Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 71-80: Την υποτίμησε και το πλήρωσε!

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 71-80: Την υποτίμησε και το πλήρωσε!

Ο Ολυμπιακός έχασε και εντός έδρας από την Γαλατάσαραϊ, παίζοντας σαν... υπνωτισμένος στο δεύτερο ημίχρονο - Δύσκολα μπορεί να βρει θέση στην πρώτη δυάδα

Ολυμπιακός-Γαλατάσαραϊ 71-80: Την υποτίμησε και το πλήρωσε!
Ο Ολυμπιακός έβαλε σε μπελάδες τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Γαλατάσαραϊ με 71-80. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν τραγικά άστοχοι πίσω από τη γραμμή των 6,75, έπαιξαν εγωιστικά στην επίθεση στο δεύτερο ημίχρονο και φυσικά το πλήρωσαν, αφού ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ έκανε ό,τι ήθελε (18π.).

Ο Ολυμπιακός πλέον δύσκολα μπορεί να βρει θέση στην πρώτη δυάδα, ενώ η Φενέρμπαχτσε τον ακολουθεί με μία ήττα διαφορά (ουσιαστικά δύο, γιατί η ισοβαθμία είναι με τους Πειραιώτες). Οι Τούρκοι τον τελευταίο μήνα, μετά την Μπαρτσελόνα (εκτός) και τη Ρεάλ (εντός), πέτυχαν μία ακόμη σπουδαία νίκη.

Κλείσιμο
Ο Ολυμπιακός ήταν καταπληκτικός στο ξεκίνημα και κυρίως κεφάτος στην άμυνα. Η Γαλατάσαραϊ με εξαίρεση τη δημιουργία του Σινάν Γκιουλέρ δεν είχε την παραμικρή λύση σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους». Ο Γιώργος Πρίντεζης δε σταματιόταν (10π.), ο Σπανούλης μοίραζε έτοιμα καλάθια και η διαφορά πήγε γρήγορα σε διψήφιο επίπεδο πόντων (22-11, 7’).

Η δεύτερη περίοδος είχε παρόμοια εικόνα με την πρώτη. Οι Πειραιώτες έτρεχαν στην επίθεση σκοράροντας εύκολα καλάθια (κακές επιστροφές η Γαλατά) και στην άλλη πλευρά ο Άλεξ Τάιους σκόραρε όποτε μπορούσε να καρφώσει (34-19, 13’).

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδειχναν απόλυτη σοβαρότητα, προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και πλουραλισμό στην επίθεση. Παρά τις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού, ο ρυθμός δεν έπεφτε και η διαφορά παγιώθηκε γύρω από τους 16 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι στην τρίτη περίοδο κατάφεραν να εκμεταλλευτούν κάποια λάθη και την αστοχία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με καλάθι του Κοκσάλ μείωσαν σε 54-46 (27’). Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά εκτός ρυθμού την ώρα που οι Τούρκοι κάθε δευτερόλεπτο που πέρναγε αποκτούσαν αυτοπεποίθηση και ο Όστιν Ντέι ισοφάρισε στους 57 πόντους (29’).

Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Ολυμπιακό. Μίτσοφ και Ντέι είχαν βρει ρυθμό και σπάνια αστοχούσαν ενώ από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες επέμεναν σε προσωπικές εγωιστικές ενέργειες και σε άστοχα τρίποντα (66-68, 36’). Το τρίποντο του Έρικ Γκριν (69-68) ήταν απλά μία έκλαμψη, αφού ακολούθησε 8-0 σερί με 2/2 τρίποντα του Μίτσοφ (69-76) και ουσιαστικά έληξε το ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Γαλατάσαραϊ ήταν καλύτερη στα τρίποντα με 10/16(10%-63%), έδωσαν 5 ασίστ περισσότερες (14-19) και κυρίως έπαιξαν πιο ομαδικά σε σχέση με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο 20άλεπτο.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ σε 31:55 είχε 18 πόντους (3/9δ., 4/5τρ.), 5 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 5 ασίστ!

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού δεν έπαιξαν καλά. Ο Ματ Λοτζέσκι σε 19’ είχε 5 πόντους κι ένα ριμπάουντ. Ο Βασίλης Σπανούλης σε 22:43 είχε 7 πόντους, 3 ασίστ, αλλά και 6 λάθη ενώ ο Κώστας Παπανικολάου ήταν άστοχος αφού τελείωσε με 7 πόντους έχοντας 3/7 δίποντα και 0/5 τρίποντα!

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Έρικ Γκριν έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ, αλλά στη συνέχεια ένα 8-0 σερί των Τούρκων μετέτρεψε το 69-68 σε 69-76 και εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση αφού δεν υπήρχε γυρισμός για τους Πειραιώτες.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Σπουδαία δουλειά από τον Γκοκσενίν Κοκσάλ με 13 πόντους και από τον Σινάν Γκιουλέρ με 8 πόντους και 8 ασίστ!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:  Ο Όστιν Ντέι πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιά καλάθι για το 10-6! Βρέθηκε πίσω από το καλάθι, έδωσε ύψος στη μπάλα η οποία πέρασε πάνω από το ταμπλό και προσγειώθηκε στο καλάθι.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τον τρόπο σκέψης στο δεύτερο ημίχρονο και τα 2/20 τρίποντα. Η Γαλατάσαραϊ τίποτα απολύτως.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 48-35, 59-57, 73-80









 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης