Ματ Λοτζέσκι: Αυτά χάνει σε αριθμούς ο Ολυμπιακός…

Ματ Λοτζέσκι: Αυτά χάνει σε αριθμούς ο Ολυμπιακός…

Ο Ματ Λοτζέσκι γλίτωσε το χειρότερο δυνατό τραυματισμό, δηλαδή τη ρήξη αχίλλειου τένοντα, ωστόσο θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του για περίπου ένα μήνα. Τυχερός ήταν στην ατυχία του αλλά δεν παύει να αποτελεί μία σημαντική απουσία ενόψει των πλέι οφς της Ευρωλίγκας…

Ματ Λοτζέσκι: Αυτά χάνει σε αριθμούς ο Ολυμπιακός…
Ο καλύτερος σουτέρ του Ολυμπιακού δεν προβλέπεται να είναι έτοιμος στην έναρξη των πλέι οφς, δηλαδή δύο μέρες μετά το Πάσχα στις 18 Απριλίου. Μιλάμε πάντα για μία εκτίμηση και όχι για ακριβή ημερομηνία αφού αυτό θα εξαρτηθεί από την κράση του παίκτη και το μέγεθος του τραυματισμού.

Και μόνο με τη λέξη “καλύτερος” καταλαβαίνουμε πως η μεγάλη απώλεια για τον Ολυμπιακό θα είναι το ακριβές μακρινό σουτ του Ματ, που φέτος έχει 42% έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων και είναι ο πιο εύστοχος παίκτης της ομάδας του μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη. Μόνο που ο τελευταίος παίρνει λιγότερες προσπάθειες έξω από τη γραμμή σε σχέση με τον Λοτζέσκι. Είναι πάντως το χειρότερο ποσοστό ως τώρα στην τετραετία του στον Ολυμπιακό με το περσινό 45% να πιάνει την κορυφή.

Κλείσιμο
Ο “Βέλγος” βρίσκεται στο όριο των δέκα πόντων κατά μέσο όρο (9,9), σίγουρα όχι στην καλύτερη του σεζόν αλλά δεν είναι μακριά από τα στάνταρντ του (10,2 καριέρα στην Ευρωλίγκα).

Προσθέτει 3,1 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ ενώ σουτάρει εξαιρετικά από τις βολές (83%) αλλά και στα σουτ δύο πόντων (57%).

Αυτά λένε οι αριθμοί, αλλά δεν αποτυπώνουν πάντα την ενέργεια και την αλλαγή ρυθμού που προσφέρει ο Λοτζέσκι ερχόμενος από τον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πρέπει να βρει τις λύσεις στο ροτέισον του έτσι ώστε να καλύψουν το κενό που αφήνει ο Λοτζέσκι για ένα διάστημα και θα ζημιωθεί η ομάδα του στα πλέι οφς και δη στα εντός έδρας παιχνίδια που φαίνεται πως χάνει σίγουρα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης