνες έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε με τον Γλύκο να απομακρύνει αλλά από την κεφαλιά του Μπεργκ, με νέα κεφαλιά ο Μολέδο άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό!

20': Ο Γλύκος με εντυπωσιακό τρόπο διώχνει την κεφαλιά του Μπεργκ σε κόρνερ.

19': Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Μπεργκ να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, αλλά από πλάγια θέση σούταρε άστοχα.

15': Στο ίδιο βαρετό τέμπο συνεχίζεται ο αγώνας, με τον ΠΑΟΚ να έχει πολύ ψηλά την άμυνα του, αλλά μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να το εκμεταλλευτεί καθώς σε όλες τις κάθετες πάσες οι παίκτες του έχουν υποδειχθεί οφσάιντ.

10': Ημιτελείς προσπάθειες του Παναθηναϊκού έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, χωρίς ιδιαίτερες επιθετικές βλέψεις μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ.

7': Χωρίς ρυθμό το παιχνίδι μέχρι στιγμής...

5': Φάουλ κερδίζει ο Κάμπος αρκετά μέρα έξω από την περιοχή και το γέμισμα του Ουάρντα είναι εντελώς άστοχο.

3': Ωραία εναλλαγή της μπάλας μεταξύ Κλωανρίδη και Μπεργκ, ο Κρέσπο διώχνει πριν ο Σουηδός γίνει απειλητικός.

2': Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής ο αγώνας...

Έναρξη του  αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην σέντρα.

Μικρή καθυστέρηση την έναρξη λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Κλωναρίδης, Μπεργκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Στιλ, Μόλινς, Λέτο, Ρέις, Χατζηγιοβάνης, Ευαγγέλου, Μαρινάκης.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Κάνιας, Ουάρντα, Ενρίκε, Κάμπος, Κουλούρης.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Σιαμπάνης, Πρίγιοβιτς, Τσίμιροτ, Ματθαίου, Βαρέλα, Κίτσιου, Πέλκας.

Διαιτητής είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), με βοηθούς τους Δαμιανό Ευθυμιάδη (Πιερίας), Χρήστο Μπάλτα (Αχαΐας) και τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης